Thursday, March 31, 2011

Selesai sudah Hematology and Oncology


Wahahaha rasa macam nak gelak besar bila habis exam Hematology & Oncology ni hahaha...macam biasa aku kuar awal gak la..bukan terer ye adik2 tapi sebab aku dah tahan dok dalam Exam Hall Medic yang sejuk gak le tadi..soalan? usah ditanya la..ade yang boleh jawab ade yang sangsi2 ade yang wa bantai wa cakap sama lu! tadi time jalan kat Cafe jumpa Y huhu die bantai tanya pasal exam aku cite la sikit2..bantai plak die check jawapan depan aku..pergh..tengok aku wat silap tang essay!!! aiyoyo Dr Tariq have a mercy boleh?? hahahaha suke ati aku je..sebenarnya aku agak excited sebab lama gak weh x update blog ni huhu..saje je wat restriction xmo blogging time study huhu padahal bukan study sangat pun..muahaahaa...semalam aku tengok cite Sign lagi korang tau..from beginning till end! Baru la aku tau apsal cite ni dapat rating no 1 kat Korea..huhu Dae Han Min Guk!!! Cite ni boleh kata triller gak huhu homicide cases banyak gilerz huhu..malam kang plan dengan Fidah, Ain & Aina g TC sambil makan pizza!! hehe ni semua sebab Fidah ade kupon Pizza Hut huhu best2...esok aku akan pulang lagi ke California huhu ni semua sebab EOP tangguh sampai 15 ari bulan. Yela xmo aku stay kat UIA ni sampai 12/4! so balik la dalam seminggu kot..malam ni print notes onco!! hope x tgl notes lagi lo..hehehe ok adios amigos!! (^-^)

Monday, March 28, 2011

FYP punya pasal...


Hoho aku bangun dengan keadaan terkejut ungka korang tau x..pagi2 lagi Aina dengan Fidah call aku bagi tau ari ni tajuk untuk FYP dah kuar and ramai yang dah berpusu-pusu ke sana sejak awal pagi lagi..mula2 aku blur2 gak..pas fidah sampai baru terbuka skit mata haha..g mandi dulu ape2 pun (huhu ade antara mereka yang aku tau x mandi hahahaha). Siap mandi aku main sarung je ape baju yang ade haha tengah jalan baru fidah tegur kata baju aku berkedut xleh blah punya muahaha..xpe demi FYP biar aku jadi minah sengal sekejap...cadangan asal aku ari ni aku nak iron sume baju untuk g exam nanti tapi....haih bior jela..punyala aku, Ain dengan Fidah jalan laju2 g KOS huhu nak tercabut kaki den tapi xpe FYP punya pasal....sampai2 je aku trauma sekejap tengok ramainya classmate dengan muka mencari tajuk huhu muke serious ade takut2 ade blur2 ade senang cite macam2 ada...aku plak dok stick dengan kawan2 aku yelah aku fobia skit dengan orang ramai2 ni sorry ye no offence! aku memang dilahirkan begini so harapan la korang kalau nak tengok aku g konsert ke ape sebab memang aku x sanggup! tengok2 tajuk yang ade terus otak aku jadi blur..adoi ape aku nak pilih ni..ade yang letak nak CGPA >3.0 hoho demand nampak? tengok2 punya tengok last2 aku nampak ade tempat kosong kat Sr Noraslinda so aku dengan su letakla nama kitorang kat situ haih pastu dorang dok cite2 kata kalau tajuk yang aku amik 2 banyak deal dengan komputer je men SPSS..kyahahahaha dahlah SPSS aku macam....maka aku dengan Su cari alternatif lain..tibe2 kawan kitorang, Zaidatul Nadia, Finas n Asmat nak tukar tajuk maka aku dengan Su amik la tajuk dorang huhu maka aku akan wat FYP dengan Ain & Aina sebab dorang pun under Dr Taher hehehehe....yang aku tau tajuk kitorang ni akan g outdoor kutip sample..huhu tadi aku g KOP dengan dorang cari Dr Taher..so dapat la sikit maklumat pasal ape yang kitorang kena wat huhu nasib baik la Dr ni kira sempoi gak huhu hope we can cooperate ye? hahaha..ok aku dah penat & rasa nak g jengah dreamland aku balik..gudde bye yeom!!

p/s: tadi ade technician datang bilik sebab baiki tingkap aku yang tertanggal sebab aku wat "bankai" hahaha skang dah boleh wat good morning2 dah hahahaha

