Tuesday, September 28, 2010

Tiring day...

Jiang Zhi Su (Joe Cheng) & Yuan Xiang Qin (Ariel Lin) in It's Started With the Kiss

Today is the most tiring day..i got EAP class in the early morning, then continue with biostatistic class..rest for about 1 hour, continue with the pharmacology lecture and end up with RKUD class which i had a quiz but kinda okay..after that i went back to my hostel..take shower..waited for break fast time..solat and then off to ECM with my lovely friend, Rafidah huhuhu...eat @ The Chicken Rice Shop..shopping @ Carrefour .. strolling ... strolling...strolling till 9.45pm then went back to IIUM...penat? mmg penat kot sebab aku tido smlm pkl 5 something sbb g lepak kat bilik Azra..huhuhu padan muka aku!! Time kat Carrefour 2, disebabkan aku dilahirkan dengan sifat ingin m'cuba yang amat tinggi, aku bantai g beli Apple milk jenama Daily Champs..sampai2 hostel aku terus la minum..punyala nak tersembur aku sebab rase die teruk yang teramat sangat sampai aku pelik orang yang keje kat company 2 x test dulu ke rase product diorang? Mmg aku rase klu kilang Daily Champs 2 depan mata aku mmg dh t'bakar kot skang..adoi sakit hati...nasib baik la aku ade bli air Mountain Dew klu x mau panas gak hati aku coz stock air kat bilik aku aku x penuhkn lg hehehehe..
air penyelamat huhuhuhu
Skang ni aku tengah cari bahan2 tambahan untuk kerja EAP aku yang masih tertangguh...ngeee ;p apa2 pun wish me luck k? gudde bye coz my body's battery life is almost 0% huhuhuhuhu need to recharge!!
p/s: aku saje letak gmbk ISWAK kat atas sebab skang aku addict dengan yg versi korea plak, Playful Kiss huhuhuhu
Baek Seung Joo( Kim Hyun Joong ) & Oh Ha Ni ( Jung Soo Min)

