Saturday, April 30, 2011

Collections (^-^)

meh aku sajikan mata korang dengan peneman tidur aku huhuhu..
Daniel..ku bayangkan Daniel Wu aktor Hong Kong huhu

Pomo adikku yang sengal

twin bunny hehehe Pinku & Blacku

Larry

Mashi maro..dulu aku ade seplastik tapi skang.....

ni paling antique..Tare Panda aka penunggu setia bilik aku
huhu best x? hahahaha fluffy2...

Friday, April 29, 2011

Random v(^-^)v

Hehe nak tunjuk gambar2 sengal & Gumu ku yang sebesar2 alam hahaha..
bila dipegang oleh adikku, Wani 15 tahun hehe..

bila dipegang oleh Alisa, 11 tahun.
kalau nak tahu aku beli Gumu ni tahun 2008 hehe..macam2 kecederaan ade atas badan Gumu ni sebab kain die jenis senang gak koyak huhu maka aku dengan adik aku si Wani ni jela yang rajin menjahit segala jenis koyakan yang berlaku ke atas Gumu ku huhu..nak tahu apsal aku panggi die Gumu? Hehehe sebab die gemuk le..hahaha..
Gumu landing

Hall of Fame hehehe

Family's Potrets

Lisa yang tengah blogging hehe

nampak x topi atas keyboard aku 2? hehe kalau pakai idea datang mencurah-curah hehe
hoho petang ni ade pasar malam kat tepi rumah I huhu..silalah datang ngehehehe (^-^)

Thursday, April 28, 2011

Kami gemuk!

Setelah beberapa hari duduk di rumah....berat badanku..aih susah nak terangkan..makin gemuk kot..huhu makan ikut suke 2 yang susah nak control..hoho..gimik je..hoho meh tengok gambar..
wani

lisa

zulaika

nadirah

me..arghhh
hahaha ni sebenarnya application dalam hp Sony Erickson Experia akak aku huhu..giler huduh..meh aku bagi artis korea bila gemuk huhu
park jae bum

jeong yong hwa 
hahaha jangan masuk Strong Heart sudah haha..bubbye (^-^)

3 May 2011

Oh tarikh yang akan menjadi titik permulaan bagi diriku yang sengal. Hari bermulanya praktikal. Tadi aku baru call Puan Rafidah tanya tarikh start..yela dalam surat aku tulis 2 May 2011, maka Puan Rafidah mengesahkan bahawa 2 May 2011 2 public holiday & aku kena daftar diri 3May 2011 le..hehehe..abis je cakap dengan Puan Rafidah aku wat tarian Arirang kat dalam rumah aku hehe mentang2 ayah aku takde tadi. Nasib kome le Mr Zul dapat anak sengal macam ni. Tadi tengok Kpop Countdown kat ONE HD hehe Big Bang, Love Song dapat tempat 1st huahuhahuahua gembiranya aku bila dapat tengok Taeyang yang comel tadi hahaha..aik bukan aku nak cite pasal praktikal ke? ahahahaha dah ke laut jap tadi.
taeyang~pujaan hatiku..


so maybe this Sunday, I'll go to Putrajaya..hehe petang ni Su g tengok umah nanti die email kat aku gambar rumah 2 huhu..yela nak wat macam mana aku ni bukan reti drive pun & Nadirah ari ni ade klas haih..oh budak 2 punya bijak tertinggal hp plak haha..sian adikku.
Okla ni je update untuk kali ni..bubbye (^-^)
p/s: makin ari makin sengal sejak dok kat umah ni hahaha

Wednesday, April 27, 2011

My funny dream


Wahahaha aku mimpi pelik giler2 pagi tadi lepas Subuh! Ntah apsal tetiba plak aku mimpi aku bertunang! Adoi..apsal ni? Nak kata aku kemaruk nak kahwin..xde pun..calon pun xde weh! Yang xleh blah muke "tunang" aku 2 aku x nampak..haih ntah sesape ntah..haha adakah ni menunjukkan x lama lagi?? kyahaha merapu!! selagi x abis study jangan harap la parent aku nak bagi aku kahwin ke tunang ke ape..hehe kena penyepak kot! Aku ade masak ari ni..huhu aku wat sup suhun & fucuk huhu..senang giler nak masak so kalau sesape kata x reti 2 memang kena penendang maut kot. Rasa macam nak wat dumpling huhu nanti la aku try ye...
kan best kalau tunang aku die ni hehehe..
xpun



haha berangan!

