Monday, February 28, 2011

Pertambahan kerja


Hoho kengkawan aku br je blk dr klas EOP & guess what..next week we'll conducting a mock intervew! huhu seems like i need to sharpen my skills huhu..lg2 x abis cte lg ni...ktrg kne gak cr job advertisement and wat cover letter+resume huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhu (gelak pnt) adoi tmbh keje weh maka xde harapan la PBSM nk aktif..to my family, i'll be back after the final exam i guess..huhu..blur gak kekdg amik skit je subject tp kerejenye lbh dr amik 5-6 subject haha..nk buat mcm mne dh nme pn student so i juz go with the flow lo..huhu mst ade yg kata dh tau bz gataii lg nk update blog..sng ckp gini la..awok ni bukan ape, ni aje le care nok release tensen (sila ckp ikut dialek Perak hihi) ok la nnt ape2 awok update lagi huhu (^-^)

Pagi yg indah (^-^)


Minna konnichiwa!! huhu semangat ni (^-^) pg ni ku mulakan dengan g jumpa Dr Fiona bersama-sama Ain & Ina huhu..tgh jln terserempak dgn Abeer maka kami berempat msk skali le jmp beliau huhu..nk tau knape ktrg jmp Dr? bkn sbb ade mslh disiplin ke ape juz psl jwpn yg ktrg bg time quiz psl sama ade die dh capai expectation ktrg ke x...huhuu bncg pny bncg last2 pkl 9.20 mcm 2 ktrg dh siap..tb2 plak Su msg tny nk g tmn Azra n breakfast ke luar x? huhu dgn gembirenye ktrg b'setuju n ye kwn2 aku kuar lg hahaha..kali ni Su drive...maka aku yg x reti drive ni jd co-pilot huhu..ktrg tmn Azra g ASB n Maybank..eleh bkn tmn pn juz dok tggu rmi2 dlm keta huhu..sementara tggu Azra aku wat la prangai sengal n gaduh2 manja dgn Ain hehehe geli2... 



settle je dh nk pkl 10.20am maka ktrg g la breakfast kt Taj dkt dgn Shell huhu kami mkn roti pg ni hehe...abis breakfast blk le huhuhu..thanks to Azra sbb blanje mkn (^-^) 


my breakfast huhuhu

Mlm ni ade klas EOP huhu semoga klas berjalan dgn lancar n x sesakkn kpale ku lg ngeheheehe send the positive signal!!!!!

Kuantan-Kemaman-Kuantan


Hai kwn2 (^-^) ok trs trg mood happy aku kembali setelah pergi bercuti bersama-sama roommates terchenta muahaha...nk kte story2 ke? huhu klu xnk pn kte nk story gak muahaha..lets go!!
Start dgn naik TAG pd pkl 5.10pm & trs g Shell isi minyak penuh2 huhu semangat ni..abis isi minyak bl nk start blk keta bantai tersenguk-senguk sbb Ain slp msk gear ke ape ntah aku yg malu trs tutup muka hahaha dh la rmi kt c2..huhu namun itu x mematahkan semangat ktrg untuk ke Kemamang!!!

huhu sepnjg perjalanan aku dok main2 dgn Safarina aka adik iparku & kaco Ain yg tgh drive huhu bahaya? xla sbb aku kaco pki mulut je huhu dok ejek die & buat lawak sengal je ngehehe sila tanya Rubiah klu nk tau lawak sengal aku mcm mne hahah..
saf n me huhu sorry saf muke separyh huhu..

smpi kt Kemasek dlm pkl 6.45pm mcm 2 huhu..trs angkat brg2 n aku trs g mandi sbb x lame lps 2 kn nk Maghrib..lps mkn mlm dlm pkl 8.10 mcm 2 ktrg kuar g Mesra Mall..klu nk tau Mesra Mall ni lebih krg ECM la..maka berjln2 la kami smbl membeli brg ut msk tomyam putih muahaahaha..abis membeli pkl 9.30 mcm 2 kami pulang ke sarang huhu..
Mlm 2 aku tdo sekatil dgn Mas n Saf hehe mcm2 kami cte n gelak2 smpi la mataku layu n trs ke alam mimpi huhuhu....
Pagiku dimulakan dgn bunyi grandfather's clock kt umah Pakcik Alias pd pkl 6am..huhu bgn je trs g mandi n solat subuh pas2 kjtla saf n mas..smpt gak  borak2 dgn mereka2 smbl landing atas katil haha ape pny worang n Ain g goreng "cengkodok" utk bwk g Pantai Kemasek wohoooo!!
Pkl 7.30am mcm 2 ktrg start b'tolak g pantai muahahah..mula2 g 1 pantai yg agak tersorok n trail die sgt cantik tp akhirnya kami tkr destination sbb ombak kuat sgt huhu..maka g la kt pantai yg aku prnh g beberapa thn yg lps n still it's a beautiful beach with white sand..ngehehe..main2 n amik gmbr tp tkt nk mandi sbb ombak ni ganas btol hohohoho wa pny swimming skill blm terer lg lo...smbl 2 aku main pnjt2 batu gak haha nmpknye the monkey inside me is awaken ngehehe...
gaya "rempit" ain hahaha

sun rise up up above 
mas lapo ke?

