Monday, February 28, 2011

Kuantan-Kemaman-Kuantan


Hai kwn2 (^-^) ok trs trg mood happy aku kembali setelah pergi bercuti bersama-sama roommates terchenta muahaha...nk kte story2 ke? huhu klu xnk pn kte nk story gak muahaha..lets go!!
Start dgn naik TAG pd pkl 5.10pm & trs g Shell isi minyak penuh2 huhu semangat ni..abis isi minyak bl nk start blk keta bantai tersenguk-senguk sbb Ain slp msk gear ke ape ntah aku yg malu trs tutup muka hahaha dh la rmi kt c2..huhu namun itu x mematahkan semangat ktrg untuk ke Kemamang!!!

huhu sepnjg perjalanan aku dok main2 dgn Safarina aka adik iparku & kaco Ain yg tgh drive huhu bahaya? xla sbb aku kaco pki mulut je huhu dok ejek die & buat lawak sengal je ngehehe sila tanya Rubiah klu nk tau lawak sengal aku mcm mne hahah..
saf n me huhu sorry saf muke separyh huhu..

smpi kt Kemasek dlm pkl 6.45pm mcm 2 huhu..trs angkat brg2 n aku trs g mandi sbb x lame lps 2 kn nk Maghrib..lps mkn mlm dlm pkl 8.10 mcm 2 ktrg kuar g Mesra Mall..klu nk tau Mesra Mall ni lebih krg ECM la..maka berjln2 la kami smbl membeli brg ut msk tomyam putih muahaahaha..abis membeli pkl 9.30 mcm 2 kami pulang ke sarang huhu..
Mlm 2 aku tdo sekatil dgn Mas n Saf hehe mcm2 kami cte n gelak2 smpi la mataku layu n trs ke alam mimpi huhuhu....
Pagiku dimulakan dgn bunyi grandfather's clock kt umah Pakcik Alias pd pkl 6am..huhu bgn je trs g mandi n solat subuh pas2 kjtla saf n mas..smpt gak  borak2 dgn mereka2 smbl landing atas katil haha ape pny worang n Ain g goreng "cengkodok" utk bwk g Pantai Kemasek wohoooo!!
Pkl 7.30am mcm 2 ktrg start b'tolak g pantai muahahah..mula2 g 1 pantai yg agak tersorok n trail die sgt cantik tp akhirnya kami tkr destination sbb ombak kuat sgt huhu..maka g la kt pantai yg aku prnh g beberapa thn yg lps n still it's a beautiful beach with white sand..ngehehe..main2 n amik gmbr tp tkt nk mandi sbb ombak ni ganas btol hohohoho wa pny swimming skill blm terer lg lo...smbl 2 aku main pnjt2 batu gak haha nmpknye the monkey inside me is awaken ngehehe...
gaya "rempit" ain hahaha

sun rise up up above 
mas lapo ke?

aksi2 monkeys hehe time ni aku ber semanyam kt atas batu huhu

Mas+Ain= Masain ke masin? haha
Nas + Saf = Nasaf (...) hehe
Nas + Saf + Mas + Ain
blk umah nk dkt pkl 10 mcm 2 huhu smpi umah siang2 sayur wat preparation utk msk tomyam pastu tgl je sbb nk teman Ain g Kerteh huhu..blk dr Kerteh ktrg g lg main kt pantai hahaaahaha kali ni smpt la aku wat aksi2 Titanic dgn Mas tp x menjadi sbb die kata die geli......ceh xpe nnt aku nk gak buat aksi 2 dgn husband aku hahaha (dimanakah anda???)...

ok ni kt Pantai Kemasek huhu lawa oo pondok ni...
me n my adik ipar hahaha

Abis men2 dlm pkl 11 lbh n ktrg trs rushing blk umah sbb nk kne msk ni ngehehe..smpi2 g dapur n tlg ape yg ptt huhu..skali Ain bwk kuar cili kering n die nk rebus maka aku lari meninggalkn "medan perang" sbb trs trg wa ckp wa tarak boleh tahan dgn bau cili kering yg direbus..dh 2 aku lari la msk blk tdo n tggu dorg pgl (ye aku igt pas settle rebus cili mrk pgl) setelah beberapa lama menunggu aku bantai tertdo hadui..jadi lunch tersebut disettlekn oleh Ain, Mas n Saf & aku pula sedap tdo dlm blk..adoi..kpd ibu2 diluar sana jgnlah reject saya utk jd menantu anda krn hal ini berlaku secara x sengaja huhuhu..(gataiii!!!!!)
Pkl 1 mcm 2  ktrg lunch n abis je lunch aku g la amik wuduk sbb lps solat je mmg rncg nk blk lo..pkl 2.25 pm mcm 2 ktrg b'tolak pulang huhu...smpi Kuantan dlm pkl 4 mcm 2 n trs g amik Siti Suria kt IIUM utk dibawa ke ECM utk shopping...disitulah aku terjumpa Rubiah yg nanar lps tgk Shahir AF8..ceh apalah (sila bc n3 beliau utk maklumat lanjut)..
Lps 2 ktrg g la lepak2 kt Teluk Cempedak haha dlm sehari je ktrg g pantai 3x huhu sengal tp best kt cni aku jmp 2 org bdk pelik yg tetibe je pgl aku Aunty n sorg bdk yg ingin b'lawan dgn ombak ape die igt ini movie Om Bak? huhu

alahai letihnye muke saf..huhu tgk mas haha

2 org bdk pelik...

su n ain

bdk om bak...
su drive g TC hehe..sengal btol muke kak vamp ni..haha
Blk IIUM dlm pkl 6.30pm mcm 2 huhu..smpi2 trs mandi n amik wuduk..pkl 8 mkn mknn yg dibekalkn dr rumah Ain + ayam KFC yg Su bli hehehe thank you my friends....
Letih mmg letih tp mmg seronok kot wat program bersama roommates ni huhu so next time insyaAllah ktrg akan g melawat rumah iparku di Keratong huuhuhuhu (umah Saf daaa) maka Pudin-chan bersedialah utk sewakn keta lg huhu..adios (^-^)
p/s: tahanlah ye entry pnjg ngehehehe....

2 comments:

RuBy said...

ye~
dtg sengal ko, memang SENGAL!!!
hahhaa...
wah sakan ko ke pantai ye~
huahuhau...
tak terjumpa ke pudin kat ECM semalam?? hahaha..

Norlyana Nasrin said...

huhu tq2 hahaha...
yup2 seronok kot..
hehe klu jmp die pn mst ktrg sengih2 jela nk wat ape hahaha....

There was an error in this gadget