Saturday, November 20, 2010

Hari yg pnjg...


Dimulakan dgn aku bgn pkl 10.30 td...bgn2 je aku trs g mandi sbb pkl 12 mcm 2 dh nk b'tolak g majlis convo akak aku si Zulaika...pas mandi aku mkn brunch hehe dh alang2 bgn nk dkt pkl 11 kn? siap mkn aku siap2 le touch up2 mne2 yg ptt..yg benornye aku ni sgt x pndi make up2 so aku juz tepek2 foundation+mascara+lipstick & sng ckp 2 sume make up kakak aku..huhu 2 pn aku rs len mcm haih..
pkl 12.30 br ktrg kuar dr rumah..ala biase la klu 6 org perempuan b'siap mmg amik ms glr2 lme..Honda CRV Mr Zul ari ni sgt pack ye kwn2 dgn ktrg adik beradik 5 org+Cik Puan Zalinah& Mr Zul as our driver 4 today ehehehhehe...xpe b'sempit skali skala nostalgia kot...
tgh jln tibe2 adik aku si Lisa m'jerit..mak aih  mau t'kejut ktrg..rupe2nye ade cicak dok merayap kt kaki die hehehee..Mr Zul b'hentikn keta kat tepi jln & sume kuar sbb nk cr cicak 2..tp percubaan pertama, cicak 2 b'jaya menyembunyikn diri...huhuhu tau takut..ok so ktrg smbg blk p'jlnan...x smpi 5 minit bdk 2 m'jerit lg sbb rupe2nye cicak 2 dok melekap kat pintu keta hahaa Mr Zul b'henti lg skali & trs buang cicak 2 kuar hehehehe sume adik2 aku gabra kecuali aku yg maintain dok diam2 sbb aku mmg dh biase dgn cicak ke lipas ke tikus ke katak & etc sbb bg aku selg bnd 2 x bahaya buat ape aku nk tkt?? haha ayat poyo..tp mmg btol bnd2 ni aku mmg x takut...
lisa
cicak


















ktrg ikut jln yg b'liku2 huhu klu wat drift kat cni gua jamin 100% u org blh mati xpn plg trk paralyze la...so Mr Zul pn bwk dgn "b'hati-hati" cr die la..(sng ckp family ktrg mmg suke laju2 ni)..alhamdulillah pkl 1 mcm 2 ktrg dh smpi Unisel...
tgk muke akak aku hahahahahaha nadirah sengal tgkp gmbr

Smpi2 akak aku g register, aku plak syok test camera br Cik Puan Zalinah dgn amik gmbr huhu...pas2 dorg sume msk dewan kecuali aku dgn adik aku, Nadirah..so ktrg pn jln2 cr psl kat Unisel 2 huhu nsb baik la ade org jual2 kat c2+mama aku tglkn duit utk aku blanje hehehehe gembiranya..first ktrg serang kdi ice blended huhu pas2 g bli cucuk2 + g cr air mineral huhu..dh dpt sume brg nk bli ktrg g la cr tmpt duduk kat canopy dpn dewan 2 la..mau 3 jam lebih aku dgn Nadirah tggu kat c2..pnyla byk bnd aku dok cte kt adik aku die bleh wat mke xnk layan..ceh sombong btol die ni..sbnrnye die dh x larat nk layan aku sbb aku ni mulut aku ni mmg x reti nk berenti..lg 1 die xlarat nk  layan sbb  kt kolej die pn ade bdk laki yg kuat m'bebel & paksa adik aku dgr bebelan die klu x die kaco smpi ke sudah hahaha..
abis nk dkt pkl 5 lebih gak la convo akak aku 2 so dorg g la cr mknn..aku plak dgn Nadirah merantau jap kt sekeliling Unisel huhu..abis 2 ktrg blk Rawang..smpi Rawang ktrg g kdi gmbr huhu amik gambar family 4 the  first time huhu pnyla aku dgn adik2+parent aku posing dpn kamera hehehe..syok amik gmbr pny psl mau dkt rm700 parent aku kne byr utk gmbr family, akak aku & adik beradik + freestyle hehehe ni aku yg srh huhu..tp Cik Puan Zalinah kata x ksh sbb bnd ni bkn slalu..myb 2 thn lagi br g amik gmbr lg huhu (time aku graduate) insyaAllah..
adik beradikku (tgk tgn aku hahaha)

blk2 umah sume pn pnt & xtau nk mkn ape so aku pn volunteer msk megi hehehe mkn megi ktrg mlm ni huhhu sbnrnye tgh mlm kang ktrg dh cdg nk g kedai mamak mkn roti canai huhu suh Nadirah la drive huhu ok la pnjgkn entry kali ni? hope u guys enjoy reading my entry for today (^-^)

2 comments:

RuBy said...

tgk menda yg adek ko pegang tu. tetiba teringat..aku 'cakap' kat adek aku (*paksa semenarnya..hahah..) bila aku grad..ak nak seketol bear yg pakai grad cap..hahah...dia wat muka doh je~ takpela..aku reda~ hahah

tahniah kakak ko dah grad~

tetiba teringat lagi..hahah..kat tv3 ckp datin rosmah bg speech time grad unisel kata dia undurkan diri dari jadi ape ntah kat unisel~~

pnjg gila aku komen~ hahah..boring sebenarnya ..=p

Norlyana Nasrin said...

x pnjg sgt hehehe..
len kali watla karangan hahaha,,
hoho tq bg pihak akak aku..
oh Rosmah undur diri dr jd Penasihat Unisel je..
aku pun x ksh pun..(cr Johan)
hahaha ala percaya ckp aku nnt mst die bli huhuhu

There was an error in this gadget