Saturday, February 26, 2011

Jumaat yg mcm2..


Dh brape hari internet connection kt mahallah ni mcm sengal tp xpe dh name pn free so xleh la merungut lebih2 kira dh dpt 2 bersyukur jela ye x? Huhu klu nk tau ari ni start pg td aku ngantuk g klas hehe bahana tdo lmbt lo..smpi klas n dgr lecture Dr Fiona mula2 2 ngantuk tp bl Dr start buat lawak yg agak sengal aku pn gelak la n terbuka le mataku haha...lecture ari ni boleh thn menarik hehe..blk je blik mkn lunch dgn Fidah & pas2 smbg project Forensic Heroes 2 huhu best oo..tdo jap b4 Zohor sedar2 je dh pkl 2.45 trs je amik wudhuk & solat huhu bahana tdo lewat + tgk cte + perut kenyang..adoi..pkl 3 je trs g musolla wat discussion counselling dgn Jed, Su n Fidah huhu nnt kne cr bdk 1st yr n senior 4th yr utk interview hoho dimanakah mangsaku?

Mlm 2 pkl 7.45 aku dh gerak g KOP sbb ade program Like I Care..sbnrnye aku rs xpuas ati dgn committees yg x buat keje sbb bg aku klu dh jd committee mksdnye die diberikan amanah utk jlnkn keje dgn baik tp aku tgk ade je yg lps tgn or yg plg best bg je nama tp bl contact asyik x dpt so xde la involve dr awal tp nk sijil apakah itu? ade plak yg xde initiative nk cr head-com sendiri sehari dua b4 program br terhegeh2 cr pastu buat muka sombong dgn senior hoho yg ni mmg buat aku menyirap..

nk cte lg ni..td ade sorg junior ni la yg m'punyai ciri2 yg aku sbt kt atas diberikan tugas utk mengambil mknn & peralatannye skali kt cafe..dhla aku yg xde kaitan dgn catering ni g sibuk2 tolong time die xde blh plak bl aku tny die x cek ke bl kak kt cafe 2 bg brg sbb senduk xde n pinggan pn x ckp die blh jwb "x" dgn muka sombong & selamba mcm xde rs bersalah..mak aih time ni aku dh mmg naik angin nsb baik la rmi kt c2 klu x mmg arwah kot bdk 2 aku kejekn..so aku pn hamun die dlm bhs cina sbb aku tau die x fhm so xleh bls blk haha geram pny psl....aku yg angin trs g tmpt lain..yg pelik bdk 2 mcm mengekor je aku g mne last2 aku amik keptusan dok kt luar jg kaunter dgn ain smbl borak2 huhu lg bgs + keje aku mmg dh complete so nk ssh ape?

abis je program ade post-mortem huhu yg ni best sbb aku luahkn ape aku rs straight kt PM & siap ckp aku xmo bg sijil kt sorg committee yg langsung x involve wlupn sijil 2 mmg dh siap print..abis je ckp aku rs lega & lantak la sape nk terasa silalah terasa sbb klu org dh bg tugas knp xnk buat dgn baik? klu xnk buat keje, knape sibuk2 daftar nama jd committee? adakah aku terlalu kasar? aku x rs mcm 2 sbb bg aku sense of responsibility ptt ade dlm setiap org sbb klu bekerja dlm team mcm ni, sorg x buat keje akan menyusahkan org lain tau? ade la kejadian psl responsibility ni jd kt group aku br2 ni & buat aku pissed off tp nsb baik blh kawal..hmm aku bkn nk bnd perfect tp aku nk org tau yg tanggungjawab yg diberi jgn dibuat main sebab ianya 1 amanah..ape2 pn renung2kn & amik pengajaran dgn ape yg dh jd...

4 comments:

perindu_خلافة said...

rizQan [speechless 2 seconds]
adakah anda sedang marah wahai sahabat? bersabar ye, bila kita dah involve dalam program2 mcm ni biasa la.. tujuan rizQan join program pn sebab nk kenal ramai orang, sbb rizQan tahu yg kat luar sana ada yang lagi teruk.. jadi bila dah kenal dalam ni xde la shock sangat bila bekerja luar campus..

Norlyana Nasrin said...

oooo (ternganga tgk rizqan speechless)
skang dh x marah dh sebab kte bknnye blh marah lama2 huhu...kte mmg jarang join ape2 program so bl kwn dh mntk tlg kte g jela tlg tp x sangka jmp org mcm 2..huhu tau kt luar sana mmg ade yg lg teruk..dulu HOD company tmpt kte prnh keje lg la ade unreasonable attitude tp nsb baikla die x prnh kaco kte huhuhu...
p/s: becarefull klu keje under fussy chinese huhu (nsht berdasarkn pengalaman)

perindu_خلافة said...

^_^ thanx for remind me,

Norlyana Nasrin said...

huhu u r welcome (^-^)

There was an error in this gadget