aksi2 monkeys hehe time ni aku ber semanyam kt atas batu huhu

Mas+Ain= Masain ke masin? haha
Nas + Saf = Nasaf (...) hehe
Nas + Saf + Mas + Ain
blk umah nk dkt pkl 10 mcm 2 huhu smpi umah siang2 sayur wat preparation utk msk tomyam pastu tgl je sbb nk teman Ain g Kerteh huhu..blk dr Kerteh ktrg g lg main kt pantai hahaaahaha kali ni smpt la aku wat aksi2 Titanic dgn Mas tp x menjadi sbb die kata die geli......ceh xpe nnt aku nk gak buat aksi 2 dgn husband aku hahaha (dimanakah anda???)...

ok ni kt Pantai Kemasek huhu lawa oo pondok ni...
me n my adik ipar hahaha

Abis men2 dlm pkl 11 lbh n ktrg trs rushing blk umah sbb nk kne msk ni ngehehe..smpi2 g dapur n tlg ape yg ptt huhu..skali Ain bwk kuar cili kering n die nk rebus maka aku lari meninggalkn "medan perang" sbb trs trg wa ckp wa tarak boleh tahan dgn bau cili kering yg direbus..dh 2 aku lari la msk blk tdo n tggu dorg pgl (ye aku igt pas settle rebus cili mrk pgl) setelah beberapa lama menunggu aku bantai tertdo hadui..jadi lunch tersebut disettlekn oleh Ain, Mas n Saf & aku pula sedap tdo dlm blk..adoi..kpd ibu2 diluar sana jgnlah reject saya utk jd menantu anda krn hal ini berlaku secara x sengaja huhuhu..(gataiii!!!!!)
Pkl 1 mcm 2  ktrg lunch n abis je lunch aku g la amik wuduk sbb lps solat je mmg rncg nk blk lo..pkl 2.25 pm mcm 2 ktrg b'tolak pulang huhu...smpi Kuantan dlm pkl 4 mcm 2 n trs g amik Siti Suria kt IIUM utk dibawa ke ECM utk shopping...disitulah aku terjumpa Rubiah yg nanar lps tgk Shahir AF8..ceh apalah (sila bc n3 beliau utk maklumat lanjut)..
Lps 2 ktrg g la lepak2 kt Teluk Cempedak haha dlm sehari je ktrg g pantai 3x huhu sengal tp best kt cni aku jmp 2 org bdk pelik yg tetibe je pgl aku Aunty n sorg bdk yg ingin b'lawan dgn ombak ape die igt ini movie Om Bak? huhu

alahai letihnye muke saf..huhu tgk mas haha

2 org bdk pelik...

su n ain

bdk om bak...
su drive g TC hehe..sengal btol muke kak vamp ni..haha
Blk IIUM dlm pkl 6.30pm mcm 2 huhu..smpi2 trs mandi n amik wuduk..pkl 8 mkn mknn yg dibekalkn dr rumah Ain + ayam KFC yg Su bli hehehe thank you my friends....
Letih mmg letih tp mmg seronok kot wat program bersama roommates ni huhu so next time insyaAllah ktrg akan g melawat rumah iparku di Keratong huuhuhuhu (umah Saf daaa) maka Pudin-chan bersedialah utk sewakn keta lg huhu..adios (^-^)
p/s: tahanlah ye entry pnjg ngehehehe....

Saturday, February 26, 2011

Kemasek bkn Temasek


Huhu dh puas marah kt n3 seblm ni skang nk cte betapa x sbrnye aku nk menunggu ari esok huhu..insyaAllah pg 2 aku ade program counselling, Anger Management hahaha elok bg kt aku td bkn esok haha..insyaAllah program 2 abis pkl 11am & ptg 2 pkl 5 merupakan masa yg ditunggu oleh penghuni 2.11 hehe wlupn blm packing tp ktrg dh excited giler2 ni huhu harap2 la selamat pergi & balik huhu..ok nnt bl smpi sne we'll take as many picture as I could & will show it to u guys hehe..mula2 dl cdg g Melaka tp x jd so kali ni harap2 rancangan ni b'jln dgn lancar...amin... (^-^)

Jumaat yg mcm2..


