Sunday, July 31, 2011

Kanak-kanak ceria lab kekenyangan!

meh potong2 hahahahah~~
Wohooo....tadi kitorang g makan kat Benteng huhu sedap oo and harga pun boleh la tahan..standard Kuantan la kan...
Sebelum g makan tadi, kitorang solat dulu kat musolla..hari ni ramai dengan budak2 yang amik bengkel PMR kat cni..yang xleh blah budak2 ni sume nampak lagi matang dari kitorang huhuhu..siap panggil Ain awak awak lagi hahahahaha....budak2 sekarang la....
Lepas solat bertolaklah kami ke Benteng..mula2 round dulu kedai sekeliling 2 tengok lauk..last2 g makan kat kedai depan tempat kitorang parking hehehe...
Lepas makan je kitorang g singgah Shell sebab Su nak isi minyak, pastu g Tunas Manja beli barang2 skit huhu..
Time nak balik ni ade benda sengal jadi..hehe Aina dok ngorat phewit2 kat budak2 lelaki yang gantung banner kat depan post guard tapi yang kena aim aku dengan Ain sebab Ain dok tepi tingkap n kepala ngadap ke luar n aku plak pandang budak 2 hohohohohoh punyalah malu aku........

Hohohoho malam ni kitorang cadang nak g Tarawikh kat luar huhuhu....so malam ni xde la g lab (^-^)

Minat KPOP = loser?


Tajuk yang aku sendiri rasa xleh blah..kalau korang terdiri daripada orang2 yang rapat dengan aku mesti korang tau yang aku memang minat giler2 dengan Korean song, culture, tv show and bla bla bla..
Kenapa aku minat ha? Ok aku suka dengan cara dorang present themselves sebenarnye..mesti ade yang cakap " ala kat Malaysia ni pun ade ape" hohoho Malaysia tetap dihati gua ok? X salah aku rasa kalau minat budaya negara luar..amik yang elok2 je yang x elok 2 x payah la ikut..macam Korean girls group yang sexy2 sape suh ko ikut cara die berpakaian kalau dah tau x sesuai dengan budaya dan kalau yang Muslim lagilah BERDOSA korang tau dedah2 aurat ni! Hmm malas aku nak tegur pasal aurat ni sebab akan dapat jawapan yang cliche
1. suka ati aku la nak dedah ke ape
2.aku x sedia lagi la weh
3.ko ingat ko pakai tudung ko baik la ye?
4.hmm nanti2 la
5.ade aku susahkan orang ke?
6. arghh ko x payah sibuk la!
7. ko nak satu liang lahad dengan aku ke?
hahaha kelakaar aku tengok bila orang yang x tutup aurat ni menjawab huhu nampak sangat jahil..ape2 kita doakan mereka akan berubah k?
Ok back to the topic. Aku tau ade je yang cakap minat KPOP ni macam benda yang sekejap je macam dulu2 zaman minat Hindustan...yang ni aku xtau la orang lain tapi kalau aku terus terang aku cakap aku minat Korean stuffs ni dah berabad ok? start dengan Winter Sonate pastu Stairway To Heaven & paling best Full House huhu..start dari 2 aku dok minat dorang2 ni along with Japan, Taiwan and Hong Kong artists. Yeah I love Asian Entertainment rather than Hollywood coz we still maintain our culture even though now I can see that some of it are already affected with Hollywood' style movies..hmm i don't like it! Dang!

Bagi aku lantaklah nak minat ape so x payah la nak kutuk orang lain..skang budak2 kat lab ni minat tengok cte Thailand huhu x dinafikan cerita ni menarik..teringat aku dulu suka sangat cerita Freshie High School, Soda and Ice Tea & etc hehe menarik memang menarik sebab cara olahan cerita dari setiap negara adalah berlainan..macam Thailand die suka masukkan element yang lawak, Taiwan plak fantasy type love, Hong Kong complicated yet sweet type, Japan plak keep in modest, Filipina plak cinta antara darjat huhuhu Malaysia? macam2 ada...hehehe Korea ni dia masukkan banyak element dalam suatu cerita dan olah dengan baik huhu macam pengulas plak gaya aku ni huhu tapi mostly cerita Korea adalah love story dan mesti ade watak jahat yang jahat melampau hohoho....