Kuantan ku pulang lagi~


Haha ayat title macam ape ntah...huhu setelah pulang ke rumah pada ari Rabu yang lepas & menghabiskan beras Cik Puan Zalinah & Mr Zul selama 5 ari berturut2 akhirnya aku pulang semula ke Kuantan yang x berapa ku cintai hehe..benda yang paling best jadi ari ni ialah aku tertinggal nota hematology & oncology aku kat umah...hohoho ni la akibat masyuk sangat tengok Mr Zul bungkus bekalan makanan aku tadi hahaha aku bawak balik Tempoyak Ikan Patin weh!! huhu seronok Norul Ain & Masniza ari ni hahaha....aku naik bas je & sampai Selayang baru aku teringat pasal notes2 aku 2 hahahaha nak gelak tapi kang x pasal2 ane dalam bas 2 hempuk kepala aku haih.....xpela..maka esok Cik Puan Zalinah akan courier kan segala nota2 aku + ubatan2 hahaha memang jenis menyusahkan orang le Norlyana Nasrin ni!!! anak sapo la!! Naik bas Moon Blessing lagi kali ni huhu amik pukul 3.30pm punya bas..huhu ade benda sengal skit jadi kat aku kat Pekeliling tadi..disebabkan aku sampai dalam pukul 2.50 macam 2 maka aku g la musolla kat situ untuk rehat2 sekejap..ala biasela kat luar 2 banyak asap n takut gak sebab banyak kes ragut kat area2 2..so aku relax la dalam musolla 2..makin lama makin ramai plak yang masuk & nak tunaikan solat..ok meh aku cite skit..musolla kat pekeliling ni just muat 3 orang je untuk skali solat..maka ade la 2-3 orang yang menunggu..tibe2 ade sorang makcik ni tanya aku "dah siap ke" aku just senyum jela..die boleh plak sambung " kalau dah siap dok luar la bagi orang lain nak solat" dengan agak kasar.. eh kejap aku dok btol2 ceruk dinding + tempat yang aku duduk 2 memang mustahil untuk orang solat kat c2 sebab memang menghadap ke luar..ntah ape merasuk aku..aku balas balik "takde bezanya kalau aku keluar sekali pun" & aku terus blah...hmm ade la salah aku tapi makcik 2 pun xleh ke tegur elok2? malu kot aku kena tegur macam 2 skali..hmm memang kena jeling habis2 la makcik 2 tadi huhu sorry bila aku rasa kena tindas ke ape aku memang akan jadi rude..sorry but this is me..last2 aku g kat area jual tiket bas..haih rasa nak mati je dengan asap bas+asap rokok yang ade kat c2..nampak je Su datang terus hati aku yang marah terus sejuk huhu kuasa veto Suria hahaha senyum seindah suria~

nampak je driver bas bukak pintu bas terus g naik hehe seronok rasenya bila dah masuk dalam bas huhu yela bebas dari asap2 sengal kat luar 2 huhu...sampai Kuantan dalam pukul 7 jugakla..huhu thanks 2 Yan sebab amik kitorang kat terminal huhu..balik bilik, mandi solat & dinner huhu best oo Tempoyak Ikan Patin Cik Puan Zalinah..cari le 1 Malaysia xkan jumpa punya sepekat kuah yang mak aku buat ni hehe..antara yang addicted dengan lauk ni ialah Norul Ain yang asal aku balik je suh mak aku masak bekal ke die huhu xpe mak aku pun x kisah ma..huhu k la panjang beno updatenya study idak lagi huhuhu..adios!
kipas-susah-mati tempoyak ikan patin mak aku haha..

Saturday, March 26, 2011

Seiras tak kembar



huhu saje wat entry sengal ni..hehe ni gambar aku dengan akak aku, Zulaika. Ramai cakap muke kami sama huhu tapi kami bukan kembar ye..hehe perasan....alah biasela adik beradik muke lebih kurang kalau x bukan adik beradik la..huhu enjoy~



Friday, March 25, 2011

Anakku dah kurus

Aqlan
Arghh ye kawan2..berdasarkan tajuk di atas, Aqlan dah makin kurus!!! Sumenya sebab die demam...haih risau gak aku..yela mommy die ni kan jauh. Hmm tapi tengok la comelnya anak aku..huhuu...mata bulat die the best la weh!! Nak tengok macam manelah muka diorang (Aqil, Wafiq & Aqlan) bila dah besar..huhu mesti ramai perempuan mengedik kat diorang huhu jangan risau mommy tapis habis2 sume perempuan2 yang dekat dengan korang..huhu melebih2 betul aku ni..hmm yelah aku nak la perempuan yang btol2 baik untuk diorang kan..huhu dah merapu dah ni ok nak tengok Ben 10 ni huhu bye2 (^-^)

Ancient Alien


Yeah another review of program on my favorite channel 555, History channel. Ancient alien, mostly all about theories and evidences that alien exist in this galaxy and even came to earth since ancient time. They even relate it with pyramid, Stonehenge and some other things that I can't recall (I was too sleepy at that time). They also believe that alien came to our earth to take the natural resource of energy, Gold. Gold is a good electrical insulator and can reflect infrared. Furthermore, it can't be destroyed. Alien mined gold in Iraq, Peru and South Africa. Do you guys ever heard about animal-human hybrid? They said it is like a Frankenstein experiment to alien and even carved in pyramid's wall. Freaky? Hell yeah..they also believe that since ancient time, alien have advance technologies which can be compared off with our technologies today such as genetic and DNA modification and whatsoever. What make me surprised, they even stated that Jesus is son of alien. Pfft sorry I laughed when I heard this statement. I can conclude that alien maybe exist and maybe not. They're still creature that created by GOD and they're not GOD. I say this because these people made a statements like alien is so powerful till they can control anything happened on Earth (they said Ice Age is also created by alien haha) which is totally not true. Well this type of program is good to makes your brain work but do not accept anything blindly, use your own knowledge and make your own judgement.