Dh brape hari internet connection kt mahallah ni mcm sengal tp xpe dh name pn free so xleh la merungut lebih2 kira dh dpt 2 bersyukur jela ye x? Huhu klu nk tau ari ni start pg td aku ngantuk g klas hehe bahana tdo lmbt lo..smpi klas n dgr lecture Dr Fiona mula2 2 ngantuk tp bl Dr start buat lawak yg agak sengal aku pn gelak la n terbuka le mataku haha...lecture ari ni boleh thn menarik hehe..blk je blik mkn lunch dgn Fidah & pas2 smbg project Forensic Heroes 2 huhu best oo..tdo jap b4 Zohor sedar2 je dh pkl 2.45 trs je amik wudhuk & solat huhu bahana tdo lewat + tgk cte + perut kenyang..adoi..pkl 3 je trs g musolla wat discussion counselling dgn Jed, Su n Fidah huhu nnt kne cr bdk 1st yr n senior 4th yr utk interview hoho dimanakah mangsaku?

Mlm 2 pkl 7.45 aku dh gerak g KOP sbb ade program Like I Care..sbnrnye aku rs xpuas ati dgn committees yg x buat keje sbb bg aku klu dh jd committee mksdnye die diberikan amanah utk jlnkn keje dgn baik tp aku tgk ade je yg lps tgn or yg plg best bg je nama tp bl contact asyik x dpt so xde la involve dr awal tp nk sijil apakah itu? ade plak yg xde initiative nk cr head-com sendiri sehari dua b4 program br terhegeh2 cr pastu buat muka sombong dgn senior hoho yg ni mmg buat aku menyirap..

nk cte lg ni..td ade sorg junior ni la yg m'punyai ciri2 yg aku sbt kt atas diberikan tugas utk mengambil mknn & peralatannye skali kt cafe..dhla aku yg xde kaitan dgn catering ni g sibuk2 tolong time die xde blh plak bl aku tny die x cek ke bl kak kt cafe 2 bg brg sbb senduk xde n pinggan pn x ckp die blh jwb "x" dgn muka sombong & selamba mcm xde rs bersalah..mak aih time ni aku dh mmg naik angin nsb baik la rmi kt c2 klu x mmg arwah kot bdk 2 aku kejekn..so aku pn hamun die dlm bhs cina sbb aku tau die x fhm so xleh bls blk haha geram pny psl....aku yg angin trs g tmpt lain..yg pelik bdk 2 mcm mengekor je aku g mne last2 aku amik keptusan dok kt luar jg kaunter dgn ain smbl borak2 huhu lg bgs + keje aku mmg dh complete so nk ssh ape?

abis je program ade post-mortem huhu yg ni best sbb aku luahkn ape aku rs straight kt PM & siap ckp aku xmo bg sijil kt sorg committee yg langsung x involve wlupn sijil 2 mmg dh siap print..abis je ckp aku rs lega & lantak la sape nk terasa silalah terasa sbb klu org dh bg tugas knp xnk buat dgn baik? klu xnk buat keje, knape sibuk2 daftar nama jd committee? adakah aku terlalu kasar? aku x rs mcm 2 sbb bg aku sense of responsibility ptt ade dlm setiap org sbb klu bekerja dlm team mcm ni, sorg x buat keje akan menyusahkan org lain tau? ade la kejadian psl responsibility ni jd kt group aku br2 ni & buat aku pissed off tp nsb baik blh kawal..hmm aku bkn nk bnd perfect tp aku nk org tau yg tanggungjawab yg diberi jgn dibuat main sebab ianya 1 amanah..ape2 pn renung2kn & amik pengajaran dgn ape yg dh jd...

Thursday, February 24, 2011

Kemamang~


Smlm blik 2.11 kembali gempar dgn mesyuarat mengejut & kali ini warga 2.11 berbincang lagi tentang aktiviti yg akan dilakukan pd hujung minggu ini..pelbagai aktiviti & cadangan di pertimbangkan oleh kami & akhirnya kami sebulat suara bersetuju untuk pulang ke rumah salah seorang ahli kami, Norul Ain Alias yg terletak di Kemasek bkn Temasek ye tuan2 & puan2...pelbagai agenda dibincangkan termasuklah bajet, pengangkutan & aktiviti yg bakal dijalankan. Mesyuarat kali ini diserikan lg dgn kuih pengerusi namun tiada teh O kerana mesyuarat diadakan tanpa notis. Masalah pengangkutan kami berjaya diselesaikan oleh Ain yg menyewa kereta dgn rakan sekelas kami, Pudin-chan. Penginapan kami juga diselesaikan oleh Ain huhu dh kata rumah die....makanya insyaAllah pd hari sabtu ini kami akan b'tolak & pulang semula ke Kuantan pd keesokan harinya...sekian laporan drpd self-proclaimed chairperson, Suzy....(yg ni madam EOP aku bg nama da~)

Wednesday, February 23, 2011

BEAST \ B2ST - 비스트 - LET IT SNOW 1ST COMEBACK [HD]