Lagu2 korea plak lebih cenderung dengan love theme huhu lebih kurang lagu2 kat Malaysia ni gak tapi dorang lebih suka guna music yang rancak dan sesuai dengan jiwa remaja (chewah) 2 sebab ramai yang minat KPOP ni terdiri dari golongan muda remaja lagi bergetah (huhuhuhu)..
Ok ni je yang aku nak bebel dalam entry kali ni hohoho panjang kan? Hmm xnak la nanti aku bagi macam2 comparison kang ade yang sue aku hohoho....gudde bye yeom!

Ahad dan kami di lab~~


Hohoi esok puasa yeye!! Maka esok bulan Ramadhan bakal menjelma dan semalam ramai betol orang dok sesak2 kat ECM sampai nak cari parking pun susah huhu maka kami settle dengan g makan kat area Sekilau je...tempat makan 2 btol2 sebelah asrama UiTM Kuantan. Ramai weh yang makan kat situ...
Ari ni bangun dan g lab hehehe sape kata ari Ahad ari bercuti? Kami masih di lab!! Hohohoho kami datang dengan sukarela ok? hehe demi FYP kuturutkan~~
Skang sample aku dah masuk stage DCM (dicholoromethane) huhu tinggal stage methanol je lagi...habis soxhlet ni, aku akan proceed wat ujian phytochemical & antimicrobial insyaAllah~
Okla ni je update untuk masa skang huhu...see u next time~~~~~~

Saturday, July 30, 2011

Be mine?

It will be really easy if u can be mine forever instead of other~~
Hehe tiba2 nak jadi jiwang plak..haih mana la Mr Right aku ni??
Hohoohhohoh ok nah sila dengar lagu baru Infinite - Be Mine

Mari relax di hari cuti


Well aku tido lepas Subuh lepas layan cite korea, Pasta hohoho best oo even though pelakon die x hensem n x cantik tapi jalan cerita die boleh buat aku melekat depan laptop sampai Subuh hohohoh...Plot cerita die menarik dan x macam drama biase yang aku tengok huhu...
Hmm disebabkan x tdo semalaman, maka lepas solat Subuh aku pun tdo le..2 pun banyak kali gak terjaga hehehe...ari ni memang x g lab n skang aku tengah tengok The Hunchback of Notre Dame huhu best gak crite ni..
ni tak tau lagi nak buat ape hari ni ..maybe just dok diam2 dalam bilik sambil tengok crite2 dalam external hard disc aku..

Friday, July 29, 2011

Chaotic!


Hehehe xde la chaos sangat hoho..sebenarnye ni sume gara2 aku baru perasan yang sebenarnya aku ade fb Bro Muzammil hoho maka kecoh la kanak2 ceria lab bila tengok gambar2 dalam fb bro 2 hahahahha kelakar do...ape2 pun mintak2 la die x perasan huhuhuhuhu....
Esok kami x ke lab heheh saje bagi cuti pada diri sendiri..ari Ahad ni baru la sesi lab bersambung hoho...lagi 1 sebab Bro xde..hehe balik KL..nak tumpang xleh sebab die pun tumpang orang huhu...
Okla insyaAllah lepas abis kerja2 kat sini pulanglah daku ke California~~

Pagi yang ceria bersama2 kanak2 yang ceria


Bangun pagi terus mandi n g lab hohoho tapi xpe ramai je kanak2 (??) ceria yang menceriakan hariku...hmm project x jalan plak semalam sebab bro 2 agak busy huhu xpe2...hari ni nak mintak gak die proceed kalau x lambatla aku balik rumah huhu...
Oh kalau nak tau skang ni, kanak2 ceria lab sudah gila dengan lakorn aka drama thai yang bertajuk Sootsanaeha Love Recipe hoho..ye aku pun tengok gak...ni gara2 terpengaruh dengan Alia Aina yang dok promote cite ni bes huhu agak la..
Ok doakan hari ni berjalan dengan lancar (^-^)

