Saturday, June 4, 2011

Kesian dia..


Aku rasa dah cukup heboh dah pasal budak 14 tahun yang dok mengaku dia xde dara dalam blog dia. Hmm aku tau aku x sebaik mana tapi aku ni seorang Islam maka aku ade tanggungjawab untuk menegur budak 2..ok dia ade wat entry balasan kepada komen2 yang dia terima ok meh tengok sini.
Adik, kami ni semua bukan nak malukan ko ke ape tapi ko sendiri yang malukan diri ko dengan post entry macam 2..ko macam bangga sangat yang ko dah takde dara..ok kalau ye pun ex-bf ko tanya pasal dara..dia xde hak pun untuk tahu sebab dia BUKAN SUAMI ko ke ape...adik ko buat macam ni dah buatkan ko murah di pandangan semua orang..ye aku x kenal ko tapi ko kena ingat orang sekeliling tengok ko macam mana lepas ko buat entry macam 2?
Adik ko cakap kakak ko & parent ko boleh terima yang ko xde dara..ya Allah what kind of family do you have? ye maybe diorang boleh terima sebab nasi dah jadi bubur tapi ko rasa BAKAL MENTUA ko boleh terima x? or BAKAL SUAMI ko boleh terima x?
Adik, ko cakap ko bukan ISLAM dalam IC je..ok adik, aku tau skang ramai je Islam tapi hidup kalah mat saleh  tapi ko rasa lepas ko dedah ko bukan virgin apa pandangan orang tentang Islam? Oh orang Islam pun boleh "buat" 2 b4 kahwin ke? bayangkan kalau ade non-Muslim yang terbaca blog ko..ape jadi?
Adik, aku rasa ko patut buang je entry ko 2 or tutup terus blog ko sebab skang aku rasa macam gelap je masa depan ko.....
p/s: ni nasihat ikhlas dari seorang yang ade 3 orang adik perempuan kat bawah aku!!

No comments:

There was an error in this gadget