BEAST \ B2ST - 비스트 - WHEN THE DOOR CLOSES 1ST COMEBACK [HD]

BEAST \ B2ST - 비스트 - THANKS TO 1ST COMEBACK [HD]

Yang Yo Seob and Yong Jun Hyung - Thanks To



Artist : Yong Junhyung (용준형) & Yang Yoseob (양요섭)


Album Information : Single, Digital, Studio
Title Track : Thanks To
Genre : RnB
Release Date : December 21, 2010
Planning / Distribution : Play Cube / Universal Music

너에게 꼭 하고 싶은 한마디
noege kkok hago sipeun hanmadi
언제나 We always singing just for you
onjena We always singing just for you
고마워 늘 우리 곁을 지켜준 You, You, Thank you, For you
gomawo neul uri gyoteul jikyojun You, You, Thank you, For you

Just thank you everybody, Thanks to ma fans
어떤 말을 해야 내 맘이 표현이 될지 모르겠지만
otton mareul he ya ne mami pyohyoni dwelji moreugetjiman
한 글자 한 글자 적고 또 적어서 이 짧은 track안에 실어서 전해보려고 해
han geulja han geulja jokgo tto jogoso i jjareun track-ane siroso jonheboryogo he
그대들에게 받은, 지금도 넘쳐 흐를 정도로 받고 있는
geudedeurege badeun, jigeumdo nomchyo heureul jongdoro batgo itneun
사랑 또 관심을 100% 다 돌려 줄 수는 없겠지만
sarang tto gwansimeul bek percent da dollyo jul suneun opgetjiman
그래도 조금이나마 느낄 수 있길
geuredo jogeuminama neukkil su itgil

Yeah 보잘 것 없던 여섯 못난이들을 무대 위로 올려 세워 준
Yeah bojal got opdon yosot motnanideureul mude wiro ollyo sewo jun
무엇보다 값진 마이크를 손에 쥐어 준 그대들이 있기에
muotboda gatjin maikeureul sone jwio jun geudedeuri itgie
오늘도 still rockin' this stage I'm flying like a g6
oneuldo still rockin' this stage I'm flying like a g six
하늘을 나는 기분이야 난 마치
haneureul naneun gibuniya nan machi
행복한 꿈 속에 빠진 아이같이 손잡고 날아가 그대들과 나 같이
hengbokhan kkum soge ppajin aigati sonjapgo naraga geudedeulgwa na gati

너에게 꼭 하고 싶은 한마디
noege kkok hago sipeun hanmadi
언제나 We always singing just for you
onjena We always singing just for you
고마워 늘 우리 곁을 지켜준 You, You, Thank you, For you
gomawo neul uri gyoteul jikyojun You, You, Thank you, For you

많이 지치더라도 너와 함께라면 It's alright, It's alright
mani jichidorado nowa hamkkeramyon It's alright, It's alright
멀리 떨어져 있어도 서로를 느낄 수 있다면 It's all good, It's all good
molli ttorojyo issodo sororeul neukkill su itdamyon It's all good, It's all good
많이 지치더라도 너와 함께라면 so fly, so fly
mani jichidorado nowa hamkkeramyon so fly, so fly
지금 내 눈 앞에 당신의 맘이 진심이라면 Thank you, Thank you
jigeum ne nun ape dangsin-ye mami jinsimiramyon Thank you, Thank you

Like a paper and pen uh beat and mic
멀리 떨어져 있어도 느껴지는 마음
molli ttorojyo issodo neukkyojineun maeum
당신들의 so unconditional love
dangsindeul-ye so unconditional love
짧고도 길었던 1년이란 시간동안 너와 나 우린 참 많이 가까워진 것 같애
jjalgodo girotdon 1nyeoniran sigandongan nowa na urin cham mani gakkawojin got gate
(때론 날 감싸 주는 담요같애) 집 같애 친구같애 가끔은 가족같애
(tteron nal gamssa juneun damyogyote) jib gate chin-gugate gakkeumeun gajokgate
(오래토록 남아줘 나의 곁에)
(oretorok namajwo naye gyote)

함께 together (just two of us) 보이지 않는 길을 개척해 Like (columbus)
hamkke together (just two of us) boiji anneun gireul gechokhe Like (columbus)
그대들과 함께면 못 할게 뭐가 있어 100번 넘어져도 다시 일어날 수 있어
geudedeulgwa hamkkemyon mot halge mwoga isso bekbon nomojyodo dasi ironal su isso
(Always I sing the song for ya)
언제든 그대들이 원한다면
onjedeun geudedeuri wonhandamyon
노랠 불러줄게 Like a ipod
norel bullojulge Like a ipod
(I always thank you everybody, Let’s go)