Tuesday, April 26, 2011

November Birth Flower



November Birth Flower
The November Birth Flower is the Chrysanthemum.
Meaning of the November Birth Flower:The meaning of the November Birth Flower, the Chrysanthemum is With Love and Cheerfulness
Sign of the Zodiac and Dates:
Scorpio  - 
October 24 - November 21
November Birthstone: The Topaz
Characteristics of Scorpio :
Focused, Determined, Emotional, Hypnotic & Complex


Birth Month Flowers
There are specific flowers which are traditionally given according to the month that a person is born. The November Birth Flower is the Chrysanthemum. The History and traditions surrounding the November Birth Flower, the Chrysanthemum is fascinating. There are many myths and legends about the origins of this tradition. It is believed that birthday celebrations originated in the Roman Empire and the origins of birth month flowers, such as the Chrysanthemum,  could be said to date back to these times. During Roman birthday celebrations family and friends offered congratulations and brought gifts. The gifts included gemstone jewelry, such as the Topaz, and also flowers - the first traditions and origins of the November Birth Flower.
The Language of FlowersThe language of flowers developed during the highly conservative period of the Victorian era. The Victorians were strongly restricted by the rules of etiquette when it was considered totally inappropriate to express feelings of love or affection. The "Language of Flowers" therefore evolved when a message was assigned to specific flower such as the Chrysanthemum. A lover could then send flowers which conveyed a hidden romantic meaning.
The Meaning of the November Birth Flower, the ChrysanthemumThe meaning of the November Birth Flower, the Chrysanthemum is With Love and Cheerfulness
The Hidden message of November Birth Flower, the Chrysanthemum
The hidden message of the Birth Flower, the Chrysanthemum, so favored during the Victorian era meaning "You're a Wonderful Friend".

Colors of the Chrysanthemum
The colors of the November Birth Flower, the Chrysanthemum, include the following:
  • Pink
  • Red
  • White
  • Yellow
  • Mauve
  • Orange
Birth Month Flowers - Gifts for Special Occasions
All over the World people give Birth Month Flowers as gifts to celebrate special occasions or events. Flowers, such as the Chrysanthemum, are always given to celebrate the birth of a new baby and included in wedding flowers or a wedding bouquet. Many people also like to give November Birth Flower, including the Chrysanthemum, to celebrate special events at different times and months of the year and especially during holiday periods. Knowing the flowers which are associated with the November Birth Flower and their meaning adds to the significance of the flowers. The special events where it would be appropriate to give the November Birth Flower, the Chrysanthemum are as follows:
  • Month of November, the Chrysanthemum, to celebrate All Saint's Day on November 1 and Thanksgiving Day
Information about the November Birth Flower, the Chrysanthemum
  • Definition of the Chrysanthemum: A genus of composite plants, mostly perennial, and of many species including the many varieties of garden chrysanthemums (annual and perennial)
  • The November Birth Flower, the Chrysanthemum is also called the 'mum'
  • The flower has been cultivated for the last 2,000 years
  • The name "Chrysanthemum" is derived from the Greek words "chrysos" meaning gold and "anthos" meaning flower
  • According to the beliefs of Feng Shui, chrysanthemums are believed to bring laughter and happiness to the home
  • An ancient Chinese city was named Chu-Hsien, meaning "chrysanthemum city"