Sunday, September 26, 2010

Obsession

Obsess perkataan yang agak menakutkn(??!!) tp aku suke sbb aku agak obsess dgn sestgh bnd huhuhu antaranya:
1. komik
2. anime
3. Korean & Japanese artists
4. K-Rock & J-Rock bkn beruk ok (=.=")
aku rs sebelum ni ade gak aku wat entry psl komik aku so aku pass bhgn 2..huhuhu aku start suke anime sejak dr tadika lagi sbb dr dl aku mmg suke tgk tv huhu so x kira anime ke cartoon ke aku layan je siap gaduh2 klu sape tukar tv time aku tgh syok layan anime ngee ;p aku igt dulu time form 4/5 aku tgk Rave & Saiyuki kat AXN..mula2 Mr Zul siap kutuk2 bl aku tgk anime sbb die kata 2 cartoon keras & aku mcm bdk2 yela Jimmy Neutron pun aku layan hehe..pastu lame2 die pun join aku tgk skali siap melekat depan tv dgn aku huhuhuhu...xleh kate ape la sampai skang aku minat lg dgn anime & cartoon2 huhuhu...klu dok sorang2 kat umah & x psg laptop channel 611,smpi 616 &715 jela aku psg bila bukak tv hahahaha...fairly odd parents, Dexter Laboratory pun aku layan huhuhu...bln puasa ari 2 buka puasa sambil tgk Conan kat Astro Ceria hahaha...1 family aku tgk kot huhu
Jimmy Neutron yang aku suke huhuhuhu
Pasal artis2 korea&jepun ni lain skit..aku dl suke artis Hong Kong& Taiwan je sbb kakak aku yang bawak pengaruh ni...yela die skola cina so petang2 je bukak TV tgk cte cina..pastu tibe2 ade cte jepun kat tv so ktrg layan & trs melekat huhuhu aku igt dl aku suke Takizawa Hideaki huhuhu muke jambu glr2 hahaha xpe aku suke
Takizawa Hideaki
walaupun begitu(??), time aku masih obsess dgn cte cina kungfu, aku gile2 suke kat Takeshi Kaneshiro (sampai skang kot aku suke)..kira first love la ni haha merapu..sebab die byk b'lakon cte cina kungfu dulu2 (klu korang igt la) igt x cte kungfu yang slalu ade 2 orang budak botak? sorang gemuk sorang kurus 2? aku x ingat ape tajuk tapi dulu banyak gile cte budak 2 orang ni b'lakon..
Takeshi Kaneshiro
lps 2 igt x time skola menengah? cte Winter Sonata popular gile..huhu sampai Cik Puan Zalinah pun mminat cte 2 huhuhu...Bae Yong Jun dgn Choi Ji Woo b'lakon cte 2 smpi popularkn Pulau Nami kat Korea Selatan 2...huhuhu..minat gak kat Bae Yong Jun time 2 tp xdela smpi obsess tgk cte 2 nangis2 hahaha..sejak dr pd 2 la aku minat dgn korean artist..pastu dgr plak lagu TVXQ ( Tri-angle) minat plak lagu dorg..tgk cte Goong (mnt plak tradisi dorg)..haha smpi skang ape2 psl korea aku minat hahaha (fanatik kah?) 
J-Rock& K-Rock ni mmg dh lme gak la aku mnt..kumpulan2 mcm Do As Infinity, Heidi (br2 ni mnt), T-Rax n etc mmg menarik perhatianku (ceh)..sng ckp aku suke rock music tapi aku x suke rock kapak ok? My Chemical Romance(yg ni band org putih ok? ) pun aku suke gak..start dgn lagu Helena mmg aku glr2 suke kat dorg..br2 ni aku mnt group J-Rock yg agak Gothic, Heidi sbb diorang nyanyi lagu ending untuk Kaichou wa Maid-sama, Yokan & Loop..huhuhu best woo..
Heidi
tp mcm mne obsess pun aku dgn bnd2 ni xde la smpi aku lalai dgn tgs2 ku di bumi Allah ini (insyaAllah) bnd2 2 semua minat aku & salah satu cr nak bg aku release tension huhu...lgu2 nasyid & bnd2 Islamic pun aku mnt gak mcm skang ni popular dgn lgu2 Maher Zain, aku xde problem nk dgr nk suke dgn lagu2 die sbb mmg dh sah2 best kn? huhuhu ok la ape2 pun minat adalah sekadar minat bkn untuk dijadikan sembahan (idolization) ok? gudde byeeee :)








                  

Friday, September 24, 2010

Pengalaman kerja...

time nak tukar kerusi br huhu yg blkg aku 2 Esther, kr bos atas aku gak la..

Aku rasa ramai antara kte yang ade pengalaman bekerja selepas SPM. Lepas semggu SPM(2005) aku gatal2 mntk mak aku cr kn keje sebab time 2 bosan giler2 dok kat rumah...nak dijadikan cite, kebetulan company yg mak aku keje nak pakai orang so aku pun g la keje kat sana tanpa melalui sebarang interview..huhu..yang best ari pertama aku keje aku just dok relax & pandang ceiling sebab dorang xtau nak bagi aku ape keje so aku habiskan masa melangok jela...yang aku ingat aku just tolong 1 staff ni photostat brg..brg ape? yang itu kite x tau ngeee ;p. Aku keje kat company 2 sampai la semggu sblm msk MCIIUM..sepnjg keje ramai gakla orang yang aku kenal & rapat..yang aku ingat dulu aku rapat gak dengan budak2 Sabahan yang keje kat dlm kilang wlupun hampir sepnjg masa aku dalam ofis je hehehe...mcm mne? ini sume sbb aku tukang jaga first-aid kit kat ofis dl..so slalu la dorang lepak kat tempat aku nak2 time amik ubat n sbgainye ( x slp aku pas keluar pun aku kne jaga)...aku gak kne check punch card & workers attendance..dl aku blh access punch card punya machine so aku tau bl org kuar masuk ofis..ade gak manusia yang slalu tipu overtime..time blk die stay sekejap& blah slps brape jam pastu masuk blk just sbb nak punch huhuhu manusia2x...dl aku slalu pnjm motor org utk anta attendance kat main office...huhuhu merempit la ape lg..nsb baik dekat+aku xde lesen plak time 2 huhuhu bahaya? hehe br ade thrill skit...
ni kunci keta bos huhuhu

