Wednesday, October 6, 2010

Perempuan


Mesti orang tertanya-tanya kenapa aku gunakan "Perempuan" sebagai tajuk aku baik aku akan terangkan. Majoriti pelajar kat pusat pengajian tinggi ialah kaum Hawa aka Perempuan tapi tahukah anda walaupun ramai perempuan yang belajar tinggi-tinggi sampai masuk universiti ada yang akal mereka lebih kurang sama dengan orang yang tak masuk U pun. Kenapa? Kalau korang selalu tengok berita & baca surat khabar, korang mesti dengar pasal kes buang bayi, pelajar-pelajar universiti kena tangkap khalwat & sebagainya.  
Pernah tak korang dengar ayat ni "Aku terlanjur secara tak sengaja" "Dia minta aku buktikan cintaku" "Aku yakin dia akan bertanggungjawab" ni selalunya ayat-ayat kita dengar selepas pasangan kekasih terlanjur. Dalam konsep untung dan rugi, sebenarnya kaum perempuan ni yang rugi besar aka bankrupt bila dah ditebuk tupai. kenapa? Lelaki yang menebuknya boleh senang-senang lepas tangan dan cari perempuan lain yang kononnya lebih "fresh" daripada kekasih yang dah takde apa-apa lagi untuk dibanggakan. Maka terjadilah scene-scene drama seperti bila telefon takde yang menjawab tak pun masuk voice mail dan yang paling teruk " Nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan". Masa ni mulalah si perempuan ni menangis + menyesal paling best kalau perut tu dah ade isi(bayi). Cukup 9 bulan dia lahirkan bayi tu. Adakah dia gembira? Tidak 3x bayi malang tu ditinggalkan di lorong-lorong ataupun dibuang ke dalam sungai paling terer tanam terus. Astagfirrullahalazim...perempuan yang dianggap kaum yang lemah lembut boleh bertukar menjadi makhluk yang paling kejam di muka bumi. Dulu ingat ada kes bayi dibakar hidup-hidup selepas dilahirkan dan paling menarik perhatian bayi dicampak keluar dari kenderaan. Adakah bayi ni patung yang korang ingat boleh main campak-campak? Tunggulah balasan dari Yang Maha Esa.Ade yang kata kalau pakai kondom x pun makan pil perancang hal ni boleh dielakkan...oiii manusia bodoh kalau la kondom & pil perancang tu efektif xde la kes-kes termengandung ni Moral dan akhlak manusia hari ini semakin runtuh  tapi sebenarnya kita masih boleh diselamatkan. Macam mana? Senang saja kembali kepada Quran & Sunnah. Kalau yang bukan Islam, aku percaya tiada agama di muka bumi ni yang menggalakkan seks bebas, buang bayi dan benda-benda yang tak bermoral. Semua agama mengajak manusia ke arah kebaikan bukannya kehancuran. 

Kepada perempuan-perempuan yang dah terlanjur, masih belum terlambat untuk kamu bertaubat. Tak payah la nak susah-susah fikir cara nak bunuh diri ke ape sebab kalau korang bunuh diri korang akan menyusahkan ramai manusia. Sebab ape? Kalau korang terjun dari bangunan, kepala akan pecah, otak akan bersepai dah menyusahkan ahli forensik nak kutip satu-satu, jurugambar mayat plak nanti x lalu nak makan dan bangunan tersebut ade kemungkinan jadi bangunan berhantu dah menjatuhkan nilai harga tanah. Kalau nak potong urat kat tangan plak nanti ko menyusahkan orang nak bersihkan kesan darah ko, kalau x mati kena bawak g hospital, kalau mati penat nak angkat mayat ko g wat ujian forensik lagi..Paling tak boleh blah kalau korang cadang nak gantung diri, korang dah la sebelum mati nak kena cari tali yang tahan dengan berat korang, nak gantung lagi pastu baru boleh gantung diri..ok2 kalau dah mati jurugambar mayat yang ambil gambar korang tu korang ingat x geli ke? Dengan keadaan muka korang yang dah swelling + lidah terjelir...polis plak kena potong tali gantung + kuarkan kepala korang yang dah sah2 buruk..ini adalah sebab kenapa penjenayah yang dihukum gantung akan ditutup mukanya sebab muka diorang amatlah mengerikan bila dah mati tergantung...hoho jijik? ni la kenyataan yang ramai xtau. Aku tau sikit-sikit sebab waktu kecik dulu ayah aku pernah tunjuk gambar mayat yang dia pernah tangkap masa dia kerja Polis bahagian Forensik (x slp aku) dulu..mengerikan sampai ayah aku sendiri x lalu makan..cara yang paling x menyusahkan orang ialah korang tulis suicide letter pastu g gali kubur korang ikut skala yang ditetapkan pastu kambus sendiri..memang la seksa sebelum nak mati tu tapi ni cara paling x menyusahkan orang.. psycho? korang fikir2 la sendiri sebab hidup ni hanya sekali dan kita ni bukan hidup suka-suka je kat atas muka bumi ni..kita ade amanah yang tuhan beri..kalau x pun korang x kesian ke dengan mak bapak korang? Nak-nak lagi mak korang..dahla punya seksa die nak lahirkan korang, dh lahir tu kena jaga dr kecik tapak kaki sampai besor panjang..dah besar korang nak balas jasa die dengan anak luar nikah x pun mayat korang yang dah x serupa orang..fikir la sendiri anda punya akal fikiran sebab anda manusia bukan haiwan..

2 comments:

perindu_خلافة said...

SETUJU dengan lyana;
sebab kita manusia bukannya syaitan >_<

Norlyana Nasrin said...

ok ayat rizqan tu yang paling tepat sebenarnya sebab haiwan pun x sanggup nak tinggal anak die..

There was an error in this gadget