November Birthstone



What is the Birthstone for November?
Giving a piece of jewelry containing a birthstone gem will bring the wearer with good luck and protection. Monthly birthstones symbolize the month of birth according to the Gregorian Calendar. What is the Birth stone for November? The following old poem provides the answer! And this page provides some information about the meaning of the November gem stone, the color, symbolism and significance of this lovely birth stone:
November Birthstone poem - the Topaz"Who first comes to this world below
In dreary November's fog and snow,
Should prize the topaz amber hue,
Emblem of friends and lovers true."
November Birthstone - Properties of the Topaz
For those who were born in the month of November the Topaz is the traditional birthstone. The November birthstone poem reflects some of the properties with which the Topaz is associated - constancy, loyalty, faithfulness and friendship. The Traditional Metaphysical Properties for the November Birthstone Topaz are strength, releasing tension and balancing emotions. The healing properties of the November birthstone are reputed to be effective for health problems relating to  sanity, asthma, gout, blood disorders, tuberculosis and insomnia. The Topaz is also used to enhance spiritual rejuvenation and feelings of happiness.
November Birthstone Zodiac Sign
The twelve Zodiac signs are an astrological version of birthstones in addition to the twelve calendar months. The November birthstone of the Topaz is considered to be the birthstone for Scorpio (The sign of the Scorpion) and relate to those born between 
November 22 - December 21. The Zodiac sign of Scorpio also responds to Beryl, Amethyst,  Aquamarine, Tourmaline and Opal.
November Birthstone - Where are Topaz found?
The popular November Birthstone of the Topaz is found in the following countries:
  • Brazil, Nigeria, Sri Lanka, Pakistan and China.
November Birthstone - the Color of the Topaz
The Topaz is commonly colorless, also light to medium blue, violet yellow, pink, peach, gold, green, red and brown. Topaz with Orange-red and pink colors are rare and most valuable.
Definition of the Topaz, the November Birthstone
Definition of Topaz, the November birth stone: The word Topaz is derived from Topazos, a small island in the Red Sea, where the Romans obtained a stone which they called by this name. A mineral occurring in rhombic prisms, generally yellowish and pellucid, also colorless, and of greenesh, bluish, or brownish shades. It sometimes occurs massive and opaque. The crystal structure of the Topaz (aluminum fluor-silicate) , the November birthstone, is orthorhombic.
November Birth stone - the History of the Topaz
For those who were born in the month of November the Topaz is the traditional birthstone. The history, myths, legends and folklore surrounding the magical properties of different birthstones have been handed down through the ages and from different civilisations. 

Debaran menunggu praktikal


Lagi beberapa hari je lagi aku dah kena g Hospital Putrajaya untuk praktikal. Rumah sewa? huhu dah settle dah. Barang2? hehe yang ni kemudian baru pk. Perasaan aku? muahahah risau beb! dah la kitorang (aku dengan su) batch pertama UIA anta ke Putrajaya so dorang expect kitorang to be more aggressive, knowledgeable and so forth. Aih terasa terbeban tapi xpe better than kena anta beribu batu jauhnya ke tempat lain. Skang ni mentang-mentang dok umah, bangun tdo pun lewat huhu nak wat macam mana selesa sangat. Hmm kalau nak tau skang tangan kiri aku macam sakit2 skit..huhu effect accident 2 x silap aku..seliuh ke? ntah aku pun sure..ni aku rasa macam nak g cari koh Saerah aku je..hehe. Naik sem baru nanti kena busy2 kan diri dengan FYP huhu xpe demi grad & future so gua x kisah. Dok kat UIA ade tension kat umah ni pun sama tapi xpe kat umah ni boleh lawan2 lagi haha..bior le..hmm aku rasa macam kena study skit before g practical tapi nak study ape ha? haha blur gak nak study ape..rasanya aku kena study haematology dengan pathology tapi nak study bab yang mana? haha hadui macam mana ni? kusut tapi still boleh gelak2 haha ni la effect dok umah ye adik2?
p/s: aku tukar theme blog huhu nampak macam keperempuanan terlebih plak..hoho tapi aku memang suke bunga ye kengkawan sebab maksud Nasrin ialah bunga huhuhu (^-^)

Monday, April 25, 2011

Aku accident!!