Brad Meltzer's Decoded - The Lincoln Assassination


Woah wanna know something? I watched channel 555 and was fascinated with this program. Brad Meltzer and his team want to find out whats behind Lincoln death, which they're more focused on the assassin itself; John Wilkes Booth, whom found death inside the Garreth'S family garage. Whats make things becomes interesting is the body inside the garage is believed not John Wilkes.

 The are differences in hair color; they found a man with red hair color while supposed John's hair is black in color, the man also looked older than John at that time. Furthermore, the body were autopsies on a ship/boat called Montauk and the detail about autopsy were lost. However, the spine of "John" still stored in one University's Hospital. Some believed that John escaped from the garage and ran to the South changed his identity to John St Helen. What I can conclude here the death of this assassin is quite mysterious and guys if you want to find out more tune in to Astro channel 555 (^-^)

Thursday, March 24, 2011

Bibik


Bangun pagi terus ke dapur masak nasi. Buka peti ais keluarkan daging &sayur yaumak. Hiris daging nipis2, potong bawang, perap dengan serbuk kunyit & garam, panaskan kuali, masukkan bahan, siang sayur, panaskan lagi 1 kuali dan masukkan sayur tadi huhuhu dah macam klas memasak plak..kikiki..ye kawan2 itulah rutin kalau balik rumah huhu..xpe syok ape..kat UIA mane boleh buat macam 2..nak masak kang kena tahan dengan fellow huih..bosan...abis je masak..masak je 2 jam u know? mandi and baru makan brunch..tengok TV dengan Zulaika (MC ari ni sebab demam)

ntah ape cite aku tengok dengan die tapi boleh tahan lawak gak la..tengok gak Hong Kong variety show dengan die mak aih dah la xde sub so terpaksa la aku pakai sume ilmu language yang ade kat dalam diri ini untuk memahami ape yang dorang dok gelak2 tapi best oo...lepas solat Zohor aku pengsan kejap huhu letih kot..terjaga pun bila Lisa balik pukul 3 lebih tadi huhu macam nak roboh budak 2 ketuk pintu heheehe sorry biasa la kalau dah dapat tido..budak 2 bukak komputer and main game aku plak dok tepi tengok huhu tunggu turn ma..dapat je kat tangan main Sorority pastu bukak blog hahaha...hmm dah siap masak untuk malam so xde la rasa beban sangat petang ni huhuhu syok...study? ade la skit malam tadi tapi banyak dok mengajar adik aku wat kerja sekolah die je haha..xpe2..makan durian malam tadi huahuahua best oo Mr Zul amik kat kebun Pakcik Midun huhu skang ni Mr Zul rajin menguruskan kebun kat Batang Kali hehe bagus2..hobi pisau berhenti sekejap nampaknya hehe xpe aku tau x lama lagi mesti sambung balik..okla ni je update untuk ari ni..
p/s: sebenarnye syok buat Rubiah jeles ahaahahaha

Wednesday, March 23, 2011

Ku sudah sampai (^-^)


