Friday, April 22, 2011

Panching!!


Ok meh aku mulakan dengan aktiviti aku, Ain, Aina & Su pada hari ni. Pagi2 lagi lepas Subuh aku dah x tdo sebab pukul 8.30am nak g jumpa Bro Muzammil kat KOS. Pukul 7.30am macam 2 aku dengan Ain dah turun g breakfast. Pukul 8.00am aku dengan Aina dah start gerak manakala Ain dengan Su nak g pejabat mahallah untuk pulang kunci Djah. Aku dengan Aina sampai KOS dalam pukul 8.15am macam 2 la. Tunggu punya tunggu kat depan lab bioprocess last2 Bro Muzammil cakap dia lewat skit. Aih xpe he's the boss.
muka x suka menunggu

our samples
Bila Ain& Su dah sampai sekejap 2 Bro 2 pun muncul huhu. Last2 bila die check sample kitorang die suh kitorang g potong kecik2 lagi sebab takut sangkut kat grinder & die tambah masa untuk grind dengan extraction amik masa yang sangat lama sebab kitorang kan 4 orang. Kitorang yang dah start takde mood setuju je bila bro 2 suh kitorang g potong kecik2 & simpan je dalam lab dulu sebab lama sangat. Maka kawan2 disini saya ingin membuat pengumuman yang esok saya akan balik rumah! wohooo!!! lantak la malas aku nak pk lagi pasal FYP! Skang pk pasal internship lagi bagus. Ok disebabkan keciwa, kami g la jumpa Dr Taher bagitau & mengadulah lebih kurang haha. Pastu Dr Taher pun setuju dengan tindakan kitorang hehe nak buat macam mane kan?
Abis jumpa Dr Taher kitorang balik bilik & start memotong sample kitorang kecik2. Pukul 12.30pm kitorang g KOS anta sample and lepas 2.......kami g Panching!!!


Hahaha punya excited nak g. Mula2 aku bagi direction & sesat. Huhu mane la aku tau tapi buat2 tau haha padan muke! Akhirnya bila ikut jalan Gambang baru la lepas. Sampai2 je kat Panching aku g solat Zohor dulu. Yela ape2 pun pentingkan solat ye adik2? Abis solat kami mulakan aktiviti mandi-manda dengan penuh keriangan haha giler best! Air die sejuk and xla dalam mana so aku boleh swim sesuka hati ngeh ngeh ngeh.
Aku main-main kat situ sampai kaki aku luka pun aku x perasan. Perasan pun bila naik atas makan roti sat tengok2 kaki dah berdarah huhu takpe aku x kisah sebab sebelum ni kalau aku g main-main kat mana-mana air terjun pun mesti aku balik dengan luka-luka huhu. Macam-macam aku main dengan budak2 3 orang ni..hehe paling sengal tiga2 dok bergayut kat aku macam anak monyet haha lawak btol. Nasib baik air x dalam kalau x mau tenggelam. Kami main-main kat sana sampai pukul 4.30pm macam tu pastu g balik UIA mandi dan solat.
our driver for today

ain yg gembira tengok & imagine makanan

aina membeli

Pukul 5.50pm kami keluar g pasar malam!! Hehe best gak jalan2 kat pasar malam sebab lama gak aku x g sana. Siap beli makanan kat pasar malam, kitorang g Teluk Chempedak plak haha. Sampai2 terus g cari surau sebab dah Maghrib. Usai solat g la makanan yang dibeli tadi kat gazebo depan McDonald hehe sorry. Abis makan g main2 air lagi huu laut tengah surut maka best la main2 kat persisiran die hehe berpasir abis kaki aku hehehe.

aina muka happy
Pukul 9.20pm macam 2 kitorang dah start bosan, maka Aina ajak g kedai ikan tapi malangnya kedai 2 tutup. Kitorang plan plak nak g Tasik Bandar. Tengah jalan 2 teringat plak kat Faisal yang sama group dengan kitorang maka kitorang g la rumah dia untuk terangkan procedures FYP. Yela kesian die sebab nanti nak kena tinggal. Cakap terus terang ni la first time aku g terjah rumah lelaki bujang & jangan salah sangka sebab kitorang just dok kat luar dalam kereta maka tuan rumah berdiri di luar sambil ditemani Adib. Abis jumpa Faisal ingat nak proceed g Tasik Bandar tapi...adoi gelap gelita tempat 2 malam2 maka kitorang terus je balik UIA. Sampai UIA kitorang pusing2 dulu 1 UIA hehe bila dah bosan terus park kereta & balik bilik huhu. Kalau nak tau sebenarnya kitorang sewa kereta 2 sampai pukul 12.30am tapi dah bosan sangat maka kami pulangkan awal kereta 2.
InsyaAllah esok pagi aku akan tumpang kereta Ain untuk g terminal pastu balik le kite hehe..okla ni je update untuk hari ni adios!

2 comments:

نور فضيلا said...

rajinnye korg sewa kete. huhu..xbyr mahal ke?

Norlyana Nasrin said...

@نور فضيلا hehe nak berjalan pny psl kitorang x ksh haha..xla mahal sgt sbb org 2 bagi diskaun hehe rm40 for 12jam huhu..

There was an error in this gadget