Thursday, July 28, 2011

Berpelajaran tapi tak beradab


Ok kengkawan, aku nak bagitau yang aku ni baru je balik solat Zohor tapi hati aku terbako ni ha...aih aku xtau la apsal la aku asyik encounter orang yang jenis x reti nak tutup mulut walaupun kat tempat beribadat..haih....macam ni, tadi disebabkan dah masuk waktru, aku g la solat dulu sebab kalau lambat2 kang x elok n aku lupa...sampai musolla, alhamdulillah aku tengok banyak kasut & aku assumed sume yang datang solat dengan aman kat dalam...bila aku masuk je...........aku tengok berapa kerat je yang solat yang len dok tepi sambil borak2...haih xpe maybe dorang dah abis solat..yang tdo 2 bior la x kaco orang pun kan...maka aku start la amik wuduk dan solat...sekejap lepas 2 makin kuat volume2 orang yang berborak aish xleh jadi sebab terus terang x khusyuk aku weh! maka aku ulang semula bacaan tapi mereka2 ini masih berborak dengan kuat walaupun dah jelas lagi ternyata aku dok solat tepi dorang je weh..abis solat je dorang masih berborak..ok mesti korang cakap " la apsal ko x tegur je weh?" hoho memang aku nak tegur tapi meh aku bagi tau siapa yang dok borak kuat2 2.....mereka adalah lecturer2 yang dah belajar sampai tahap master kot sebab dok terdengar gak lepas solat tadi yang dorang dok cite pasal master...hmmm so nak tegur? hahaha aku bukan x berani tapi aku rasa dorang sendiri patut sedar salah dorang n lagipun aku xnak la bertikam lidah bila aku tegur hmm yela aku kan student lagi...hmm so korang..ape korang buat kalau encounter this kind of situation?
p/s: ni entry lebih kurang yang lama punya.

Rutin harian sepanjang kat Kuantan


Pagi2 je bangun terus g lab xpun g makan breakfast huhu tapi tadi kitorang terus brunch hohoho...disebabkan ari2 makan kat luar maka duit pun banyak la kuar aduih ni lagi 1 problem...hmm ade ura2 ain & aina nak balik minggu ni sebab nak sambut puasa kat umah..hmm aku xtau la weh..kena cakap dengan parent aku gak kalau nak balik hmm...duit pun nak kering dah ni haih...kan best kalau ade orang sponsor ari2 haih!!!!
Progress project aku ok la setakat ni & aku x pernah lagi kena marah dengan Bro Muzammil huhuhu...masuk arini dah 2 biji beaker aku pecahkan..nasib baik bro 2 x marah huhu siap tanya tangan aku berdarah ke? hehe terima kasih la ye bro?
hmmm ok la ni jela aku update untuk kali ni..bubbye~~
(^-^)

Tuesday, July 26, 2011

Kami penat...


muka penat menunggu huhuhu
Hohohohoho (gelak Horlick versi penat) masuk ari ni dah 4 ari aku kat Kuantan tapi aku dah start rasa nak balik huhuhu..penat oo ari2 kat lab walaupun x buat ape sangat. Ni aku xtau apsal selama aku kat Kuantan ni, aku senang sangat sakit kepala haih macam dah tua je sistem2 dalam badan aku ni. Semalam Bro Muzammil dah tolong grindkan sample aku n ari ni pagi2 lagi aku dah g mintak solvent kat Bro Halim huhu mintak2 la segala urusan lepas ni berjalan dengan lancar kan?
Ok ni gambar time grind
bro muzammil in live action!!

oh frust~~hehehe mereka2 sangat penat namun masih setia menunggu hohohohoo...

ari ni macam biasa bangun pagi n g breakfast dengan mereka2 kat kedai makan depan Franky huhu sedap oo ..pastu g lab n buat le keje2 kat situ..

Pukul 11.50am macam 2 kitorang kuar..huhu g temankan Aina g Tabung Haji n g berjimba-jimba kat Kuantan Parade.