Aku dah ade kat rumah!! Yeah!!! naik bas Moon Blessing pukul 8am tadi huhu punyalah kelam kabut tapi aku tau tu sume salah aku gak sebab malam tadi buat operasi penyedutan maksima dari external HD Rubiah dan membaca 2 buah novel yang my laling kasi pinjam huhu padan muka cari pasal lagi!! Makanya Norlyana Nasrin tidak tidur semalaman ye tuan puan.....ok kelam kabut minta tolong fizah jiranku untuk includekan skali assignment kaunseling aku dengan dia punya..may Allah bless u my dear..Su plak tolong2 kemas beg aku huhu thanks..makanya 7.35am macam 2 baru kitorang kuar dari bilik aku..stop kejap kat guard post untuk draw money at nearby ATM..sampai terminal dalam pukul 7.50am huhu terus minta Su g beli tiket & aku belikan breakfast untuk die skali hehe..turun bawah terus naik bas..dalam bas mula2 borak2 la gak dengan Su..Su pun x cukuo tido gak sebenarnye sebab die siapkan report malam tadi hehe kami geng x cukup tido ye adik2..makanya selepas beberapa minit aku start ngantuk & tau2 dah masuk dreamland heehee..sedar jap pun bila Mr Zul call & tido balik pas jawab hehe...kat toll Bentong baru aku btol2 sedar and mula la borak balik dengan Su huhu..macam2 kami cite & rasenye kami la yang buat bising dalam bas 2 hehe sorry..sampai je Pekeliling dalam pukul 11am gak & kami terus beli tiket untuk hari Ahad sebab takut kang xde tiket kang mau meraung kami kat Pekeliling 2 nanti hehe..kemudian aku teruskan perjalananku untuk menaiki bas ke Rawang..tengah2 nak lintas ke seberang nampak 1 nenek ni wah comelnye die..buat eye contact and terus bercerita sementara nak tunggu trafic clear skit untuk melintas. Bila aku tengok macam boleh lintas terus aku pegang tangan nenek 2 untuk sama2 melintas..ye adik2 kita kena tolong sesama manusia ye? aku risau tengok keta banyak & takut nenek 2 x sempat lintas ke apa..nasihat umum kalau jumpa nenek2 ke atuk2 yang susah nak lintas jangan malu2 untuk hulurkan tangan & pimpin la mereka ye? Sampai je kat seberang nenek 2 terus bercerita lagi dengan aku..maka aku tahulah yang beliau nak g rumah anak die kat Selayang & akan wat umrah 12 ari bulan depan..nenek 2 cakap kalau ade rezeki die nak buat haji dalam tahun ni gak..sebagai pelajar Biomedical Science, aku menasihatkan nenek 2 supaya minum banyak air ketika di sana sebab cuaca di sana tidak menentu (panas)..nenek ni plak selamba jawab "oh skang musim hujan kat sana" hoho terasa macam ade batu jatuh atas kepala aku time 2 huhu malu do..ni la dikatakan katak bawah gelas ape pun xtau just pakai general knowledge je hehe lupe skang musim hujan...nenek ni semangat gak bercerita yang die memang selalu datang sini & kekadang die stay sampai sebulan huhu teringat kat Koh Saerah aku yang kalau datang umah aku just stay semalam dua pastu terus nak balik hehe berbezanya....nenek ni cakap sepanjang datang sini die memang naik bas je sampai Selayang Mall macam2 no. bus die sebut & die kata die x pernah salah naik bas..wah bagusnya nenek ni fikir aku..sebab die ingat sume no bus yang lalu g Selayang & tempat2 berhenti fuh...sampai je bus Metro no 50, terus nenek ni naik, die ade pelawa aku naik sekali tapi aku xmo sebab aku tau kang kalau naik kang maka aku kena berhenti kat Warta lama untuk tunggu bus lagi 1 untuk ke Rawang plak..maka aku menolak dengan baik..bila nenek 2 naik je bus & dapat tempat duduk die terus pandang ke arah aku & melambai..huhu sayu sekejap sebab macam rasa kena tinggal..lama gak aku tunggu kat bus stop 2 untuk bus 43 Metro untuk sampai..sampai je bus 2 aku terus naik & relax sampai ke Rawang..dalam bas tadi ade la gelagat manusia yang buat aku x berkenan..ade ke patut ade sorang mamat ni duduk cara rapatkan kaki ke dada (x cukup rapat sebab lutut die btol2 kat area kepala aci kat depan die)..dah la duduk x sopan, die siap tolak2 kerusi aci 2 dengan lutut lawa die 2 aih geram aku..nasib baik aci 2 tido kalau x mesti die kena sound..sampai je area Templer, terus aku call Mr Zul untuk amik aku kat bus stop..sampai je tengok Mr Zul dah tunggu hehe..naik keta & terus bercerita macam2 huhu ku lihat Mr Zul gembira hari ni siap cerita schedule die untuk ari ni kat aku hehe..sampai rumah tukar baju..tengok ape ade kat dalam peti ais & terus masak untuk lisa& wani + dinner...okla panjang kot entry ni huhu selamat membaca...(^-^)

Percubaan Godaan Gagal


Huhu kali ni aku tidak berjaya mengoda Rubiah untuk pulang ke KL bersamaku..ceh Rubiah jual mahal...lagi beberapa jam lagi adik2 aku akan menjejakkan kaki ke California yang ku cintai...ceh konon..ntah apsal tetibe excited nak balik..aih...tadi berakhir sudah klas EOP untuk sem ini..percubaan kejahatanku juga berjaya tadi haha..jahatnya Nasrin! Oh thanks Madam Ruhil sebab sponsor sate time makan tadi heheehe sedap oo..anak madam, Raika pun ade gak tadi..huhu sesungguhnya kanak2 itu tidak biasa dengan kami maka agak dingin di situ..xpe akak2 sume faham..Ain & Aina plak x abis2 menyakat budak 2 huhu sengal punya kembar..ooh skang aku tengah menyedut & memuntahkan ceritara2 yang ade dalam external Rubiah-aku-Rubiah hehe betapa gembiranya aku kini..ade harapan x tido malam ni haha...ooh ok la cukup setakat ini aku merapu..gudde nito pals!

Tuesday, March 22, 2011

Last Toxicolgy Lab Report...finished!!!


