Sunday, March 20, 2011

Lelaki Miskin, Tak berpelajaran & Not meet my parent expectation


Tajuk ni wat korang pk ape? Ni sbnrnye adalah soalan yang kawan aku, Fidah bg kt aku..mcm ni die tny..

Fidah : "Nas, Nas, mcm mne klu laki awak miskin pastu IQ dia x berapa cerdik? kira sekolah takat sekolah rendah mcm 2..awak blh trime ke?"

 Nas : " Kte rs kte boleh trime die klu pn die miskin ke ape..psl IQ 2 blh suh blaja utk improvekn dr die sendiri"

Fidah : "Positifnya awak...mcm mne klu mak ayah awak x bg kawin dgn die?"

Nas : "Hmm..sy cube convince kn dorg klu btol sy suke die la"

Fidah : " xpe ke klu awak kawin dgn die"

Nas : " Fidah awak cbe pk, klu sume org nk laki yg perfect je laki yg mcm 2 mcm mne? Kte ptt bg semangat utk dorg ubah diri dorg sendiri. Biar kte beri sokongan utk die berubah"

Fidah : " Mcm mne klu laki 2 kaki pukul"

Terdiam..

Nas : " Hoho mmg x termasuk dlm senarai la ni..xmo la klu die mcm 2. Xnk la klu kaki pukul!"

ni yang kami dok borak time wat assignment kaunseling td. Bg aku x ksh la mcmmne pn manusia 2 klu die ade keinginan utk berubah x salah klu kte cbe terima..tp klu dh thp cikai prangai plak trk & xnk berubah maka sorry 2 say.. selamat jalan la..adios
p/s: aku ade ubah skit dialog ktrg ikut kesesuaian n seberape mne aku igt....

2 comments:

perindu_خلافة said...

kalau mengubah dialog maksudnya dah x authentic.. hahaha, kalau ubah struktur xpe kot.. tp jgn ubah maksud ^_^

Norlyana Nasrin said...

kte ubah skit ayat utk jd knsesuai utk tontonan umum..huhu ade bhs ktrg yg agak kasar n myb wat org pk lain (^-^)

There was an error in this gadget