Sunday, November 28, 2010

Pesan mama


Mama pesan kat aku & adik2 aku, kalau nak kawin cr laki yg:
1) berduit
mama ckp klu cinta je xleh bg kte mkn


2) x ringan tangan
yang ni maksudnye klu gaduh je senang2 je lempang kte..orang mcm ni x leh wat laki


3) ade kerja tetap
yang ni lebih kurang sama dgn kategori berduit 2..

4) mama aku suh cari sendiri pasangan hidup sebab die xnk klu die yg carikan ape2 future problem nnt kte salahkan die

bagi aku plak..
1) aku x kisah kalau die b'duit ke x janji die rajin berusaha untuk cari rezeki yang halal makanya lelaki yang pemalas bkn pilihan aku.


2) klu die ringan tulang xpe jgn ringan tangan sbb aku ni wlupn x sekuat lelaki tp otakku ini lebih cerdas dr tangannye..which mean "if u touch me u r going to be sued"

3) kerja tetap..hmm yg ni aku setuju skit dgn mama aku tp klu boleh aku nk die seorang opportunist which mean more to businessman type hehehe sbb aku pn suke business2 ni so blh la wat join-venture

4) aku x kisah klu mama aku pilih ke ape sbb bg aku JODOH & PERTEMUAN itu di tangan ALLAH..yela kdg2 b'cinta bgi nk rak last2 kawin dgn jiran sebelah umah yg seblm ni dok kutuk2..hahaha life is unpredictable so if u can't avoid it juz enjoy it hehehe
 5) Last but not least..yg ni sbnrnye yg ptt letak first..taat pada agama..i mean klu boleh aku nk pengetahuan Islam die lebih drpd aku sbb aku nk die bimbing aku & anak2 ktrg nnt heheh ceh gatai plak mlm2 ni..huhu biasela skangkn musim org kawin so x semena2 t'pk plak psl ni..huhu aku doakan aku&adik2+kengkwn aku dpt pasangan yg baik & diredhai ALLAH..amin~ (^-^)

2 comments:

RuBy said...

tetiba teringat mak ckp dlm kete td pas aku cite chinut kawen..dia ckap
"kawan2 ko ni asyikla nak kawen..belajar tak abes lg, dah sebok nak kawen..."
hahah...terkejut badak ak...siyesly!pasni tak nak cite dah pasal kawen!

For me, ku letakkan semuanya pada tuhan~hehe..kaya ke,gelap ke,pendek ke..sume tu sementara je..pcayala~ yg penting dlm hati mesti mau bagus maa~

ok..aku dah bebel banyak ni~ok!stop!

Norlyana Nasrin said...

hoho mama aku plak aku rs mst bg pelempang+penerajang klu aku ckp nk kawin skang hehe..die amatlah membantah konsep kawin time blajo huhhuhu..

aku pun same gak..
klu dulu aku nk laki yg tggi, putih, hensem& kaya hehe
tp skang aku rs appearance 2 x penting yg penting agama & hati die..

hehehe ko dgr aku bebel plak hehehe

There was an error in this gadget