Saturday, January 1, 2011

New Year so what?


Hehe tajuk aku agak poyo kn?
ok mmg aku rs thn br juz aku tmbh tua je xde ape pn..mlm td beria2 org dok bkr mercun yg bg aku m'bazir duit n x kreatif..ok hari raya, gong xi fa cai and skang deepavali pn org dok bkr mercun = bkr duit..Christmas? haha ade la gak yg dok bkr mercun..ok kenapa org ske bkr mercun? sebenarnye tradisi bkr mercun ni sbnrnye dimulakan oleh org cina yg dok bkr mercun pd thn baru cina kerana dorg percaya mercun 2 blh halau hantu..hoho so aku nk tny kt korg..yg korg dok syok bkr mercun 2 utk ape? halau hantu gak ke? klu org dulu2 bkr mercun bl msk hutan dgn harapan dpt halau haiwan2 liar kira ade manfaat la gak tp skang? asal ade perayaan je byk la aktiviti seludup mercun dr China msk dlm negara ni..hmm klu kt kg kte biase dgn tradisi buat meriam buluh..hehe yg ni aku pn prnh join..bahaya? hmm waktu zaman bdk2 pe yg kte peduli sgt psl bahaya asalkn happy n puas bila dgr bunyi meletup 2 dh ckp...bdk2 skang klu mak bapak x beli mercun time raya sanggup nangis smpi b'guling2 kt kdi apek jual mercun hehe terigt dulu2 klu aku wat mcm 2 mmg kne mkn penampar Mr Zul la jwbnye..ok aku dibsrkn dgn cr agak gns sbb aku nakal glr2 waktu kcik smpi bl mak aku cte blk aku pn x caye oooo...ok back 2 new year...klu nk tau aku dgn family aku wat x heran je dgn new year hehe..yg jelas aku dok tgk akak aku je sbb die dh 24thn dh skang hahaha dh tua dh ko Zulaika...ceh kata org aku pn...akak aku wat maintain je so aku xde la kcu ape2..hmm kang mak aku cdg nk blk KKB tp aku xmo ikut sbb mggu lps dh blk n aku rs mcm nk muntah je skang..korg bygkn bau masakan mak aku td pun dh buat aku mual..haih..xpela..oo suara aku skang mmg rock ooo...hehehe si Nadirah suh aku diam sbb die x ske dgr tp ade aku ksh? hehehe

No comments:

There was an error in this gadget