Oh dengan gembiranya aku mengumumkan bahawa aku dah kawtimkan lab report untuk Toxicology huhu. Kali aku aku kena buat sebab my laling buat report untuk experiment water & metal analysis hehehe. Wah sesungguhnya aku hampir2 x percaya yang aku berjaya kawtimkan sume dalam masa 10 jam huhu bermula dari 1 pagi (22/3/2011) tadi. Alhamdulillah aku berjaya membuktikan pada diri sendiri yang kalau btol aku nak wat mesti boleh punya muahahaha...tak lupe gak kat kengkawan aku, Ain, Su and Aina yang tolong2 bagi cara nak wat, calculation and sebagainya. Terima kasih sahabatku sesungguhnya jasa kalian ku kenang sampai ku tutup mata fuh ayat..Ain cakap yela aku dapat determination ni pun sebab esok aku nak balik California huhu..ye la kot ngeee (^,^). Oh California I miss ya...oklah aku rasa skang ni aku amat perlukan tido ye aku amat exhausted  gudde nito alls....
aku nak mimpi....

EOP presentation...finished!!!


Ngehehe skang ni tengah sengal2 lagi sebab tadi wat lab report untuk Toxicology. Huhuhu dose-response relationship psl ED50 & LD50 study. Penat agak cari maklumat & lagi 1 report ni bertulis ye makanya lenguhla jari2 air yang sememangnye x selalu menulis hehe..abis la final nanti banyak essay...Overall our group presentation is quite good yeah all are devoted to it except me I guess..arghh keep making silly mistakes..huhu mi ahn hae my friends! Group2 lain pun ok malam ni..huhu siap ade tema macam2 lagi..oo cogan kata pun ade ngehe..group kami pakai biru malam ni huhu..ooh biru bukan warna kegemaranku tapi ku tiada sebab untuk membencinya jua..arghh dah start dah merepek..hmm skang ni aku rasa sakit kepala nak2 lagi time mengunyah ke ape..huhu ni ke sign nak suh aku jangan makan? huhu tau la akak ni berisi ceit!! hmm k la ini je untuk kali ni so adios amigos!! (^-^)

Monday, March 21, 2011

Evolusi Cita-citaku..

Ok entry ni aku nak cite pasal cita-cita aku dari kecik sampai la besor..hehehe

Umur 5-7 tahun:
Time ni aku memang nak jadi cikgu sebab syok main cikgu2 dengan kakak & adik aku huhu abis kapur cikgu aku aku rembat bawak balik huhu..sorry cikgu...


Umur 8-10
Teringin nak jadi polis sebab ayahku kan polis hehehe..dengar makcik2 dok cite keje polis ni senang nanti tua ade pencen & qualification untuk jadi polis pun rendah..sesungguhnye masa ni aku pk pencen 2 ialah duit ko dapat free2 bila ko dah tua..hehehe sengal..

Umur 11-12
Time ni minda kreatif & kritis dah mule menerjah hehe..mula la aku nak jadi fashion designer la graphic designer la dan mangaka (pelukis komik). Tapi dalam masa yang sama boleh plak aku rasa macam nak jadi peguam time ni. Maybe because I'm gotten influenced by plenty of Laws' drama on TV at that time.

Umur 13-14
Huhu zaman sekolah menengah ni mula2 aku ingat nak jadi interior designer. Seronok bila tengok hiasan dalaman rumah yang ada dalam majalah2 mak aku beli. Pastu tengok plak cite2 Taiwan yang rumah besar nala dengan interior yang best huhu..ingatkah anda ketika ini gadis2 demam dengan F4? Hehe mesti la tengok Meteor Garden kan time ni hehe..oh aku juga teringin nak jadi archeologist & historian ketika ini..

Umur 15-17
Ketika ini ku agak rebellious. Teringin nak tindik kat bibir la kening la. Hoho pengaruh Barat. Perasaan suke Linkin Park dari form 2 terbawa-bawa. Aku just pk nak abis skola je. Pasal msk U ke ape ke aku memang malas giler nak pk. Time form 4 & 5 memang banyak ujian la ape la maka aku sangat sibuk. Oh sibuk-sibuk pun time ni aku agak aktif dalam choir & aktiviti nyanyian kat skola. Ade gak terfikir nak jadi penyanyi hahaha x boleh blah punya thought! Ketika ini juga aku ade terfikir nak masuk bidang perubatan hehe pengaruh Jed.

Umur 18-20
Hoho ketika ini aku sudah punya planning. Nak buka ladang ternakan haiwan dgn ex rumate, Jah & wat export daging ke luar negara. Fuh angan2. Nak gak buka Cafe la skola la. Pastu aku rs plak nak buka butik pakaian brand aku sendiri huahuahua memang terer angan2.
sila bygkn ade nama aku di situ...Nasrin

Umur 21-present
Aku wat keputusan untuk buka nursery lepas graduate. Yang ni aku rancang dengan partner in crime aku Norul Ain Alias hehe. Kitorang memang suka babies & kanak2 kiranya memang ni la cita-cita yang sesuai dengan kitorang. Tapi dalam masa yang sama aku nak gak buat benda yang aku rancang sebelum ni macam cafe, ladang, skola elite & macam2 lagi.
future nursery owner hehehe
Aku harap cita-cita aku ni tercapai & paling penting aku nak capai kejayaan di dunia & akhirat amin...