last sem break aku g lg keje kat company 2 tp kat main branch la..kali ni aku keje bhgn purchasing..huhuhu mncabar glr..mau ari2 aku dok wat OT + keje aku sentiasa b'timbun smpi ari sabtu pun aku g keje gak...pk +ve dpt la aku duit lebih sbb wat OT byk huhuhu mmg pun...kali ni aku byk deal dgn supplier+wat order kekdg aku tlg kwn sepejabat aku uruskn invoice...dlm ms 2 bln lbh 2 gak aku jd absorb dgn keje 2 huhu suke la sbb x susah mne pun...ingat2 blk pengalaman ni yang m'ajar aku jd sabar dgn kerenah manusia huhu wlupun kekdg rs mcm nk tendang je sorang2 ;p lg 1 aku bljr cr b'gaul dgn org huhuhu wlupun aku xde la b'gaul sgt dgn org dr department len huhuhu...mne2 yg knl aku tau la prangai sengal aku mne x knl sume budget aku bdk baik hahahaha anda tertipu...kui3x...ok la aku rs aku dh nk merapu ni..huhu byeee

Akhirnya..

Hehehe akhirnye bebas sekejap dr exam tp assignment plak b'timbun huhuhuhu biase la dh name pun student..nak xnak kena hadapi semua ni jugak...ok start dari Raya hari 2...plan Mr Zul nak balik Kedah x jadi ngeee ;p hahahaha so tahun ni aku still beraya dengan family huhuhu...persiapan Raya tahun ni x banyak & boleh cakap xde sape kat rumah kitorang yang excited nak beraya..pelik? x sebab memang x buat kuih just beli baju baru je pun...aku kat rumah langsung tinggal buku sebab melayan adik2 aku yang macam orang gila dengan anak aku si Aqlan (perhatian: sebenarnye budak 2 jiran aku je tp sebabkan aku suke budak2 sume budak comel aku anggap anak aku ngeee)
Aqlan 
Sehari sebelum Raya baru la aku dengan adik2 aku g b'jalan2 kat KL cari baju..huhuhu g Pavillion dengan Sg. Wang je pun...kat Pavillion aku dengan adik2 aku punyelah blurr nak cari parking b'pusing2 sangat menyampah giler...bila dah dapat parking kitorang siap amik gambar sebab takut lupe parking kat mane hhehehehehe.....masuk2 je huhuhuhu cuci mata sekejap dengan foreigner2 and barang2 yang lawa2 & sah2 boleh buat kitorang mengemis huhuhu...dalam b'jalan2 2 mata aku t'tangkap gambar band korea yang paling aku suke, FT Island dok promote product Baviphat..aku yang t'tarik bantai la p dekat booth yang jual barang2 2..hehehehe sedar2 aku dah bli pun satu set Apple Baviphat hahahahahaha terbang duit kerana FT Island...hehehehehe...bl dah cukup blur jalan kat Pavillion kitorang decide g Sg. Wang huhuhu...smpi kat Sg. Wang terus naik tingkat paling atas sebab kat situ baju& kasut murah2 + lawa do...jalan punya jalan terbang banyak gak la duit..hehehe nasib baik gaji kakak aku ade hahahaha...
stalking time hahaha





