Friday, February 18, 2011

Hematology is fun ngehehe..


yorobun! ahnyonghashimnika? td aku ade post psl klas mengejut hemato kn? hehe kiranye signal +ve aku ari ni berjaya sbb klas ari ni x bosan n seronok..huhu ari ni ktrg blajo psl blood transfusion huhu..best~
Bro Hamzah pn mcm happy je mlm ni..hehe adekah die happy sbb ni klas last ktrg dgn die? haha bersangka baiklah Norlyana Nasrin! Myb die rs happy tgk students die ari ni haha..ok sepnjg klas die byk buat lawak so aku pn gelak dgn penuh semangat smpi terhenjut2 bahu den hehe sengal...selain lawak Bro, Fidah, Ain n Aina pn ade wat lawak sengal dlm klas so asyik gelak jela dr mula smpi ke sudah haha nsb baik tajuk ari ni senang fhm..td bro ade cte psl blood bank amat perlukan blood type O skang..aih tersentuh ati koh sbb koh ni kan type O tp ari 2 x dpt g donate sbb skt..haih rs mcm nk je g blood bank n bg darah skang..huhu dh tutup kot..kang x psl2 Kak & Abg Vamp plak yg amik darah I hehhee...fantasy..fantasy....

klu nk tau skang ni kte blh smpn darah kte kt blood bank utk pakai dlm ms 4bln..huhu yela kot2 dlm ms 4 bln 2 korg accident n perlukn darah so blh je draw blood kt blood bank hehehe mcm mesin atm je aku cte pdhl bkn mcm 2 huhu..n sila mklm darah awk just blh pki dlm ms 4 bln ye klu lebih dorg discard je...ceh membazir..klu aku le aku smpn je kt blood bank n klu dlm ms 3-4 bln 2 aku x nk pki derma jela kt blood bank..x gitu? ape2 pn menderma darah adalah amalan yg mulia sbb kte blh tlg rmi org nk2 lg yg ade darah O mcm I ni huhu..lain la klu u 2 type Bombay huhu x dapek nk nolong...
Aku start blajo derma darah time kt matric lg huhu..dulu nmpk je van blood bank kt Al-Malik Faisal Hall trs excited ngajak Ain n Wani g derma..hehe klu nk tau dulu aku dgn Ain je dpt derma sbb Wani x ckp berat hehe..kekdg Ain tipu berat die semata2 excited nk derma (perhatian: berat die kekdg x smpi 45kg hehehe)..pernah skali aku n wani x dpt nk g derma so Ain yg excited sanggup g Cafe cr mknn sbb naikkn berat die skit sbb nk g derma..abis je mkn tgk nurse2 2 dh siap kms2 maka berkecailah harapan mkck 2 huhu sedih...

nk cte skit, ms mula2 derma, aku derma pki kedua2 belah tgn hehe mcm power je pdhl mula2 amik kt tgn kiri tp darah aku mcm perlahan je..adakah mereka x sanggup utk didermakn? hehe..so aku suh la nurse 2 amik kt tgn kanan plak..blhla thn laju darah aku kuar hehe..as a consequence, tgn aku bengkak kedua2 belah n aku trs demam huhu..sedih je...tetapi itu tidak memadamkn semangatku utk menderma  sbb aku tau ade ramai manusia di luar sana yg memerlukn darahku huhu..yela drpd dok sedekah kt nyamuk baik aku sedekah kt org kn? kn? kn? hehehe oklah ape2 pn semoga korg pn trt sama bersemangat utk derma darah sbb darah korg myb blh selamatkn org lain..(^-^)

2 comments:

RuBy said...

sepnjg hayat aku tak pernah derma darah...
hahahah...teringin gak!!
HUAHAUAHUA

tak sabar tunggu esok!

Norlyana Nasrin said...

silalah menderma wahai rubiah~
hehe jom esk klu blood bank buka marilah b'sama2 g menderma hehehe...

oh sesungguhnya aku jua begitu~
pkl 6.30am esk kurasakn lmbt tiba
hehehe (^-^)

There was an error in this gadget