Balik lab dalam pukul 2.30pm hehe..meneruskan kerjaan n pukul 5pm macam 2 we calls it quit n g kuar g Megamall amik cermin mata Aina huhu...

balik bilik pukul 6.40pm..hehe gua pengsan sekejap n bila masuk Maghrib je bangun n g mandi pastu solat huhu..
Okla ni je update untuk kali ni..bubbye

MBLAQ - Mona Lisa

Honestly now I'm addicted to MBLAQ new song, Mona Lisa. Their new style are also look cool and manly huhu love ya MBLAQ!!

Monday, July 25, 2011

Lab


Hoho lab dan student FYP memang macam pakwe makwe aku rase huhuhu...ini la pandangan aku bila tengok budak2  ni asyik g lab n buat keje2 mereka hahaha....ari ni aku dah start grind sample aku maka insyaAllah esok aku g mintak solvent and meneruskan dengan extraction. Huhuhu dah sampai sini macam biasa la..blanja makan lebih kurang kat Putrajaya je hoho maaflah mama, ayah & kakak ku kerana x lama lagi aku akan mintak lagi duit blanja dari kalian hohohohohohoho....penat oo dok kat lab walaupun x buat ape sangat hehe...sesungguhnya penat menunggu~~
Hmm xpelah abis keje ni aku balik la ke California..insyaAllah dan kemudiannya aku akan busy plak dengan proposal FYP hehehe
Oklah nanti aku akan update lagi..huhu bubbye (^-^)

Sunday, July 24, 2011

Boyfriend - Boyfriend MV [English subs + Romanization + Hangul+DownloadL...

2NE1 - HATE YOU [HD]

Oh malam masih muda~~


Ok baru ingat nak wrapkan hari ni dengan g ke lab tapi ade prob skit maka kitorang kuar g TC untuk relax2 hehehe....
Maka dalam pukul 9.30pm tadi kitorang kuar dari UIA dengan menaiki NAU milik Su..destinasi..Teluk Cempedak.
Sampai je area TC, aku nampak ramai orang berkumpul huhu punyala risau xde parking tapi alhamdulillah ade je parking untuk NAU hohoho..
Ain + (a) bawak bekal nasi ayam n rambutan hehehe memang berkelah malam2 kami ni...sampai kat dataran, terjumpa la Dila, Sol, Izyan n Jiha hoho mereka juga kuar malam seperti kami ngehhee..borak2 sekejap pastu kami terus beredar ke pantai huhu budak 2 orang tu dah kelaparan teramat hohoho..
Kat pantai ade la budak2 men bola hoho kami punya la takut terkena kat kitorang n ade gak makcik yang dok landing baik punya kat sebelah kitorang hahaha lawak la manusia ni....
maaf gambo x lawo~~

Abis makan kitorang g jalan2 kat gerai2 kat area2 TC ni hehe sempat gak la beli hadiah ke kembar 2 orang tu huhu...
Abis jalan2 kitorang balik le..sebulum 2 singgah jap Shell isi minyak n angin + beli roti hehe sempat gak Su usha abang kat counter 2 huhuhu xleh blah~~~
Sampai UIA pukul 11.30pm n Pak Guard pandang semacam je..ceit!! Aku angkat tangan n sengih pun die wat xtau ceh ko ingat ko hensem huhuhuuh..xpe2 maybe die penat....
Skang aku nak kena kemas skit n temankan ain buat report huhuhuhuhuhu..bubbye~~

Saturday, July 23, 2011

Hari yang penat tapi masih boleh tersenyum (^-^)


