Tuesday, April 19, 2011

Sampling kat Bukit Pelindung..

Muahaha hanya tuhan je yang tahu betapa penatnya aku ari ni..dari semalam yang hectic ari ni boleh kata double the fun yang semalam punya..adoi...pagi bangun pukul 6.18am  terus g mandi n solat Subuh..pukul 7.10am macam 2 dah start bertolak..ingat nak brtolak awal boleh la g breakfast tapi...kami sesat!!!! adoi..terlalu percayakan google maps punya pasal lo..asyik suh straight je..last2 dah penat berpusing2 minta tolong Alia Aina n da gang yang ikut skali sampling tapi..mereka pun sesat gak..hadoi! mmg last stage call pakcik kat pejabat perhutanan 2 suh amik kitorang yang sesat ntah kemana2...bila nampak je pakcik 2 terus hati ini terasa gumbira sebab dah penat oii sesat2 ni...hehe pakcik ni bawak kitorang sume g makan breakfast dulu kat Cafe & Garden huhu dibayar oleh sorang ranger lo..

siap makan bertolakla kami..sesampai je kat destinasi..kami parking keta kat kuarters jabatan perhutanan dan kami kena hiking dari situ..adui..awal2 lagi dah jumpa jalan yang giler2 punya curam weh..aku naik semput mendaki hangpa tau??


aku kena cari stembark pokok Ludai or scientific name Sapium Baccatum. Penat oo..nasib baik la spesis yang aku nak 2 ade kat cni..huhu..alhamdulillah...kami turun dari situ pakai "Hilux" haahaha dah macam pendatang asing pun ade..



Pukul 12.20pm macam 2 kitorang bertolak pulang..sebelum 2 singgah kat Pasaraya Selamat sebab budak2 ni nak membeli barang2...
benda yang menarik minat aku..huhu tapi xde tanda halal 2 yang aku waswas

sedih aku tengok tabung derma jadi tempat buang sampah..ade la skit duit dalam 2 tapi sampah lagi banyak..
lepas 2 singgah Cowboy jap beli parang untuk potong stembark 2 kecik2...sampai UIA dalam pukul 1.30pm gak la..sampai bilik solat terus & pastu terus mulakan kerja2..adoi settle sume dalam pukul 5.30pm gak la..hoho penat? toksah cite la weh..aku xtau la tapi bagi aku hari ni aku memang sangat penat so aku xmo kemas barang2 lagi huhuhuhuhu....

4 comments:

RuBy said...

pelindung tak best naek..hahaha~ selamat ber FYP la ye~ hhehhe

Norlyana Nasrin said...

@RuBy
huhu ko try la naik dr kuaters 2 mmg 2 tmpt org jogging..giler curam ooo...hehe terima kasih ye...ko dh blk umah ke?

نور فضيلا said...

ko naik by jalan raya o trek hutan? hehehe

Norlyana Nasrin said...

@نور فضيلا
yang jalan raya 2..giler curam..hanya 4x4 & pemandu pro je yg leh naik...huhu cbe la g..

There was an error in this gadget