너에게 꼭 하고 싶은 한마디
noege kkok hago sipeun hanmadi
언제나 We always singing just for you
onjena We always singing just for you
고마워 늘 우리 곁을 지켜준 You, You, Thank you, For you
gomawo neul uri gyoteul jikyojun You, You, Thank you, For you

많이 지치더라도 너와 함께라면 It's alright, It's alright
mani jichidorado nowa hamkkeramyon It's alright, It's alright
멀리 떨어져 있어도 서로를 느낄 수 있다면 It's all good, It's all good
molli ttorojyo issodo sororeul neukkill su itdamyon It's all good, It's all good
많이 지치더라도 너와 함께라면 so fly, so fly
mani jichidorado nowa hamkkeramyon so fly, so fly
지금 내 눈 앞에 당신의 맘이 진심이라면 Thank you, Thank you
jigeum ne ape dangsin-ye mami jinsimiramyon Thank you
You
You
You

Translation

[YOSEOB] The one thing that I want to tell you the most
Always, we always singing just for you
Thank you, the one who's always been protecting us by our side

[YOSEOB] You
[JUNHYUNG] You
[YOSEOB] You
[JUNHYUNG] It's you
[YOSEOB] Thank you
[JUNHYUNG] Thank you
[YOSEOB] For you

[JUNHYUNG] Just thank you everybody, thanks to ma fans
What can I say, I don't know if I'll be able express my feelings but
I'll write one word at a time, and keep on writing, and try to fit it into this short track to try to communicate myself to you
The love and care that we have received from you, to the point that it's even flooding us as of now
I won't be able to return all 100% of it but
Still, I hope that you will be able to feel a part of it

Yeah, the ones who let the unworthy, six fools stand on stage
the ones who placed the utmost precious microphone into our hands, was you, and so
Today, I'm still rocking' this stage, I'm flying like a g6
It feels just like I'm flying in the sky
Like I've fallen into a happy dream, like a child, flying through the air with our hands clasped you and me together

[YOSEOB] The one thing that I want to tell you the most
Always, we always singing just for you
Thank you, the one who's always been protecting us by our side
[YOSEOB] You
[JUNHYUNG] You
[YOSEOB] You
[JUNHYUNG] It's you
[YOSEOB] Thank you
[JUNHYUNG] Thank you
[YOSEOB] For you

[JUNHYUNG] Even if I find myself exhausted, as long as I'm with you
[YOSEOB & JUNHYUNG] It's alright, it's alright
[JUNHYUNG] Even if we're being separated far away, if we can feel each other
[YOSEOB & JUNHYUNG] It's all good it's all good
[JUNHYUNG] Even if I find myself exhausted, as long as I'm with you
[YOSEOB & JUNHYUNG] So fly so fly
[JUNHYUNG] If your heart in front of me right now is true
[YOSEOB & JUNHYUNG] Thank you, thank you

[YOSEOB] Like a paper and pen and beat and mic
[JUNHYUNG] Even if we're being separated far away, we will feel each other in our hearts
[YOSEOB] Your so unconditional love
[JUNHYUNG] During this one year which has been so long and short, it seems like we've become pretty close
[YOSEOB]Sometimes, you're like a blanket that envelopes me
[JUNHYUNG] You're like home, you're like a friend, sometimes you're like family
[YOSEOB] Please stay forever by my side

[JUNHYUNG] Together, together ([YOSEOB] Just two of us)
[JUNHYUNG] Let's create a hidden road Like ([YOSEOB] Columbus)
[JUNHYUNG] If I'm with you, is there anything I can't do? Even if I fall 100 times, I'll be able to get up again
[YOSEOB] Always I sing the song for ya [YOSEOB] Whenever, if you want it
[JUNHYUNG] I'll sing for you like a ipod
([YOSEOB & JUNHYUNG] I always thank you everybody, let's go)

[YOSEOB] The one thing that I want to tell you the most
Always, we always singing just for you
Thank you, the one who's always been protecting us by our side
[YOSEOB] You
[JUNHYUNG] You
[YOSEOB] You
[JUNHYUNG] It's you
[YOSEOB] Thank you
[JUNHYUNG] Thank you
[YOSEOB] For you

[JUNHYUNG] Even if I find myself exhausted, as long as I'm with you
[YOSEOB & JUNHYUNG] It's alright, it's alright
[JUNHYUNG] Even if we're being separated far away, if we can feel each other
[YOSEOB & JUNHYUNG] It's all good it's all good
[JUNHYUNG] Even if I find myself exhausted, as long as I'm with you
[YOSEOB & JUNHYUNG] So fly so fly
[JUNHYUNG] If your heart in front of me right now is true
[YOSEOB & JUNHYUNG] Thank you, thank you

Credit :

Hangul by Daum Music
Romanization by Chichan-Onew
English Translation via korea-fans.com Forum

