Monday, April 25, 2011

Aku accident!!


Hoho ye aku baru je lepas accident tadi..macam ni di pagi yang damai, Nadirah mengejutkan ku dengan suara kasarnya meminta aku tolong anta kat bawah sebab die nak g kolej die naik bas. Aku pun dengan malasnya bangun dan bersiap untuk g anta budak sengal 2. Turun bawah start motor huhu dah lama aku x merempit do..sampai kat bawah sebenarnya aku nak anta sampai jambatan je tapi memandangkan traffic light tengah hijau maka aku terus anta budak 2 ke seberang huhu. Time nak balik 2 yang jadi accident. Aku nak melintas balik ke seberang jalan, time line dah clear terus aku melintas, dush!! mak aih aku berlanggar plak dengan budak motor yang nak melintas same..salah adik 2 gak sebab die potong jalan aku huhu terguling2 aku atas jalan raya 2 budak 2 plak terseret kat depan..cepat2 aku bangun sebab takut kang ade keta nak lalu ke ape kang naya kitorang terus aku suh budak 2 bangun & ketepi. Budak 2 macam dah takut2 je bila cakap dengan aku huhu yela muka aku memang agak taiko skit kalau pepagi ni. Adik aku plak gelabah bila tengok aku jatuh tapi aku suh die jangan datang & g je tunggu bas sebab aku xde ape2. Disebabkan xde kecederaan serius aku suh je budak 2 blah huuuhu..balik rumah check2 memang aku x luka ape2 pun alhamdulillah la..kalau nak tahu aku pakai dua lapis seluar & sweater 2 yang xde ape huhu ye adik2 hijab menyelamatkan kita..bayangkan kalau aku kuar dengan seluar pendek & baby-t mau calar-balar 1 badan tau? maka tutupla aurat ye? bila mama aku call rumah aku bagitau la yang aku ni accident..huhu terkejut gak mama aku bila dengar..masuk kali ni dah 3 kali family kitorang accident dengan motor 2 gak..berturutan kot..tapi nak wat macam mana dah nasib kan? ape2 pun alhamdulillah Allah bagi peluang untuk aku terus hidup..Alhamdulillah.

No comments:

There was an error in this gadget