Hoho ye aku baru je lepas accident tadi..macam ni di pagi yang damai, Nadirah mengejutkan ku dengan suara kasarnya meminta aku tolong anta kat bawah sebab die nak g kolej die naik bas. Aku pun dengan malasnya bangun dan bersiap untuk g anta budak sengal 2. Turun bawah start motor huhu dah lama aku x merempit do..sampai kat bawah sebenarnya aku nak anta sampai jambatan je tapi memandangkan traffic light tengah hijau maka aku terus anta budak 2 ke seberang huhu. Time nak balik 2 yang jadi accident. Aku nak melintas balik ke seberang jalan, time line dah clear terus aku melintas, dush!! mak aih aku berlanggar plak dengan budak motor yang nak melintas same..salah adik 2 gak sebab die potong jalan aku huhu terguling2 aku atas jalan raya 2 budak 2 plak terseret kat depan..cepat2 aku bangun sebab takut kang ade keta nak lalu ke ape kang naya kitorang terus aku suh budak 2 bangun & ketepi. Budak 2 macam dah takut2 je bila cakap dengan aku huhu yela muka aku memang agak taiko skit kalau pepagi ni. Adik aku plak gelabah bila tengok aku jatuh tapi aku suh die jangan datang & g je tunggu bas sebab aku xde ape2. Disebabkan xde kecederaan serius aku suh je budak 2 blah huuuhu..balik rumah check2 memang aku x luka ape2 pun alhamdulillah la..kalau nak tahu aku pakai dua lapis seluar & sweater 2 yang xde ape huhu ye adik2 hijab menyelamatkan kita..bayangkan kalau aku kuar dengan seluar pendek & baby-t mau calar-balar 1 badan tau? maka tutupla aurat ye? bila mama aku call rumah aku bagitau la yang aku ni accident..huhu terkejut gak mama aku bila dengar..masuk kali ni dah 3 kali family kitorang accident dengan motor 2 gak..berturutan kot..tapi nak wat macam mana dah nasib kan? ape2 pun alhamdulillah Allah bagi peluang untuk aku terus hidup..Alhamdulillah.

What happen on Friday?

almari yg penuh dengan barang2..
Hari jumaat ari 2 aku balik rumah! Hooray!! Pagi2 gak la aku bangun siap on9 jap hehe...dalam pukul 11 macam 2baru la Pakcik Alias sampai huhu aku menumpang dak kembar 2 sampai terminal..alkisahnye, dah siap2 2 sume time pulang kunci kat mahallah, aku baru perasan hp aku xde..alamak!! punyalah kelam kabut aku balik bilik cari2 rupanya2 aku tertinggal kat dalam plastik baju aku haih....naik keta aku minta maaf le kat sume huhu kulihat muke toya ain cukup jelas kelihatan hahaha sorry le ain oii...sampai2 terminal terus dapat tiket on d spot huhu naik bas Utama..first time kot naik bas ni..naik bas sumbat telinga dengan headphone dengar lagu terus tdo huhu masyuk..bas 2 berhenti sekejap kat Lanchang, makcik dook sebelah aku dok bagi signal ajak aku turun so aku amik peluang untuk g solat sat memandangkan dah masuk waktu dan akhirnya aku orang last yang naik bas hehe xpe ma..atas bas aku dah start pk2 macam mane aku nak bawak balik barang2 aku yang giler berat 2..huhu akhirnya I called my rescue, Zareef. Dengan time 2 aku tengah selsema aku call die mintak tolong amik kat Pekeliling, die mintak aku call Helmi sebab mamat 2 je ade keta..call la plak Helmi, nasib baik la mamat 2 ok je huhu siap tanya aku nangis ke sebab suara aku macam lain skit yela kan aku dah kata aku selsema hehe terima kasih la sebab concern. Sampai Pekeliling je aku angkut barang2 aku g tunggu kat tepi hotel Vistana hehe bukan depan ye kang x pasal2 kena halau sebab aku dah macam makcik jual barang je time 2. Tunggu la budak2 tu datang huhu dari cerah ke mendung, dari hujan + kilat sabung menyabung sampai cerah kembali..ye kanak-kanak sekalian aku tunggu diorang sejam tau x? yela nak wat macam mane dorang kata hujan lebat kat Rawang & lagi 1 Helmi dok Tasik Puteri nak kena amik Zareef kat Tun Teja lagi huhu makan masa beb..
couple yg buat onar kat depan mata aku..rase nak sepak je!