Under Creative Commons License: Attribution

Selesai Onco


Hehehe kengkawan!! Aku br je abis quiz oncology..soalan die? huhu rs mcm nk lambung2 je Dr Tariq hehe tanda terima kasih wlupn ade gak soalan yg aku bantai hahaha bahana membaca sekerat jalan...ok smlm ade meeting tergempar bilik kitorang..huhu bukan gaduh ke ape just pasal perancangan nak g outing roommates buat kali ke-2 x silap aku..klu nk tau start dr 1st year smpi skang kitorang hidup aman damai dalam bilik ni..huhu tiada pergaduhan antara roommates ye..just kekadang aku gaduh2 manja dengan Ain hehe chewah!! mau kena sepak je....ok mula2 buat cadangan nk g panjat gunung huhu Panorama & Bukit Pelindung menjadi cadangan..pastu ingat nk g swimming2 kt Panching trs Safarina google tunjuk kitorang bagaimanakah kelihatannye Panching..huhu oh lupe bagitau mesyuarat kami diserikan dgn air teh O Norul Ain & kuih2 raya cina sumbangan pengerusi hehe aku le haha self-proclaimed..akhirnye bincang punya bincang meeting kitorang ni berakhir dengan keputusan hujung minggu ni kuar tp tempatnye masih dalam pertimbangan huhu anda ade cadangan??

Tuesday, February 22, 2011

Internet connection n bz day


Since yesterday xde internet connection..ni br dpt connection....start class dr pkl 10 td berenti pkl 1.25-2.40 pastu smbg...abis pkl 4.20 trs smbg lab..group presentation....xtau nk kata ape..tp xpe sume dh selesai tgl quiz onco esk pkl1..ooo kang pkl 8.30 ade klas EOP kt KOS..huhu cdg g pkl 8.15 kang..Ya Allah aku sunnguh pnt tp gian nk update blog gak hahaha...okla nnt ape2 update lg adios (^-~)

Sunday, February 20, 2011

Infinite - BTD (Before The Dawn) MV [english subs + romanization + hangul]

Branded - sesi nsht b'sama Nasrin


Korg suke brgn branded? xksh blanje ratus2 kekdg ribu2 utk brgn branded? terasa dr shopaholic? prnh x terfikir apsal korg bli brg tersebut? kerana keperluankah? limited item kah? trend kah?lps bli n pki brape kali trs brg 2 dh x jd trend ape korg buat dgn brg 2? buang? derma kt anak yatim? jual blk? senang ckp kamu ni org yg ske m'bazir! brg2 yg branded mahal & kekdg kte bli sbb brand die bkn sbb kte nk pi pn btol x? klu dok kwn dgn kwn2 yg glr dgn brg branded mst kte pn kne tempias gak..yela nk2 lg die 2 fashionista mst klu kte pki something outdated die tegur pny la.." eww u pki brg yg so yesterday u know?"..terasa tercabar? trs lupe kt mak bapak yg dok kt umah dok glr2 cr duit ? korg plak kerana tercabar sanggup mntk duit kt mak bapak semata2 nk bli brg branded yg x smpi semggu dh jd outdated? ni bnd yg kekdg berlaku kt sekeliling kte..ala kekdg org blh wat drama sedih lg kn? huhu tp still ade yg x sdr...bli perfume yg 100ml smpi abis duit beratus2..alasan : xpela aku pki ape? bl org dok mntk duit utk bli buku ke ape.." apsal buku tebal mcm ni rm90? xleh less ke?" haha nk tergelak gak sbb time bli perfume malu nk mntk less tp bl bli buku? klu korg tergolong dlm golongan org mcm ni, silalah berubah sbb klu ikut nafsu mau x smpi hujung bln korg dh mkn megi..klu student plak x smpi semggu dpt PTPTN ke JPA dh pokai pastu mengemis kt mak bapak..aih..silalah pk dhla time korg kcik mak bapak korg berhabis bli susu, pampers..bwk g klinik...ni dh bsr pn nk sshkn org tua 2 lg ke? ape2 pn sila fikir n berbelanja bl perlu jgn ikut nafsu nnt merana + sshkn org lain..

Saturday, February 19, 2011

Kuantan - Kuala Lumpur


Kengkawan aku dh smpi umah! Alhamdulillah la hehehe..aku blk dgn Rubiah ,Damia & Jed huhu ktrg 4 org naik kancil rubiah la ape lg..pkl6.30 ktrg dh start gerak dr UIA Kuantan..aku yg tdo pkl 3am td x rs ngantuk pn sepnjg p'jlnn sbb syok borak2 dgn Rubiah hehe Damia plak dh slmt tdo, Jed ade tdo jap x slp aku huhu..syok oo gelak2 dlm keta bual2 bnd sengal dgn Rubiah huhu..yg plg x blh blah ade 1 incident yg wat aku gelak sakan hahaha

mcm ni ktrg lalu kt tmpt b'kabus..ala biasa la pg2 mst la b'kabus..punyalah ktrg dok concentrate sbb x nmpk jln & rubiah drive pelan jela..skali 2 nmpk ade pkck pintas keta ktrg n br ktrg perasaan yg rubiah x psg wiper utk wipe wap2 air 2 hahaha ptt la x nmpk hehe..
Sesungguhnye ni la 1st time aku blk dgn kwn naik keta hehe excited weh si Jed smpi x tdo n rubiah plak blh terjaga pkl 3am haha xblh blah...

