Sunday, June 12, 2011

Gag Concert


Kalau kat rumah korang ada Astro dan korang suka channel korea KBS World, 391 korang mesti pernah dengar xpun tengok Gag Concert ni. Gag Concert ni lebih kurang macam Raja Lawak kat Malaysia tapi diorang ni lebih kepada menunjukkan bakat tanpa bertanding. Rancangan ini dibahagikan kepada beberapa segmen seperti SuperstarKBS, Gamsu Castle, Back in the day, Ballerino, The Master Show, Man against woman dan etc. Segmen yang aku paling suka ialah Gamsu Castle, kononnya pada zaman dulu semua negara kat Korea dah kalah dengan musuh yang tinggal hanyalah Gamsu Castle tapi maharaja & pegawai2 istana ni semua jenis senang tersentuh aka touching lebih2 la. Memang xleh blah la segmen ni sebab boleh buat aku gelak guling2 la hehehe. Apa yang seronok pasal Gag Concert ni, diorang berlawak memang ada class la dan pelawak dorang berani membuat persembahan yang extreme contohnya dalam The Master Show. Kim Byeongman aka The Master akan slalu buat aksi2 extreme contohnya kononnya dia x pernah guna tangan dia untuk apa2 dalam 16 tahun so dia akan tunjukkan macam mana nak makan , tukar baju & etc tanpa pakai tangan dia huhu...
Seronok memang seronok tapi tujuan asal rancangan ini ialah untuk memberikan terapi ketawa kepada rakyat2 Korea Selatan  ~ececeh macam tau je huhu....
Pelawak2 Gag Concert ni kira popular gak sampai orang dari negara luar pun kenal dorang & ikut lawak trademark pelawak yang mereka suka. Apa yang respect kat diorang ni, diorang sangat kreatif dalam melawak & lawak mereka akan bertukar2 mengikut masa kira selalu update la hehehe...
Okla sampai sini jela aku merapu..huhu gudde nito~~ (^-^)

5 comments:

perindu_خلافة said...

bestnya kalau dapat tengok.. tp kita xde astro~ huhu T_T

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة xpe boleh je cari kat youtube (^-^)

Dira said...

1st time tgk hritu..mmg best!!

Dira said...

1st time tgk hritu..mmg best!!

Norlyana Nasrin said...

@Dira best kan? skang ni dah byk segment br (^-^)

There was an error in this gadget