barang2 aku..beg plastik merah 2 sangat berat..

peneman seketika hehe

hujan


cerah balik
nampak je mamat 2 orang 2 hatiku melonjak gumbira huhu tamat penyeksaanku. Huhu Helmi ade keta baru..Proton Saga baru hehe dah upgrade kawan aku ni hehe..naik2 terus dorang tanya dah makan ke belum..
Helmi

kpale Zareef hehe
huhu aku ni dari pagi just makan roti yang x sampai 1/4 dengan coklat Hershey aku je huhu memang lapo kot..huhu Zareef nak belanja makan so ape lagi aku setuju jela hehe..kitorang g amik Ijat dulu kat Taman Melati, Gombak huhu yang ni plak jadi entrepreneur huhu..dorang g bawa aku makan kat Leha Kelfood Restaurant kat Melati Utama x silap aku huhu..dengan laponya aku g la amik makanan, si Zareef pun makan nasi gak sekali sebab dari pagi mak dengan adik die g kuar huhu tinggal la mamat 2 sorang2 kelaparan haha sian die..Helmi dengan Ijat makan bende biasa2 je..nak aku komen ke? hurmm makanan kat kedai ni ok la sebab banyak variasi makanan huhu itu sahaja..abis makan dorang anta aku balik Rawang huhu tadi aku dengar dorang nak g tengok wayang tapi disebabkan aku dah letih & tengah pokai maka aku menolak bila dorang ajak huhu jangan kecik ati dengan aku ye? macam biasa jalan jem kat area Templer huhu siap tdo sambil mulut ternganga lagi si Zareef aku tengok huhu Ijat pun tertdo gak tapi nasib baik x ternganga haha..Helmi? penuh tumpuan haha driver mana boleh tdo! ade la borak2 skit dengan Helmi pastu Ijat plak terjaga, maka kami borak2 kutuk si Zareef yang tdo..ntah kejap 2 die terjaga tapi kami masih mengutuk hehee relax la gurau je..sampai je kat bawah rumah aku we bid our farewell huhu Zareef yang kesian tengok aku angkat barang berat tolong angkat sampai depan rumah aku huhu siap gurau cakap aku macam makcik jual keropok je dengan plastik2 2 sume huhu die pun terkejut macam mana aku bleh angkat barang2 2 sume naik bas hehe miracle kn?
huhu dok umah start malas hehe sume benda malas nak wat huhu..k la nnt kang aku update pasal aku accident huhuhu tungguuuuuu...

Friday, April 22, 2011

Diddy - Dirty Money - Coming Home ft. Skylar Grey

Panching!!


Ok meh aku mulakan dengan aktiviti aku, Ain, Aina & Su pada hari ni. Pagi2 lagi lepas Subuh aku dah x tdo sebab pukul 8.30am nak g jumpa Bro Muzammil kat KOS. Pukul 7.30am macam 2 aku dengan Ain dah turun g breakfast. Pukul 8.00am aku dengan Aina dah start gerak manakala Ain dengan Su nak g pejabat mahallah untuk pulang kunci Djah. Aku dengan Aina sampai KOS dalam pukul 8.15am macam 2 la. Tunggu punya tunggu kat depan lab bioprocess last2 Bro Muzammil cakap dia lewat skit. Aih xpe he's the boss.
muka x suka menunggu

