Saturday, February 5, 2011

Klang-Kedah-Langkawi (^--^)


Hi kwn2...hoho trs trg ku katakan cutiku penuh dgn traveling..kihkihkih makanya aku ngak study..hoho...ok start blk dr rumah Uncle Ah Fatt ari raya cina ari 2 mlm tersebut (??) family ktrg yg rncg g Langkawi on 4/2 blk la Kedah dulu sbb igtkn awal pagi ni br la b'tolak g Langkawi from Kuala Kedah. Pkl 10.20pm ktrg b'tolak dr Rawang ke Kedah (sbnrnye rncg nk b'tolak pkl 9 tp......biaselah klu org perempuan b'siap mmg lmbt). Ktrg g 2 kete sbb wan dgn acik aku pn ikut skali..ayah aku drive Kenari n adik aku drive CRV. Kenari 2 ktrg pnjm dr Uncle Ah Fatt..hmm sbnrnye ayah aku nk pnjm keta "kwn baik" die tp biase la kebykkn  "kwn baik" ayah aku x blh pki pny..hmm ntah ape2..last2 adik beradik gak yg tlg..smpi Kedah pkl 3.30am sbb Kenari 2 xleh drive more than 100km/hour...disbbkn adik aku cpt ngantuk so tugas aku ialah menyanyi kuat2 dlm keta tersebut hahaha...smpi2 g la kt hotel yg adik aku dh booked (d'Wifi Hotel) tp bantai org 2 ckp adik aku x book pn n hotel dh pnh..haih time 2 mmg menyirap darah so ktrg g la tdo umah Pak Teh ktrg kt Taman Ria, Sg Petani...

Rasa bersalah glr sbb kjtkn dorg pg2 buta..tdo jap kt c2..pg2 pkl 8 aku dh bgn n siap2..ade ms skit aku borak2 la dgn Pak Teh..tau x dorg pgl aku ape? hehe dr kecik lagi Pak Teh, Pak Lang n Paksu Mamat pgl aku "abang" sbb prangai aku kalah jantan haha..bl dh bsr ni krg la skit hehehe...mkn breakfast kt sana n pkl 11 mcm 2 ktrg b'tolak sbb tggu family Pak Lang dtg sbb dorg ikut skali trip kali ni..
Sg Petani yg panas terik
 Ktrg naik feri kt jeti kt Kuala Kedah



our luggages

massage chair

our ticket

inside the ferry

laut yg b'gelora
smpi kt Langkawi kira2 pkl 2.10 pm klu nk tau aku t'jmp classmate aku, Farah Anna kt Jeti hohoho...
kt jeti Langkawi





sepnjg p'jlnn
ktrg tgl kt Malibest Resort


blk ktrg nme "Bebilis"


kira ok la sbb ni pn last minute booking so juz pasrah jela..Hotel London 1000x lg trk so xde hal la..lgpn resort ni btol2 kt dpn Pantai Cenang so mlm2 pn blh g pantai hahaha..
ok la ni utk first day nnt update lg..

6 comments:

perindu_خلافة said...

Best2.. last time rizQan jejakkan kaki kat sane masa form3, rindu gile nak pegi sane lagi ^__^

Norlyana Nasrin said...

huhu klu nk tau feri penuh tau sbb rmi yg g vacation..yela dh alang2 cuti..ngehehhehe...rizqan klu nk g pn sila g time bkn peak season sbb time2 2 la dorg dok naikkn harge keta sewa, hotel charges n etc...huhu...

perindu_خلافة said...

yup taw.. biasala tuh,
kat mane2 pn mcm tu jgak lyana~
waktu cuti sekolah/umum mesti harga melambung,
huhu

Norlyana Nasrin said...

yg xlh blah kekdg mcm x msk akal pn ade..
huhu kne survey dr 1 kdi ke kdi lain klu nk bli ape2 pn kt cni sbb ade kdi jual rm15 n ade yg just jual rm8.90 utk brg yg sme..huhuh

perindu_خلافة said...

bijak membeli menang memakai..
hahaha (betulkah peribahasa ku diatas)

Norlyana Nasrin said...

haha ayat iklan (^-^)

There was an error in this gadget