Friday, September 24, 2010

Pengalaman kerja...

time nak tukar kerusi br huhu yg blkg aku 2 Esther, kr bos atas aku gak la..

Aku rasa ramai antara kte yang ade pengalaman bekerja selepas SPM. Lepas semggu SPM(2005) aku gatal2 mntk mak aku cr kn keje sebab time 2 bosan giler2 dok kat rumah...nak dijadikan cite, kebetulan company yg mak aku keje nak pakai orang so aku pun g la keje kat sana tanpa melalui sebarang interview..huhu..yang best ari pertama aku keje aku just dok relax & pandang ceiling sebab dorang xtau nak bagi aku ape keje so aku habiskan masa melangok jela...yang aku ingat aku just tolong 1 staff ni photostat brg..brg ape? yang itu kite x tau ngeee ;p. Aku keje kat company 2 sampai la semggu sblm msk MCIIUM..sepnjg keje ramai gakla orang yang aku kenal & rapat..yang aku ingat dulu aku rapat gak dengan budak2 Sabahan yang keje kat dlm kilang wlupun hampir sepnjg masa aku dalam ofis je hehehe...mcm mne? ini sume sbb aku tukang jaga first-aid kit kat ofis dl..so slalu la dorang lepak kat tempat aku nak2 time amik ubat n sbgainye ( x slp aku pas keluar pun aku kne jaga)...aku gak kne check punch card & workers attendance..dl aku blh access punch card punya machine so aku tau bl org kuar masuk ofis..ade gak manusia yang slalu tipu overtime..time blk die stay sekejap& blah slps brape jam pastu masuk blk just sbb nak punch huhuhu manusia2x...dl aku slalu pnjm motor org utk anta attendance kat main office...huhuhu merempit la ape lg..nsb baik dekat+aku xde lesen plak time 2 huhuhu bahaya? hehe br ade thrill skit...
ni kunci keta bos huhuhu

last sem break aku g lg keje kat company 2 tp kat main branch la..kali ni aku keje bhgn purchasing..huhuhu mncabar glr..mau ari2 aku dok wat OT + keje aku sentiasa b'timbun smpi ari sabtu pun aku g keje gak...pk +ve dpt la aku duit lebih sbb wat OT byk huhuhu mmg pun...kali ni aku byk deal dgn supplier+wat order kekdg aku tlg kwn sepejabat aku uruskn invoice...dlm ms 2 bln lbh 2 gak aku jd absorb dgn keje 2 huhu suke la sbb x susah mne pun...ingat2 blk pengalaman ni yang m'ajar aku jd sabar dgn kerenah manusia huhu wlupun kekdg rs mcm nk tendang je sorang2 ;p lg 1 aku bljr cr b'gaul dgn org huhuhu wlupun aku xde la b'gaul sgt dgn org dr department len huhuhu...mne2 yg knl aku tau la prangai sengal aku mne x knl sume budget aku bdk baik hahahaha anda tertipu...kui3x...ok la aku rs aku dh nk merapu ni..huhu byeee

No comments:

There was an error in this gadget