Wah ini hali wa manyak pinat! Pagi2 lagi wa sulah bangun tengok kartun hohoho n mandi..check out hotel pukul 11.30am n terus g Kuantan huhu..g main2 n makan dulu kat Rasamas ECM huhu ade benda sengal yang berlaku tadi..ade seorang pelayan ni terjatuhkan air dalam dulang maka terkena la kat kakak aku yang kebetulan duduk kat tepi...maka basahlah baju kakak aku..yang xleh blah diorang just bagi tisu untuk lap hoohohohohoho kakak aku yang terlalu marah terus jadi senyap..aku dengan adik aku g la kat amik baju lebih kakak aku huhu nasib baik dia ade bawak lebih. Sesungguhnya waiter itu bernasib baik sebab bukan aku yang kena kalau kena kat aku memang malanglah nasib die sebab aku memang marah kalau baju aku basah ke ape dan semestinya aku akan panggil manager die untuk mintak ganti rugi..huhu nasib baik la kakak aku xmo kecoh2 dan terus terima je sebab waiter 2 mintak maaf..huhu
Lepas kakak aku bersalin pakaian, kitorang terus g jalan2 kat Parkson, Padini, kedai kasut, Everlast n ETC. hoho wa manyak penat tapi xpe die ade belikan kasut untuk aku so aku senyum jela walaupun penat. Oh kakak aku blanje aku Starbuck gak hoho bestnye orang dah keje kan?

cafe mocha - ok aku mengaku aku sakit kepala giler2 lepas minum ni
Sampai kat UIA, aku g cari mak guard kat KOP untuk pinjam kunci tapi malangnya tiada kunci lebih untuk bilik aku n dia bagi kunci yang len maka tak dapatla aku bukak pintu bilik huhuhu..terus aku call Ain tanya die kat mana n aku kuar dengan ayah aku g amik kunci kat Ain huhu...
Sampai2 je bilik aku kemas barang2..tengah2 syok kemas, Munirah datang mintak tolong print report so aku tolong jela huhu x salah membantu kerana itu amalan mulia huhuhu....kemas2 dan kemas lagi pastu Ain plak balik bawak anak sepupu die hohoho siap suh panggil aku auntie lagi hohoho terasa tua I....comel btol budak Wafiy n Wazif ni hohohoohoh...suke kat Thomas the Train plak 2 haahahaha maka mereka disogokkan dengan mainan tersebut n Ain pasang laptop bagi budak2 2 tengok Thomas 2 hohoho..
Ni aku x abis kemas lagi n nak mandi dulu sebab malam kang ingat nak g jenguk lab dulu hohoho...
Ok gotta go bubbye~

Cherating 2nd Day - holiday villa cherating review


Ok disebabkan aku dah duk kat Holiday Villa ni 2 ari, meh aku wat review skit pasal Holiday Villa Cherating ni.
Aku cuma boleh bagi 1 .5 bintang je untuk service hotel ni. Ok meh aku bagi sebab:
1. Tiada sanitary bag didalam tandas
2. Kurang lampu di kawasan pantai
3. Service lambat
4. Receptionist kurang fasih berbahasa English menyukarkan komunikasi beliau dengan pelancong dari luar negara.
5. Iron hanya ada 1 sahaja bagi setiap tingkat.
6. Kurang plug kuasa electric
7. peti sejuk tidak berfungsi
8. Sesetengah bilik ade air panas & 3 in 1 sesetengah tiada.
9. Tiada TV channel guide
10. Breakfast are not provided
11. Wifi kena bayar kalau nak pakai.

Friday, July 22, 2011

TAG from blog Captain of the Universe

Huhuhu sebenarnye aku suke baca blog Captain of the Universe and terus terang terkejut kot bila kena tag2 ni hehehe ok ni la lukisan (??) aku ngehehehehe
ok aku tau lukisanku buruk huhuhuhu 
huhuhu lukisan yang simple menunjukkan betapa simplenya diriku chewah~~~
nampak sangat aku x reti nak guna paint kat dalam laptop huhuhu..Ok Miss Alia do u satisfied? ngehehehe