our samples
Bila Ain& Su dah sampai sekejap 2 Bro 2 pun muncul huhu. Last2 bila die check sample kitorang die suh kitorang g potong kecik2 lagi sebab takut sangkut kat grinder & die tambah masa untuk grind dengan extraction amik masa yang sangat lama sebab kitorang kan 4 orang. Kitorang yang dah start takde mood setuju je bila bro 2 suh kitorang g potong kecik2 & simpan je dalam lab dulu sebab lama sangat. Maka kawan2 disini saya ingin membuat pengumuman yang esok saya akan balik rumah! wohooo!!! lantak la malas aku nak pk lagi pasal FYP! Skang pk pasal internship lagi bagus. Ok disebabkan keciwa, kami g la jumpa Dr Taher bagitau & mengadulah lebih kurang haha. Pastu Dr Taher pun setuju dengan tindakan kitorang hehe nak buat macam mane kan?
Abis jumpa Dr Taher kitorang balik bilik & start memotong sample kitorang kecik2. Pukul 12.30pm kitorang g KOS anta sample and lepas 2.......kami g Panching!!!


Hahaha punya excited nak g. Mula2 aku bagi direction & sesat. Huhu mane la aku tau tapi buat2 tau haha padan muke! Akhirnya bila ikut jalan Gambang baru la lepas. Sampai2 je kat Panching aku g solat Zohor dulu. Yela ape2 pun pentingkan solat ye adik2? Abis solat kami mulakan aktiviti mandi-manda dengan penuh keriangan haha giler best! Air die sejuk and xla dalam mana so aku boleh swim sesuka hati ngeh ngeh ngeh.
Aku main-main kat situ sampai kaki aku luka pun aku x perasan. Perasan pun bila naik atas makan roti sat tengok2 kaki dah berdarah huhu takpe aku x kisah sebab sebelum ni kalau aku g main-main kat mana-mana air terjun pun mesti aku balik dengan luka-luka huhu. Macam-macam aku main dengan budak2 3 orang ni..hehe paling sengal tiga2 dok bergayut kat aku macam anak monyet haha lawak btol. Nasib baik air x dalam kalau x mau tenggelam. Kami main-main kat sana sampai pukul 4.30pm macam tu pastu g balik UIA mandi dan solat.
our driver for today

ain yg gembira tengok & imagine makanan

aina membeli

Pukul 5.50pm kami keluar g pasar malam!! Hehe best gak jalan2 kat pasar malam sebab lama gak aku x g sana. Siap beli makanan kat pasar malam, kitorang g Teluk Chempedak plak haha. Sampai2 terus g cari surau sebab dah Maghrib. Usai solat g la makanan yang dibeli tadi kat gazebo depan McDonald hehe sorry. Abis makan g main2 air lagi huu laut tengah surut maka best la main2 kat persisiran die hehe berpasir abis kaki aku hehehe.

aina muka happy
Pukul 9.20pm macam 2 kitorang dah start bosan, maka Aina ajak g kedai ikan tapi malangnya kedai 2 tutup. Kitorang plan plak nak g Tasik Bandar. Tengah jalan 2 teringat plak kat Faisal yang sama group dengan kitorang maka kitorang g la rumah dia untuk terangkan procedures FYP. Yela kesian die sebab nanti nak kena tinggal. Cakap terus terang ni la first time aku g terjah rumah lelaki bujang & jangan salah sangka sebab kitorang just dok kat luar dalam kereta maka tuan rumah berdiri di luar sambil ditemani Adib. Abis jumpa Faisal ingat nak proceed g Tasik Bandar tapi...adoi gelap gelita tempat 2 malam2 maka kitorang terus je balik UIA. Sampai UIA kitorang pusing2 dulu 1 UIA hehe bila dah bosan terus park kereta & balik bilik huhu. Kalau nak tau sebenarnya kitorang sewa kereta 2 sampai pukul 12.30am tapi dah bosan sangat maka kami pulangkan awal kereta 2.
InsyaAllah esok pagi aku akan tumpang kereta Ain untuk g terminal pastu balik le kite hehe..okla ni je update untuk hari ni adios!
There was an error in this gadget