Ktrg ade gak berhenti mkn kt RNR Temerloh..huhu pg2 lg aku, Rubiah & Jed mkn bihun sup..Damia plak mkn laksa huhu..yg xblh blah dorg bli air kt kdi yg generous gula n susu makanya manislah air mereka..huhu time2 ni aku bangga giler dgn green tea no 9 aku hahaha
smbg blk perjalanan lps 20 minit mcm 2 n mcm biase aku dgn Rubiah je yg aktif b'cerita huhu semangat kot..bosan cte nyanyi2 smpi je Gombak ayah dgn mama aku dh tggu huhu...
nmpk x ade permandangan autumn heheheh

smpi2 umah trs aku bukak laptop hahaha...ape pny anak..xpe nnt ptg skit la br aku buat keje ape2 hahaha...
ape2 pn thanks ye rubiah sbb ajak aku blk skali huhu 감사합니다 내 친구 (^-^)

Annoyed


Pernah x korg rs annoyed dgn org len tanpa sbb munasabah? Bl korg rs mcm 2 adakah korg regret sbb perasaan korg td myb dh t’tnjk kt muke korg bl ckp dgn org 2? Trs trg aku ckp aku pernah rs annoyed dgn org yg x septtnye aku ade perasaan mcm 2. Trs trg aku ckp aku mmg rs b’slh tp bl jmp je org 2 perasaan 2 dtg blk..xtau knape..sape yg knl aku mst tau aku bkn org yg sng mrh n x prnh amik ati dgn org sgt sbb bg aku bnd2 mcm 2 juz waste my time..tp aku pn mcm blur2 apsal perasaan 2 blh lahir dr hati aku setiap kali aku tgk die wlupn kekdg die x wat salah pn kt aku..apsal huh? Aku doa2 gak supaya perasaan ni x kuasa diri n aku anggap ni saje je syaitan nk main2 dgn perasaan aku..tp still aku akan marah bl tgk muke die..ya Allah aku xmo sakitkn hati die lg…pernah gak la disebabkn terlalu annoyed aku trs marah die dpn2 n segala bnd yg die wat nmpk x kena je kat mata aku..adakah aku mengalami tekanan perasaan? Apa yang aku patut buat? Aku blh kawal perasaan bl dgn org lain tp die…die je yg blh wat aku marah n lps 2 aku mmg regret smpi rs nk nangis..aku harap sangat perasaan ni x trs ganggu aku sbb aku tau deep down inside my heart aku sygkn die..aku harap aku dpt overcome perasaan ni…

Friday, February 18, 2011

Volunteerism Talk : Like I Care..

Assalamualaikum to all IIUM community! Today I will like to promote a program organize by Volunteer Team : Like I Care which will be held on 25th February 2011 from 9-11pm at Lecture Hall 2 Kuliyyah of Pharmacy. The program is about voluntarism and will be discussed by Ustaz Sahrudin Muhammad from Yayasan Pahang. Don't worry no fees are require and you guys will get a free refreshment! How was that? Just attend to hear the talk and hopefully it will give knowledges to all who attend (^-^). Forms are distributed throughout class and whoever interested please leave your comment or meet me or Azra. Thank you (^-^)

Hematology is fun ngehehe..


yorobun! ahnyonghashimnika? td aku ade post psl klas mengejut hemato kn? hehe kiranye signal +ve aku ari ni berjaya sbb klas ari ni x bosan n seronok..huhu ari ni ktrg blajo psl blood transfusion huhu..best~
Bro Hamzah pn mcm happy je mlm ni..hehe adekah die happy sbb ni klas last ktrg dgn die? haha bersangka baiklah Norlyana Nasrin! Myb die rs happy tgk students die ari ni haha..ok sepnjg klas die byk buat lawak so aku pn gelak dgn penuh semangat smpi terhenjut2 bahu den hehe sengal...selain lawak Bro, Fidah, Ain n Aina pn ade wat lawak sengal dlm klas so asyik gelak jela dr mula smpi ke sudah haha nsb baik tajuk ari ni senang fhm..td bro ade cte psl blood bank amat perlukan blood type O skang..aih tersentuh ati koh sbb koh ni kan type O tp ari 2 x dpt g donate sbb skt..haih rs mcm nk je g blood bank n bg darah skang..huhu dh tutup kot..kang x psl2 Kak & Abg Vamp plak yg amik darah I hehhee...fantasy..fantasy....

