Friday, June 24, 2011

Goodbye Biochem 1!


Hari ni merupakan hari terakhirku di unit Biokimia 1. Alhamdulillah, sepanjang minggu ini tiada sebarang masalah yang berlaku sepanjang aku di unit ini dan aku bertugas sebagai pegawai urine yang x bertauliah huhuhu. Semalam aku MC maka tugas pegawai urine diambil oleh Abang Rizal yang hari ni cuti mungkin kerana lemas dengan bau urine huhu xlah aku gurau jela! Hari ni aku ada gak wat arterial blood gases test. huhu seronok main dengan darah ni weh sebab dah bosa dengan urine kah? hahaha xlah biasa je...
Hari ni juga aku banyak berehat sebab x banyak samples yang datang hari ni (^-^). Maka aku pun google skit2 maklumat pasal Renal & Lipid Profile, Liver Function Test, Cardiac Enzyme test, C-reactive Protein Test & Arterial Blood Gases Test. Biasalah nak tahu lebih skit pasal setiap test yang dijalankan di unit Biokimia ni.
Petang pun x banyak samples maka aku teruskan proses mengoogle & kemudiannya berborak dengan staff & Poji yang sengal. Time balik je, balik la kami huhu..
Hari isnin ni Dr Fiona datang HPJ!!! wah takutnya!!xpelah, aku dengan Su akan cuba berikan yang TERBAIK..insyaAllah~ (^-^)

No comments:

There was an error in this gadget