Thursday, June 9, 2011

Endocrine hari keempat dan ceritera


Hari ni best giler kot..huhu kalau nak tahu hari ni aku buat Aldosterone & Urine Catecholamine test ok untuk dua2 test ni insyaAllah aku akan ceritakan pada entry akan datang sebab buku nota aku tertinggal dalam kereta Su huhu sorry~~
kak jamilah huhu~

Hari ni aku banyak sangat berborak dengan senior MLT kat sini, Kak Jamilah. Maka banyakla cerita yang keluar..ok not gossiping but more to share life experiences with each other. Seronok bila bercerita dengan orang yang lebih tua sebab banyak nasihat yang diberikan. Seronok memang seronok tapi dalam masa yang sama tangan bergerak buat kerja jugak huhuhu tugas aku key in data je & Kak Jamilah monitor aku le..
Dalam banyak2 story, aku paling suke dengan 1 cerita yang Kak Jamilah beritahu aku huhu..macam ni, aku beritahu yang kalau kahwin aku nak suami aku sediakan periuk nasi, mesin basuh dan peti sejuk sebab bagi aku benda2 2 semua memang penting. Kalau peti sejuk aku rasa 100% orang akan kata penting tapi periuk nasi & mesin basuh.....huhu meh sini aku cerita, aku ni dari kecil dah diajar masak nasi pakai periuk nasi aka rice cooker maka kalau nak suruh aku tanak nasi kat dapur memang gua cakap gua x reti beb!! huhu kang hangit kang...ok mesin basuh...ye sejak aku lahir, rumah aku memang dah ada mesin basuh + mak aku pun x reti basuh baju manually maka aku lagila x reti..huhu kat matrik dulu roomate aku, Fidah paksa aku basuh manual maka ade la aku basuh tapi lepas 2....tangan aku merah2 & kadangkala menggelupas huhu nampak sangat x reti nak hidup susah..
Pastu Kak Jamilah mulalah bukak cerita, katanya dulu2 time dia dok kat Singapura, kakak dia dikahwinkan oleh datuk beliau dengan lelaki dari Kuala Lumpur yang time 2 sememangnya belum maju lagi..kakak dia dah biasa dengan hidup senang time kat Singapura tiba2 lepas kahwin & ikut suami dia g KL, kakak dia hidup agak susah jugak la sebab kena angkut air dari perigi la & etc tapi alhamdulillah perkahwinan mereka kekal sebab kesetiaan itu ada huhu ni ayat Kak Jamilah..
Mulala aku pk2 macam mana kalau situasi yang sama jadi kat aku? Hehehe aku pun x tahulah...Kak Jamilah cakap kalau budak2 sekarang mesti x tahan punya..huhu btol katamu Kak Jamilah~
Maka hari ni penuh dengan cerita dan tugasan huhu ada juga nasihat umum dari Kak Jamilah " Kalau jadi bos nanti sila bertimbang rasa dengan orang bawahan" huhuuhu insyaAllah~doakn saya dapat jadi bos dulu ye Kak Jamilah?

8 comments:

perindu_خلافة said...

hahaha bercerita/berborak dengan staff adalah xtvt wajib rizQan di hkj yuk~

haish.. adakah cathecolamine sampel yg hadir itu adalah dari hkj wahai cik lyana!? huhu ^_^

Norlyana Nasrin said...

ye seronok kan berborak dengan orang yang banyak pengalaman?

ye ade 2 sample dari HKJ huhu terus ingat kat rizqan hehehehe (^-^)

{she-who-must-not-be-named} said...

weh blaja basuh baju skrng!!!

hahahahah ^__^

Norlyana Nasrin said...

@{she-who-must-not-be-named} hahaha xmo2!!! (^-^)

perindu_خلافة said...

hahaha.. teringat kat rizQan >_<,
sbenarnya dah x deal dgn outsource unit, last week rizQan duk kat blood bank, next week kat hematology.. huhu,

p/s: lyana SILA BLAJA BASUH BAJU SEKARANG!! amacam jatie ^__^

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة huhu (^-^)
blood bank & hematology adalah 2 unit yang kita suka huhuhu sempoi je...

jawapan tetap sama....xmo2!!!!!!!
heehehehehehehehehe

perindu_خلافة said...

yup enjoy je kat unit tu.. tp hemato xtaw lagi sbb belum masuk, ngeh3~

"auntie, anak auntie kan xnak belaja basuh baju!!" (jerit sekuat hati)

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة huhu don't worry be +ve
(^-^)
mama reply : "xpe auntie pun x reti gak" hahahahahahaha

maka .....xmo2 (>O<)

There was an error in this gadget