klu nk tau skang ni kte blh smpn darah kte kt blood bank utk pakai dlm ms 4bln..huhu yela kot2 dlm ms 4 bln 2 korg accident n perlukn darah so blh je draw blood kt blood bank hehehe mcm mesin atm je aku cte pdhl bkn mcm 2 huhu..n sila mklm darah awk just blh pki dlm ms 4 bln ye klu lebih dorg discard je...ceh membazir..klu aku le aku smpn je kt blood bank n klu dlm ms 3-4 bln 2 aku x nk pki derma jela kt blood bank..x gitu? ape2 pn menderma darah adalah amalan yg mulia sbb kte blh tlg rmi org nk2 lg yg ade darah O mcm I ni huhu..lain la klu u 2 type Bombay huhu x dapek nk nolong...
Aku start blajo derma darah time kt matric lg huhu..dulu nmpk je van blood bank kt Al-Malik Faisal Hall trs excited ngajak Ain n Wani g derma..hehe klu nk tau dulu aku dgn Ain je dpt derma sbb Wani x ckp berat hehe..kekdg Ain tipu berat die semata2 excited nk derma (perhatian: berat die kekdg x smpi 45kg hehehe)..pernah skali aku n wani x dpt nk g derma so Ain yg excited sanggup g Cafe cr mknn sbb naikkn berat die skit sbb nk g derma..abis je mkn tgk nurse2 2 dh siap kms2 maka berkecailah harapan mkck 2 huhu sedih...

nk cte skit, ms mula2 derma, aku derma pki kedua2 belah tgn hehe mcm power je pdhl mula2 amik kt tgn kiri tp darah aku mcm perlahan je..adakah mereka x sanggup utk didermakn? hehe..so aku suh la nurse 2 amik kt tgn kanan plak..blhla thn laju darah aku kuar hehe..as a consequence, tgn aku bengkak kedua2 belah n aku trs demam huhu..sedih je...tetapi itu tidak memadamkn semangatku utk menderma  sbb aku tau ade ramai manusia di luar sana yg memerlukn darahku huhu..yela drpd dok sedekah kt nyamuk baik aku sedekah kt org kn? kn? kn? hehehe oklah ape2 pn semoga korg pn trt sama bersemangat utk derma darah sbb darah korg myb blh selamatkn org lain..(^-^)

Thursday, February 17, 2011

Kelas Hemato mengejut!


di saat ku sangkakan  ari ni diriku free, hp aku m'jerit "munja wa sho! munja wa sho" memberikan perkhabaran yg  m'spoilkn ari free ku............waaaa ade klas Hemato pkl 8??!! huhu ku terima pangkhabaran tersebut dgn hati yg sayu (apsal?) kerana rncgnku spoil...huhu xpela majlis ilmu memberi pahala..hehe think +ve ok?! lg 1 klu Hemato aku dh exempted 2 xpela ni x still lg terkontang-kanting ade hati mls g klas apa la (statement marah diri sendiri)...
ku menanti subuh ari sabtu~ (^-^)

Ari Khamis yg damai..


Ngehehe ari ni aku bgn awl sbb nk g KOM print tag yg aku dok usahakn utk program "Like I Care" yg VT anjurkn..huhu g la Graphic Design unit n print kt c2..
Smlm abis EOP n kms bilik, aku n fydah wat projek mkn megi smbl tgk cte cartoon classic Peter Pan..cdgnye nk tgk movie tp pilih pny pilih xde movie yg rs nk tgk so last resort Peter Pan lo..xtau apsal still blh gelak dgn lawak slapstick lama2..hehe buaya dlm cte 2 lawak gak hahaha..abis je mkn megi n cartoon trs wat project design tag..yg ni aku dh wat cth awal2 so just edit2 skit n ltk nama + task lo..abis 2 dlm pkl 2.30am gak la..tp xpe aku ni jns tdo lmbt so x ksh lo..

siang td lps lunch dgn fydah trs smbg wat tag..laminate & mskkn tali hehe wat sendiri sume so jimat skit huhuhu VT patut amik ktrg jd treasurer tau..haha sengal..
perasan x ktrg ni mkn dulu br buat keje hahaha hati x tenang selagi lapo huhu..
Skang ni aku tgh tggu update sijil je..insyaAllah klu xde ape2 halangan aku rs abis je program trs bg sijil hehehe..adakah korg nk amik aku utk wat special task lg? hehe well sila deal dgn PA I, Rafidah hehehe juz kidding k? Hidup tanpa gurauan ibarat menjadi zombie yg xde feeling (^-^)
There was an error in this gadget