Saturday, August 28, 2010

Memori zaman kanak-kanak

Ntah knape ptg2 ni terigt plak bnd2 yg berlaku time zaman kanak2 hehe...yang aku ingat time kcik2 dulu aku selalu gak la kena anto dok rumah wan aku kt Kuala Kubu Bharu..tau x kt mane? Kuala Kubu Bharu atau singkatan glemer die KKB ni dkt area2 Hulu Selangor tp xde la hulu sgt..KKB ni dr dulu sampai skang mmg x byk sgt pn pembangunan so orang panggil KKB ni pekan cowboy huhuhu..dh2 terseleweng plak...hehehehe
Kuala Kubu Bharu source: google

Kt rumah wan aku ni dl ade sorg jiran nurse india yg ade 3 org anak perempuan so tiap2 kali aku blk rumah wan aku wajiblah bg aku dan adik2 ku bermain dengan mereka haha ayat poyo..yg plg aku igt anak die yg no 2 name die Santha sebaya plak dgn aku so ktrg mmg rapatlah  jugak time 2...Santha ni selalu sedih bl org ejek name die yela ade ke patut org ejek die Santa Claus wlupn dh trg2 die x sambut Christmas? Mcm mne pn Santha ni bdk pandai ooo yg ni sepupu aku yg 1 skola dgn die ar yg cte..mne tak nye tiap2 kali aku blk rumah wan aku time cuti2 sekolah mesti terdengar mak die terjerit2 suruh anak2 die study...klu pkl 8 mcm 2 rumah die senyap je time study la katekn..lain plak dgn aku n adik2 aku ktrg klu bab memekak toksah cte ar smpi skang ni aku rs kt blok anggerik 2 riuh dgn suare ktrg je huhuhuhuhu takpe janji aku happy..hehe..yg paling best ptg2 ktrg slalu men badminton same2..time2 2 la jugak lori cina Ah Sang suke lalu kaco game ktrg..Ah Sang ni cina yg dok kt sebelah rumah wan aku n die jual air gas yg dlm botol 2..dl mmg byk la air gas dlm botol kaca skang ssh kot nk cr sbb sume pn dlm botol plastik huhu...
kat kawasan rumah wan aku ni mmg ramai cina & india so mmg dr kcik lagi aku dh dibiasekn dgn bergaul org  yg len bangsa dan agama huhuhu ayat poyo lg..smbg blk..ktrg slalu men badminton smpi maghrib xpn smpi wan aku menjerit pgl ktrg blk br la nk blk huhu...kekdg time pkl 3 ke 4 ptg time wajib tdo tengah ari sestgh org kterg plak wat projek men buaian dpn rumah wan aku...buaian besi ni ktrg buat la mcm bas xpn kete huhu aku xde la plak gambar full buaian 2 xpe nnt bl aku wat entry psl rumah wan aku nnt aku ltk hehe..sblm nk main 2 yg mcm adventure skit..Santha dgn kakak die, Geetha x slp aku nk ngelak drpd wan aku terjaga tdo bantai la ikut short-cut..huhu dorg bantai pnjt dinding yg memisahkan rumah wan aku dgn die hehe nsb baik rumah die tggi skit dr umah wan aku so sng skit la nk pnjt2 ni..aku pn kekdg tnk hero gak pnjt dinding 2 nk g umah die huhuhu tp kena pijak atas rak kasut wan aku la huhu time 2 aku pendek mne la sampai hehe mau lingkup rak kasut besi wan aku 2 aku kejekn nk men pny psl...2-3 tahun pastu family dorg pndh kt kuarters nurse ....byk kot kenangan2 aku time kcik nnt aku share la skit2 kt dlm blog ni huhu..oh lupe plak skang ni si Santha 2 study Dentistry kt Indonesia huhu jauh gak la bdk 2 pergi..akak die plak jd cikgu...ape2 pn aku nk ckp tq la kt mak die sbb deepavaali thn bl ntah dl die jamu aku dgn adik2 aku makan tosai..huhu skang br nk ckp tq?? hehe lupela aunty..hehe ok la sampai sini dl len kali aku cte2 lagi byeeee (^-^)v


No comments:

There was an error in this gadget