Sunday, March 20, 2011

Cendawan tumbuh lepas hujan~

Disebabkan sekarang ni musim hujan kat Kuantan, maka banyaklah cendawan2 yg tumbuh kat kawasan mahallah kitorang ni huhu..meh tengok gambar..taken after I bought my lunch today (20/3/2011)




macam mana pun korang jangan plak gi turun kutip cendawan2 ni sebab x tau boleh makan ke x..huhu sebab struktur die lain skit dari cendawan yang aku dulu kutip kat kawasan umah aku..huhu teringin nak makan cendawan la plak huhu..

Lelaki Miskin, Tak berpelajaran & Not meet my parent expectation


Tajuk ni wat korang pk ape? Ni sbnrnye adalah soalan yang kawan aku, Fidah bg kt aku..mcm ni die tny..

Fidah : "Nas, Nas, mcm mne klu laki awak miskin pastu IQ dia x berapa cerdik? kira sekolah takat sekolah rendah mcm 2..awak blh trime ke?"

 Nas : " Kte rs kte boleh trime die klu pn die miskin ke ape..psl IQ 2 blh suh blaja utk improvekn dr die sendiri"

Fidah : "Positifnya awak...mcm mne klu mak ayah awak x bg kawin dgn die?"

Nas : "Hmm..sy cube convince kn dorg klu btol sy suke die la"

Fidah : " xpe ke klu awak kawin dgn die"

Nas : " Fidah awak cbe pk, klu sume org nk laki yg perfect je laki yg mcm 2 mcm mne? Kte ptt bg semangat utk dorg ubah diri dorg sendiri. Biar kte beri sokongan utk die berubah"

Fidah : " Mcm mne klu laki 2 kaki pukul"

Terdiam..

Nas : " Hoho mmg x termasuk dlm senarai la ni..xmo la klu die mcm 2. Xnk la klu kaki pukul!"

ni yang kami dok borak time wat assignment kaunseling td. Bg aku x ksh la mcmmne pn manusia 2 klu die ade keinginan utk berubah x salah klu kte cbe terima..tp klu dh thp cikai prangai plak trk & xnk berubah maka sorry 2 say.. selamat jalan la..adios
p/s: aku ade ubah skit dialog ktrg ikut kesesuaian n seberape mne aku igt....

Saturday, March 19, 2011

Kami keluar lagi..


Hai kwn2!! Ok mood dh makin baik slps luah prasan kt kwn2 huhu..hari ni aku, ain, fidah dgn mas kuar outing huhu..tujuan outing adalah utk bli brgn2 badminton tournament saf n mas huhu..ktrg g Cowboy utk bli brgn2 tersebut...
ain yg terpaksa pos atas "bnd" ni sbb aku paksa hehehe

fidah yg membeli belah..huhu today no plastic bag..awat katup mata?
Abis je bli brg kt Cowboy, ktrg g KP plak..ye sbb die dkt. Aku ni lbh ske g ECM benornye huhu berlagak royal..xdelah sebenarnye kt ECM 2 ade kedai komik yg dlmnye mcm galeri komik pn ade huhu sesungguhnye aku sgt bahagia bl tgk komik2 yg menimbun itu..
Kt KP ktrg trs g cr food court..ye kami lapo krn x mkn dr pg...aku dgn fidah gak g KFC sbb tgk xde beza sgt pn harga mknn kt c2 dgn KFC ke ape..mahal do..baik g KFC kurang2 aku tau sedap..yelah kang harge je mahal tp rs mcm *************** (haha xtau nk trg mcm mne) buat ape? Eleh aku g KFC 2 pn bli lunch treats je..fidah plak bli combo ns ayam huhu...ktrg bungkus n bwk je g food court utk mkn dgn ain, mas n saf.
Abis mkn ktrg g jln2 sat dlm KP 2..g Watson, The Store pas2 blk..ye KP ade ape je weh? boring do..kedai komik di pn x update komik2 br ceh...
Smpi2 blk aku wat correction utk minutes meeting aku..pkl 3 mcm 2 kami start discussion EOP...discuss pny discuss ade la dmpi pkl 4.45 mcm 2..huhu..esk insyaAllah wat mock presentation dgn dorg n compile sume..huhu..
Mlm ni plak insyaAllah aku dgn Fidah akan berlakon huhuhu..ceh ayat poyo..pdhl wat keje counseling je...just lakonkan situasi counselor dgn client je ngehhehe...x sabar menunggu..mst best hehe..ooh mgggu dpn ari Rabu insyaAllah aku akan blk Rawang aka California yg ku cintai..myb nk g jmp Seenu yela kwn aku 2 byk probs..kesian ko..ape2 pn aku kn bestfriend ko..
OK itu saje update dr Nasrin yg x sesibuk mne tp suke wat2 sibuk hehehehe..adios

Oops i did it again...