Hello Kuantan + Cherating (^-^)

hanya gambar mereka2 sbab aku tukang amik gambar n akak aku tengah uruskan hal bilik huhuhuhu..
Alhamdulillah sampai gak kami ke Kuantan 2 jam yang lepas hohohoho..ni aku dah siap check in + makan baru le aku update blog aku ni hohoho....
Skang ni aku kat Holiday Villa Cherating dengan family aku..huhu..tapi haih service tempat ni memang x bagus so aku cadangkan korang jangan la pergi kat sini sebab memang teruk la...kitorang punya extra bed sampai skang x dapat2 lagi..haih geram bebenor hati awok ni!! Hmm xpe la aku bagi chance sampai esok pagi untuk dorang impress aku kalau x alamatnya aku akan wat review teruk untuk hotel diorang ni!
Ok meh cite benda best..tapi sampai Kuantan je aku g UIA dulu minta kunci dengan Ain sebab nak simpan barang..aku ade bawak gulai tempoyak ikan patin untuk si Ain huhu mama aku tau sangat budak 2 suke gulai tempoyak ikan patin dia so die buat la huhu....
Hmm maybe esok aku akan start buat keje hehe..setelah kawtim2 dengan Bro Muzammil so maybe petang esok kot g wat keje dngan die hehehe..
Okla hopefully keje aku siap awal so boleh la cuti sdengan gembiranya nanti huhuhu....bubbye

Kuantan! here i come!

Ok in next few hour I'm going to be in Kuantan hohoho....ok wish a safe journey for me n my family
with love,
Nasrin

Thursday, July 21, 2011

I am having an affair!!

Yeah I fed up with u!!! You jerk!!
heehehe just an act..actually I like this new song " I'm having an affair" by G-Dragon, Park Myung Soo and Park Bom hehehe just enjoy the video (^-^)

Internship report.. finished!!!


Now I can proudly say that I finished my report (^-^)
Last night was my final battle with my report (while I still read comics in the middle) I slept at 3 am huhu and woke up late this morning hehe thank god that I'm in vacation right now hehehe...well I woke up at 11am this morning because my friend, Ain kept called. Have some conversation with her and then I took my bath and printed my report. But.....

DANG IT my printer was stuck somewhere so me n my dad try our best to fix. Thank god after my shirt and my face covered by ink and battling in about 30 minutes, the printer is fixed and I started printing. After lunch, I went to nearby stationery shop to bind my report and photocopy some of material for appendix purpose. Guess what? I met my friend, Izhar, he works as part-timer at that shop. We greet each other with smile and starts chatting. Hehehe actually I had a funny memory with him during my matriculation period. I felled and I grab him with me made him almost fallen hehehe...poor guy..but that memory made him remember me and thats really embarrass me...haha I guess it is good to meet someone once in a while and remember all memories we had together huhuhuhu..sounds like 80 years old grandmama right? hohoho..
ok i think this is enough for today so..till we meet again.. bubbye (^-^)

Tuesday, July 19, 2011

Report LI and Blogging?


What's the connection? No! Huhu actually I'm completing my internship report while blogging. Sounds silly but that what I'm doing now. Hahaha I know I can't concentrate 100% so I'm blogging while writing my report which I guess it's 80% complete. Oh besides, I'm also playing Sorority Life on FB hehe can anybody tell me when will my report 100% finished? Hahaha nobody can I guess. Hmm quite awkward using English when writing now, maybe because I'm using too much Malay lately..hmm need to sharpen my English if I really wanna work at Southern Hemisphere right? That's my dream for now. I always wanna go the cold place and do some study that can help our earth. Yeah since lately, I noticed our earth is "sick" and need an immediate "treatment" or 10 or 20 years later it will vanish. Really hopes that day will never come but as mentioned in Al-Quran, the day of judgement is approaching and it is a must. So what so we as human do? Just lazing around and wait for that day? No! Definitely no! We must wake up and repent. Back to our Creator, Allah and try as hard as we can to avoid hell. InsyaAllah.
Hmm I guess I need to stop now because I'm getting tired and sleepy huhuhu afternoon sap strike!!! So till we meet again..bubbye (^-^)

Happy birthday twinnie!!!

Hari ni harijadi kembar yang rapat dengan aku, Ain & Aina hoho nampaknye korang dah tua!!! Huahahahahahaha!! Aku doakan korang akan sentiasa diberkati dan dirahmati Allah SWT . Hope our friendship can last forever till when when~~hehe
aina n ain (ni gambar yang aku suke) hehe

Snacks or junk foods?

