Wednesday, October 13, 2010

Anak Mak VS Anak Derhaka

Ramai lelaki akan terasa tercabar ego mereka bila digelar anak mak..tapi cuba fikir kalau ko bukan anak mak korang, korang anak siapa? Perempuan2 plak kalau nak cari calon suami kalau boleh nak elak dari dapat anak mak. kenapa? sebab diorang xnak kongsi suami diorang dengan mak mertua..adoi ni kes serius sebab suami korang kenal dan hidup lama dengan mak die dari korang..x faham lagi? haha lawak btol..serius aku cakap kalau bakal suami aku anak kesayangan mak die, aku sangat b'syukur sebab kalau nak tau laki 2 akan layan ko dengan baik atau x lepas kahwin, tengok cara die layan mak die macam mane...tapi mungkin seksa skit kalau mak mertua korang x suke dgn korang tapi  apa2pun tambat hati mertua seblm kahwin..huhuhu
Skang ni banyak kes anak derhaka..klu perempuan asyik dgr kes lari dr rumah...destinasi paling popular Lombok,Indonesia...adoi korang ni akai tarak ka? kalau kena sihir tu blh trima lg tp klu kata kerana CINTA...adoi jangan la rosakkn diri sndr kalau kerana CINTA 2 sanggup tgl mak bapak dok jd petani kat Lombok 2...manusia..manusia...yang anak lelaki plak dok terlibat dengan dadah, rempit & black metal..ayat yang aku paling suke dgr.."perempuan ramai masuk universiti yang laki plak dok penuh kat pusat serenti" hohoho aku bukan sexist tapi ni kenyataan kerana yang paling ramai masuk pusat serenti budak lelaki melayu..ade yang sanggup pkl mak sendiri klu x bg duit nak bli najis haram 2..klu x dapat duit g rompak/ragut beg org..yang paling x blh blah curi kasut org depan masjid pas2 g jual kat Chow Kit....macam ni ke generasi masa depan? Ape korang nak jawab dengan Tuhan bl mati nnt? Apa2 pun masih x terlambat utk b'taubat..beranikan diri amik innisiatif utk berubah sebab tiada siapa yang boleh mengubah kita melainkan diri kita sendiri...peace out

No comments:

There was an error in this gadget