I think this is something that I shouldn't do but....I done it..AGAIN!!...arghh so frustrating coz I know that I can control myself but somehow..now in this evening I did it..my intention..arghh don't know maybe just curious..I can't spell it out loud coz this is embarassing..arghh..need to write it down on my private journal to release my stress haiyo...

Friday, March 18, 2011

IU - 좋은 날 (Good Day)



**Hangul + Romanization**



어쩜 이렇게 하늘은 더 파란 건지
eojjeom ireoke haneureun deo paran geonji
오늘따라 왜 바람은 또 완벽한지
oneulttara wae barameun tto wanbyeokhanji
그냥 모르는 척 하나 못들은 척
geunyang moreuneun cheok hana motdeureun cheok
지워버린 척 딴 얘길 시작할까
jiwobeorin cheok ttan yaegil sijakhalkka
아무 말 못하게 입맞출까
amu mal motage immatchulkka

눈물이 차올라서 고갤 들어
nunmuri chaollaseo gogael deureo
흐르지 못하게 또 살짝 웃어
heureuji motage tto saljjak useo
내게 왜 이러는지 무슨 말을 하는지
naege wae ireoneunji museun mareul haneunji
오늘 했던 모든 말 저 하늘 위로
oneul haetdeon modeun mal jeo haneul wiro
한번도 못했던 말 울면서 할 줄은 나 몰랐던 말
hanbeondo motaetdeon mal ulmyeonseo hal jureun na mollatdeon mal
나는요 오빠가 좋은걸 어떡해
naneunyo oppaga joheungeol eotteokhae

새로 바뀐 내 머리가 별로였는지
saero bakkwin nae meoriga byeolloyeonneunji
입고 나왔던 옷이 실수였던 건지
ipgo nawatdeon osi silsuyeotdeon geonji
아직 모르는 척 기억 안 나는 척
ajik moreuneun cheok gieok an naneun cheok
아무 일없던 것처럼 굴어볼까
amu ireopdeon geotcheoreom gureobolkka
그냥 나가자고 얘기할까
geunyang nagajago yaegihalkka

눈물이 차올라서 고갤 들어
nunmuri chaollaseo gogael deureo
흐르지 못하게 또 살짝 웃어
heureuji motage tto saljjak useo
내게 왜 이러는지 무슨 말을 하는지
naege wae ireoneunji museun mareul haneunji
오늘 했던 모든 말 저 하늘 위로
oneul haetdeon modeun mal jeo haneul wiro
한번도 못했던 말 울면서 할 줄은 나 몰랐던 말
hanbeondo motaetdeon mal ulmyeonseo hal jureun na mollatdeon mal
나는요 오빠가 좋은걸 (휴~) 어떡해
naneunyo oppaga joheungeol (hyu~) eotteokhae

이런 나를 보고 그런 슬픈 말은 하지 말아요
ireon nareul bogo geureon seulpeun mareun haji marayo
철없는 건지 조금 둔한 건지 믿을 수가 없는걸요
cheoreomneun geonji jogeum dunhan geonji mideul suga eomneungeollyo

눈물은 나오는데 활짝 웃어
nunmureun naoneunde hwaljjak useo
네 앞을 막고서 막 크게 웃어
ne apeul makgoseo mak keuge useo
내가 왜 이러는지 부끄럼도 없는지
naega wae ireoneunji bukkeureomdo eomneunji
자존심은 곱게 접어 하늘위로
jajonsimeun gopge jeobeo haneurwiro
한 번도 못했던 말 어쩌면 다신 못할 바로 그 말
han beondo motaetdeon mal eojjeomyeon dasin motal baro geu mal
나는요 오빠가 좋은걸 (아이쿠, 하나 둘)
naneunyo oppaga joheungeol (aiku, hana dul)

I'm in my dream

It's too beautiful, beautiful day
Make it a good day
Just don't make me cry

이렇게 좋은 날
ireoke joheun nar




**English Translation**




Why is the sky so much bluer than I thought it’d be?
Why does the breeze today feel as perfect as can be?
Pretending not to know, pretending not to hear,
Should we try to forget and just change the subject?
Should we just kiss right now, and not say a word?

Tears start to gather, so I raise my head.
I try to smile so they don’t start to fall.
Why are you like this now? What are you saying to me?
All of the things we’ve talked about have flown away.
Crying aloud, with you here,
Unexpected words started to escape me.
I like you, Big Brother, I like you!
..What to do?

Was my new hairstyle something that you didn’t like?
Am I wearing clothes that don’t really suit the real me?
Pretending not to know, Pretending to forget,
Should I just pretend like nothing ever happened?
Should I just say that we both should go out?

Tears start to gather, so I raise my head.
I try to smile so they don’t start to fall.
Why are you like this now? What are you saying to me?
All of the things we’ve talked about have flown away.
Crying aloud, with you here,
Unexpected words started to escape me.
I like you, Big Brother, I like you!
..What to do?

Don’t say those kind of things,
While you look down at me, with the saddest look. (With the saddest look.)
Am I childish? Or just a slow thinker?
This is so unbelievable!