Sepanjang dok umah ni banyak benda yang aku jarang makan aku men telan je huhu. Macam semalam aku g makan GCB huhu gua dah cite kan sebelum ni?

huhu malam plak telan Cadbury Hazelnut huhu jangan riso sebungkus besau 2 aku telan dengan family aku le bukan sorang2 kang x pasal2 diabetes aku!

hmm ade satu ari 2 aku telan 5 bungkus kecik Corntoz sebab ntah apsal aku jadi ketagih lepas telan sebungkus kecik corntoz huhu sengal kot...
tapi kalau nak bandingkan kat umah dengan time kat UIA, memang kat umah le aku banyak makan benda2 ni sume sebab stok makanan ringan aku memang xde pun..kengkadang je kalau dah gian kalau xpun kngkawan yang bagi..hehe dah biase makan nasi je kot..huhu orang kampung style~~
tapi ape2 pun aku aware pasal MSG yang ade dalam setiap makanan2 tersebut huhu 2 yang aku jaga2 skit kang x pasal2 umur 40 aku dah xde rambut hohohohoho~~~
Ok la nak sambung wat keje hehe bubbye~~

Monday, July 18, 2011

GCB for lunch!


Hari ni aku bangun agak lewat huhu bahana men tendang2 dengan adikku yang sengal, Wani malam tadi hehehe mesti mengantuk budak 2 kat sekolah hari ni sebab pukul 1.40am baru kitorang stop men hehe. Bangun2 je dah pukul 11.30am huhu...jangan risau aku bangun Subuh tau tapi tdo balik le lepas 2 kyahahaha....
Bangun2 je terus g mandi. Oh kalau nak tau hari ni my lover's coming and gonna stay for 7 to 10 days hehehe isn't it lovely? So cuti la aku selama beberapa hari ni haha...( u got it?)
Baru je aku nak start sarapan, adik aku cakap dia nak kuar dengan akak aku for lunch so ape lagi aku simpan balik sume sarapan aku n ikut dia kuar heheehe dah alang2 orang blanje maka ikut jela~~
Pukul 12.50pm macam 2 kitorang kuar & tunggu akak aku depan ofis die huhu..sampai je budak 2 terus kitorang vroom vroom g McD kat Rawang.
So makanan kami ialah....GCB lo!! huhu setahun x makan ni hehe...
huhu bertambah nikmat apabila bukan duitku yang digunakan untuk membayar hoho...
hari ni x masak ape pun sebab kari daging & masak pedas ikan kembung yang mama aku masak ade banyak lagi so masak nasi jela huhu 2 pun dah settle....nak siapkan report tapi rasa malas yang teramat huhu..memang rasanya ikut suke ati aku je aku wat report ni hehe...
Okla sampai sini update ari ni..hingga kita berjumpa lagi~~ bubbye~~~~

Sunday, July 17, 2011

Cooking cooking part 2~~~


Yeah kengkawan! Hari ni aku masak lagi!! Tapi kali ni bukan sorang2 tapi dengan adik2 aku hoho kali ni aku just tolong sikit2 je sebab Nadirah & kakak aku semangat nak masak hahahaha....
So hidangan pada hari ini ialah.....Carbonara Spaghetti!!
Meh tengok gambar!
Carbonara Spaghetti


senang je nak buat ni hahahahaha sebab bukan aku yang handle...Nadirah yang potong bawang merah n putih n cendawan. Aku rebus spaghetti & bukak tin je. Kakak aku tukang stir n masukkan bahan2 hoho apa yang penting? KERJASAMA!!!!
Siap je makanlah kami..huhu sampai x abis sebab banyak sangat hoho maka kami dermakan kat jiran kami yang dok nun disana hehe...
Okla len kali maybe akakn cuba masak benda len huhu...yorobbun manhi gitarijusaeyo~~

Hari Sabtu yang xleh blah..