Hari Raya yang pertama (ceh) aku balik rumah koh Saerah tapi lepas makan ape sume aku t'lantar atas katil sebab demam kot...huhuhuhu yang paling best bl aku g klinik doktor Singh 2 bantai perli2 aku ckp orang nak raya die plak demam hahahaha kena btg hidung..masalahnye bukan aku yang g wat ritual nak sakit 2...hadui..
Hari raya kedua br la aku g rumah Tok Anjang aku kat Padang Golf, KKB. Habis raya umah Tok Anjang g plak umah Mak Ngah aku kat Ampang Pecah..huhuhu jumpe sepupu2 yang sekepala...Kak Long, Angah, Ayu, Bangla Jual Roti, Kari n lain2 hahahahaha...siap add dorang kat Facebook bl tau dorang ade account huhuhuhu....Raya yang ke-3 family Cik Puan Zalinah datang beraya kat rumah kitorang..maybe ade yang x tau yang aku ni hybrid malay-chinese so yang family blah mak aku ni Chinese...pagi2 lagi mak aku dah start masak2..huhuh aku tolong gak okey! Tengah hari baru dorang sampai huhuhu meriah do sampai x muat rumah kitorang hehhehehe tapi aku happy bl dorang dtg sebab bukan selalu dapat jumpa & aku agak awkward skit dengan dorang kecuali dengan uncle ah fatt n ah hock huhuhuhu.....aku lupe plak nak amik gambar dorang sebab demam aku x kebah lagi time 2 huhuhu...tapi agak keciwa skit ade sepupu aku yang x dtg huhuh xpe Gong Xi Fa Chai nnt kte jumpe k?
anitiaq pagi raya
buaian kat umah nenek aku huhu nostalgic btol
dok kat rumah memang keje aku m'download, main dgn adik2 n tgk tv huhuhuhu...memang heaven la!! balik UIA pun still x insaf2 lg sbb still main2..skali ari ni buat mid-term patho n dpt paper EAP br la terbuka hijab di depan mata (fuh ayat)...punyala tension...xpela kte jadikan sebagai pengajaran ye adik2? huhuhu k la aku rasa dah cover cemerlang la entry kali ni semoga b'jumpa lagi di masa hadapan...hehehehehe :P






Monday, September 6, 2010

Raya


tahun ni raya bg family aku dh mcm xde makne..xtau nape...raya thn ni gak aku raya first time b'pecah, mr zul, cik puan zalinah, lisa& anitiaq blk kedah manakala aku, kakak & nadirah kat umah koh saerah(wan) aku..nak wat mcm mne, tiba2 plak mr zul tkr plan nk blk Kedah (lagi!!!!!!) tahun ni..sakit ati la gak sbb dh brape thn asyik blk kedah, koh saerah aku 2 nak ltk mne??? aku marah tp nk wat mcm mne diekn ketua keluarga.....xpe la aku rasa lg berkat klu aku dok umah wan aku dr ikut dorg sbb wan aku dh tua and ade achik aku je kat umah 2...klu aku x dtg sunyi la dorg...kt Kedah......aku x sure nk jelaskan mcm mne tp bg aku aku x gembira klu aku raya tanpa wan aku...kpd mr zul n cik puan zalinah, bkn niatku utk menderhaka tp sorry i just can't leave my beloved koh saerah just for staying at the hotel and having eid with all the relatives that i'm not really closed...plus i'm tired eating out even during first eid night...sorry..yang aku rapat sepupu fav aku Musyawwir, pak lang, pak teh, pak su M.A.T. n mak tam...sorry thn ni xdpt jmp korg..but u guys are really nice :)

Friday, September 3, 2010

EAP


My lovely lecturer, Madam Mahani asked us to write a blog so we can practice our English. Actually I like the idea but doing it means I have to make another blog especially for EAP purpose because this blog is for public...so guys what do you think?
There was an error in this gadget