Even though I’m crying, I try to smile.
I try to block your way, with a big smile.
Why am I acting bold? Do I not have any shame?
I fold up my pride, and throw it up to the sky.
The words that I’ve never said,
The words I might never get to say again,
I like you, Big Brother, I like you.
Ready.
One, two, three.

I’m in my dream!
(It’s too beautiful. Beautiful day.)
(Make it a good day.)
(Just don’t make me cry.)

It’s been such a Good Day.



Credits : Daum music, kakakcashier.blogspot,the lapan.com,shadowedlyrics
a song for releasing my tension...

Luahan hati seorang Nasrin..

Kali pertama dalam hidupku aku rasa sebegini kecewa. Bukan kecewa kerana cinta atau pelajaran tapi aku kecewa kerana perilaku sesetengah manusia yang ku anggap sebagai kawan tapi akhirnya mereka memusnahkan kepercayaanku terhadap diri mereka. Aku tahu diriku bukan seorang yang sempurna dan aku sering melakukan kesilapan tak kira dari segi perbuatan mahupun pertuturan tapi kamu yang aku anggap kawan, mungkin kamu tidak sengaja tapi perbuatan kamu itu telah melukakan hatiku. Ye mungkin kamu menganggap hatiku keras seperti batu kerana aku bukan seorang yang menunjukkan perasaanku. Tidak bolehkah kamu berasa gembira kerana diriku? Ye mungkin silapku menghebahkan pengkhabaran tersebut tapi sesungguhnya aku tidak tahu pengkhabaran tersebut merupakan satu luka terhadap diri kamu. Aku minta maaf namun kamu seharusnya faham aku juga ada masalahku sendiri. Aku juga hampir berputus asa sebelum menerima pengkhabaran tersebut. Aku akui pengkhabaran itu membuahkan sedikit kegembiraan dan harapan dalam hatiku yang sekian lama menanti akan pengkhabaran gembira. Maafkan aku jika kamu merasakan diriku seorang yang mementingkan diri kerana aku berasa gembira namun itu bukan tiket untuk kamu mengatakan sesuatu yang membuatkan diriku berasa sedih dan menyalahkan diri sendiri. Mungkin silapku kerana terlalu ramah. Mungkin silapku kerana terlalu percaya pada orang. Mungkin silapku kerana memikirkan yang kamu akan turut gembira bersamaku. Mungkin silapku kerana silap dalam menilai. Maafkan aku sekiranya penulisanku ini menyakiti hati kamu kerana aku menulis dalam keadaan yang kecewa dan tertekan. Maafkan aku sekiranya percakapanku sebelum ini merupakan racun didalam hatimu kerana tidak terniat didalam hatiku untuk menyakitimu kawanku. Maafkan aku kerana aku kecewa.

Thursday, March 17, 2011

Today in Toxicology Lab

Today, I don't have any class untill 2pm. At toxico lab, today we are doing dose-response experiment to determine ED50(effective dose) and LD50(lethal dose). We used mice as our experiment subject. My group took 90mg/kg as our dose and should observe for the mice mortality. 3 mice are injected with the respective dose. With my shaking hand I successfully injected one of the mouse huhu I really feel good about it.
While waiting for the results, I played and chatted with others members. Yeah quite relaxing because today is our last lab but it comes with stressful "journal type" report requested by our lab instructor. At the end of the experiment, all of our mice survived. Yeah I'm not a killer!!! Finished our lab at 4.45pm.
p/s: it is really good to experiences many things.

Sweet, Bitter and Funny Day


16/3/2011 will the most unforgettable day for me, Su, Ain & Aina. Its started like normal outing for us..rented a car and went to bank nearby Megamall but unfortunately, the bank blacked out so we went to KP. At KP we parked the car at car park in front KP and went shopping at KP.

 After that, we walked to nearby stores, looked out for fish (Aina wants to keep it as pet). We walked for awhile and suddenly Ain shouted happily " Aina ikan (or ikang??) ikan!!! huhu only God know how embarrassed I am because she's shouted in front the main road huhu fortunately no one there. At pet shop, lots of animals attract us..



su attracted to the chameleon 



cute? yeah it is..
Aina's satisfied face after bought some fish..
ok bitter things happened after we came back to car park, we entered the car like usual but I realized something is not right. The drawer is opened and car rent's money are gone..yeah I guess somebody's steal it but that person done it perfectly till didn't even leave any trace. I'm shocked and can't even speak at that time. We called the car owner and told him what happened and he asked us to pay for the lost money. Then, we went to CIMB bank to activate Ain's account. After that we went to Teluk Cempedak to release our tension. Yeah we're frustrated and feeling like killing somebody. 
We ate McD on the beach and rest for a while...
Aina picked up some sea shell for aquarium decoration.



we went back to IIUM at 3 pm. Hmm many things happened but we just need to go through it. Life is not always wonderful, its depends on you on how u manage the problems because it keep come and go.
(^-^)
There was an error in this gadget