Tuesday, November 30, 2010

Yoyoo Tg Malim

Pagi td aku dikejutkn oleh Acik aku yg excited gilos nk g Tg Malim. Tg Malim? Tg Malim ni lebih kurang pekan koboi mcm KKB gak..makanya pkl 9.30 Pak Lah aka our taxi driver for today dtg n anta ktrg g BSN (nenek aku nk g amik pencen dulu da...). Abis urusan kt BSN ktrg trs g stesen bas..tggu pny tggu nmpk bas Mara Liner yg ade signboard Tg Malim so ape lg ktrg naik la...Tg Malim ni jauhnye same mcm dr KKB nk ke Rawang huhu xpe nsb baik bas ni selesa hehe promote skit..smpi2 je nenek aku yg over excited trs menuju ke kedai India seberang jalan ala excited mcm mne pn aku gak yg kne pimpin die klu x naya weh sbb kaki nenek aku x sekuat time zaman Saloma die..smpi je kedai 2 aku x msk sbb bau die "harum" sgt..maafla no offense ok? aku mmg x thn klu bau2an yg kuat2 ni..aku cpt pening & boleh muntah. Aku pn tggu luar smbl snap gmbr2 skit
ni stesen bas Tg Malim

di luar kdi India tersebut
Settle je kt kdi India 2 ktrg menuju ke arah Bank Islam..huhu pelik ke? Yg ni Acik plak nk kuar duit die..ok xpe die je yg msk bank aku maintain jln2 dgn nenek aku pnt jln ktrg dok jap..


Koh Saerah merenung masa depan hehehe
Pas2 ktrg g la merayau kat kdi2 baju yg ade kat c2..hoho semangat glr ar koh saerah& acik aku nk bli baju la ape la bg aku..hoho aku dgn maintain menolak sbb aku xnk jd cucu yg dhla menghabiskn beras xkn aku nk abiskn duit dorg plak? tp last2 koh saerahku bli la tudung labuh kat aku hoho versi sarung pny heheehe ske gak la sbb free hoho..
Abis bli2 ktrg sggh gak g psr sbb aku nk sgt cr ubi keledek warne ungu..cr pny cr x jmp gak haih geram btol time aku xnk b'lambak je dpn mata..ceh! xpela maka aku pn kuar dgn muke hampa huk huk..pas2 aku igt dorg nk blk dh so aku lead la g stesen bas..smpi kt stesen bas ghope2nye x abis shopping lg..g la kdi runcit dlm stesen bas 2 bli la plak keropok la air la aih mcm2..dh nk naik bas blh plak acik aku trn g bli kacang rebus adoi..nsb baik la die veteran klu x..huhuhuhu xtau la..
Smpi KKB dlm pkl 12.50 2 pn bkn straight blk umah..nenek aku dgn relax suh acik aku g bli brg2 & lauk pauk hohoho ktrg tggu je kt stesen bas..settle je sume ktrg nmpk taxi trs thn & blk umah..smpi2 umah aku solat Zohor & tkr outfit yg selesa..br je aku nk dok rehat tetiba aku nmpk ade motor stop dpn umah wan aku 
alamak berlari la aku msk blk sbb aku x tutup aurat..hoho rupanya ade org Pakistan jual kain dtg umah wan aku adoi so aku dok la dlm blk..tggu org 2 pny lama nk blk smpi aku tetdo2 hoho mimpi mcm2 lg..aih x senonoh aku ni..pkl 4 lebih nenek aku kejut aku bgn suh mkn sbb ktrg x lunch lg..dlm mamai2 aku tny Pakistan 2 dh blk ke blm hehe..wan aku selambe je ckp dh blk klu x die x kjt aku hoho..so aku bgn g mkn & solat pas2 ngadap laptop smpi skang hoho..2 jela ape yg aku wat ari ni..hoho adios (^-^)

2 comments:

perindu_خلافة said...

hahaha.. bagus2 part pakistan tuh ada moral value, cuma satu rajin la plak nenek lyana melayan orang tu kn, kalo rizqan.. "xpe2 carpet kain semua da ada!!" ngeh3

Norlyana Nasrin said...

hoho moral value ye? hehe nenek kte ni pelanggan kain2 org Pakistan ni klu nk tau..siap ade no tel org 2 lg kot2 nk tempah kain ke ape..hadui...
hehe rizqan 2 pn bnd yg kte slalu wat klu ade org nk m'jual hehehe (^-^)

There was an error in this gadget