Wednesday, March 23, 2011

Ku sudah sampai (^-^)


Aku dah ade kat rumah!! Yeah!!! naik bas Moon Blessing pukul 8am tadi huhu punyalah kelam kabut tapi aku tau tu sume salah aku gak sebab malam tadi buat operasi penyedutan maksima dari external HD Rubiah dan membaca 2 buah novel yang my laling kasi pinjam huhu padan muka cari pasal lagi!! Makanya Norlyana Nasrin tidak tidur semalaman ye tuan puan.....ok kelam kabut minta tolong fizah jiranku untuk includekan skali assignment kaunseling aku dengan dia punya..may Allah bless u my dear..Su plak tolong2 kemas beg aku huhu thanks..makanya 7.35am macam 2 baru kitorang kuar dari bilik aku..stop kejap kat guard post untuk draw money at nearby ATM..sampai terminal dalam pukul 7.50am huhu terus minta Su g beli tiket & aku belikan breakfast untuk die skali hehe..turun bawah terus naik bas..dalam bas mula2 borak2 la gak dengan Su..Su pun x cukuo tido gak sebenarnye sebab die siapkan report malam tadi hehe kami geng x cukup tido ye adik2..makanya selepas beberapa minit aku start ngantuk & tau2 dah masuk dreamland heehee..sedar jap pun bila Mr Zul call & tido balik pas jawab hehe...kat toll Bentong baru aku btol2 sedar and mula la borak balik dengan Su huhu..macam2 kami cite & rasenye kami la yang buat bising dalam bas 2 hehe sorry..sampai je Pekeliling dalam pukul 11am gak & kami terus beli tiket untuk hari Ahad sebab takut kang xde tiket kang mau meraung kami kat Pekeliling 2 nanti hehe..kemudian aku teruskan perjalananku untuk menaiki bas ke Rawang..tengah2 nak lintas ke seberang nampak 1 nenek ni wah comelnye die..buat eye contact and terus bercerita sementara nak tunggu trafic clear skit untuk melintas. Bila aku tengok macam boleh lintas terus aku pegang tangan nenek 2 untuk sama2 melintas..ye adik2 kita kena tolong sesama manusia ye? aku risau tengok keta banyak & takut nenek 2 x sempat lintas ke apa..nasihat umum kalau jumpa nenek2 ke atuk2 yang susah nak lintas jangan malu2 untuk hulurkan tangan & pimpin la mereka ye? Sampai je kat seberang nenek 2 terus bercerita lagi dengan aku..maka aku tahulah yang beliau nak g rumah anak die kat Selayang & akan wat umrah 12 ari bulan depan..nenek 2 cakap kalau ade rezeki die nak buat haji dalam tahun ni gak..sebagai pelajar Biomedical Science, aku menasihatkan nenek 2 supaya minum banyak air ketika di sana sebab cuaca di sana tidak menentu (panas)..nenek ni plak selamba jawab "oh skang musim hujan kat sana" hoho terasa macam ade batu jatuh atas kepala aku time 2 huhu malu do..ni la dikatakan katak bawah gelas ape pun xtau just pakai general knowledge je hehe lupe skang musim hujan...nenek ni semangat gak bercerita yang die memang selalu datang sini & kekadang die stay sampai sebulan huhu teringat kat Koh Saerah aku yang kalau datang umah aku just stay semalam dua pastu terus nak balik hehe berbezanya....nenek ni cakap sepanjang datang sini die memang naik bas je sampai Selayang Mall macam2 no. bus die sebut & die kata die x pernah salah naik bas..wah bagusnya nenek ni fikir aku..sebab die ingat sume no bus yang lalu g Selayang & tempat2 berhenti fuh...sampai je bus Metro no 50, terus nenek ni naik, die ade pelawa aku naik sekali tapi aku xmo sebab aku tau kang kalau naik kang maka aku kena berhenti kat Warta lama untuk tunggu bus lagi 1 untuk ke Rawang plak..maka aku menolak dengan baik..bila nenek 2 naik je bus & dapat tempat duduk die terus pandang ke arah aku & melambai..huhu sayu sekejap sebab macam rasa kena tinggal..lama gak aku tunggu kat bus stop 2 untuk bus 43 Metro untuk sampai..sampai je bus 2 aku terus naik & relax sampai ke Rawang..dalam bas tadi ade la gelagat manusia yang buat aku x berkenan..ade ke patut ade sorang mamat ni duduk cara rapatkan kaki ke dada (x cukup rapat sebab lutut die btol2 kat area kepala aci kat depan die)..dah la duduk x sopan, die siap tolak2 kerusi aci 2 dengan lutut lawa die 2 aih geram aku..nasib baik aci 2 tido kalau x mesti die kena sound..sampai je area Templer, terus aku call Mr Zul untuk amik aku kat bus stop..sampai je tengok Mr Zul dah tunggu hehe..naik keta & terus bercerita macam2 huhu ku lihat Mr Zul gembira hari ni siap cerita schedule die untuk ari ni kat aku hehe..sampai rumah tukar baju..tengok ape ade kat dalam peti ais & terus masak untuk lisa& wani + dinner...okla panjang kot entry ni huhu selamat membaca...(^-^)

2 comments:

RuBy said...

wei~
balik umah sedutla cite banyak2 sikit!! aku nak~
ade my princess and dream high tak??
ahahha

Norlyana Nasrin said...

@RuBy
ceh aku rs bdk2 ni ade sign je..nnt dream high aku mntk kt izah..my princess my laling ade huhuhu

There was an error in this gadget