Friday, June 24, 2011

Bertudung tapi hampeh!


Hari ni rajin plak aku update sampai 3x. Ok senang cakap aku cukup x berkenan dengan perempuan Islam yang bertudung tapi x sempurna. Tadi aku tengok iklan Myvi baru ..ala yang Lagi Best 2..ada makcik yang dok lagi best lagi best tapi tudung dia x best pun! aduih..ade ke patut dada alhamdulillah tutup & tudung pun cukup panjang tapi....adoi rambut kat depan plak terdedah..makcik oii ko ni reti pakai tudung ke x? ke ko memang x pakai tudung tapi sebab nak masuk TV ko bertudung? Kasar ke bahasa aku? hmm xtau la bengang kot bila tudung ni  orang buat sesuke hati je pakai. Asal letak je kat atas kepala dah cukup ek?
Aku xtau la skang ni ramai je yang pakai tudung tapi x sempurna. Tudung kadangkala dililit-lilit diatas kepala tapi dada terdedah, ada yang pakai tudung tsunami (tudung sarung indon) pastu pakai sanggul palsu huhu terjojol benda tu kat belakang macam kepala alien aku tengok & ada yang pakai tudung tapi transparent huhu nak cakap macam mana ni weh?
Tu baru tang tudung tak masuk lagi bab pakaian, kalau skang ni tengok yang pakai tudung then pakai t-shirt lengan pendek yang melekat kat badan mengikut bentuk. Ada gak yang siap pakai skirt pastu pakai tudung huhu ok maybe dia cakap "skirt ni panjang la!" hehe kalau cukup panjang, xdela aku nampak kaki ko sengal! Hoho yang baru2 ni plak ade yang pakai tudung tapi dok tayang leher, telinga la tangan la huhu. Ada yang pakai jubah hoho bagus2 tapi ade plak belahan kat tangan & kaki. Actually what are you guys trying to tell us? I'm wearing scarf but I'm trendy? To hell with it!! Yeah you're wearing scarf but you are not being a good muslimah by revealing parts of your body girls! Think about it and repent before it's too late.
ok dalam gambar ni pun tudung x cover dada..hmm apala~

No comments:

There was an error in this gadget