Pagi2 Subuh lagi aku dah mandi n solat pastu dok ngadap laptop jap. Ye aku men game Sorority aku le...hahaha macam budak2 je....ok kengkawan yang sebenarnye semalam aku dengan adik2 aku g Pavilion untuk tengok Transformer 3 in 3D hehehee best giler weh! Tipu la sape yang dok cite kata x best sebab aku tengok sampai ternganga kot...oh aku kena mengaku gak yang aku dah jatuh hati dengan suami orang! huhu sapekah? sape lagi kalau bukan Josh Duhamel huhhuhu laki Fergie (TT.TT)
josh duhamel
huhuhu suaranya mencengkam ke kalbuku...chewah..sah2 aku dah nak meroyan..senang cakap aku memang suka lelaki suara kasar macam Josh Duhamel, Bang Yong Guk & TOP hehehe ade yang cakap "ko x takut ke kalau jawab telefon kalau laki suara kasar macam 2?" hehehe xla lagi aku suke adelah...hahaha
Kitorang bertolak g Pavilion dalam pukul 10 am macam 2..huhuhu
Sampai2 je dalam pukul 11.20am. Terus cari parking and g level 5 untuk ambik tiket yang akak aku order pakai on9..ye die yang bayar so aku follow jela.
Sementara tunggu pukul 12, kitorang merayau2 dulu sekitar Pavilion ni..hoho ramai foreigner tapi aku tengok macam nak jadi macam midvalley dah sebab dah nampak budak2 x cukup umur melepak dengan gaya x leh blah..aih x suke (ulang 15x)!
Pukul 12 je kitorang terus naik GSC tapi sebelum 2 beli le popcorn & drinks hehe ni tugas Nadirah, Wani n Lisa...sume salah Nadirah sebab kononnya nak beli kat atas tapi tengok fuhh ramai giler yang beratur nak beli maka mereka2 turun membeli di bawah.
Settle sume urusan, kitorang masuk le ke dalam panggung hoho..gelap gelita suasana.....dapat tempat je duduk n..enjoy the movie!!!! Hohohohohoho Josh Duhamel!!!!!!!!
Abis movie je aku g solat jap pastu kitorang g cari makan kyahaha lapo tau x?! Cari punya cari last2 g Madam Kwan's gak..kali ni aku order Nasi Bojari..
Madam Kwan's Nasi Bojari
memang kenyang oo...korang bayangkan ek...ayam besar gitu + sambal udang+ rendang daging + telur rebus (separuh) + timun +tomato (yang ni hide bawah ayam) cannot go la dia punya kenyang!!
Air plak aku buat the very2x wrong choice....
LIME SODA!!!!!!!

muka aku lepas minum huhu cannot go....
Abis makan2 jalan2 la aku sepelosok Pavilion ni hohoohoo....sakit kaki wooo!!!! korang tau jela kalau perempuan2 dah berjalan memang lama weh...ooh aku dapat early birthday present...

Pretty Hot by Elizabeth Arden hohohoho best oo bau dia.....kakak aku plak beli lotion ape ntah kat Elizabeth Arden gak huhu senyum je Ah soo tu bila tengok kitorang borong kat kedai dia huhuhu....
Abis berjalan dalam pukul 5.20pm macam 2..maka bertolak pulang la kami...sampai Rawang g Tesco jap..maka aku amik kesempatan solat dulu dalam Tesco 2..pastu g la merewang lagi..ngehehehe....beli barang untuk wat "something" hari ni hoho..
Oklah aku rasa dah panjang giler kot aku tulis kali ni..so till we meet again!!! oooo nanti i update pasal "something" 2 ek? (^-^)

Wednesday, July 13, 2011

Cooking cooking~


Pagi ini aku dikejutkan ayahku yang menyuruhku memasak haha..inilah akibat tidur lewat..nasib baik x terlepas Subuh hehe...
Maka aku terus bangun dan membuka peti sejuk mengeluarkan ikan kerapu yang ditangkap oleh ayahku ari Ahad yang lepas.
Dalam keadaan yang masih blur, aku memanaskan kuali dan mengorang ikan. Tiba2 satu resepi ciptaan sendiri pops up inside my head. Ye aku akan masak ikan kerapu sweet sour ikut style aku! hohoho maka aku terus mengeluarkan sebiji nanas & mula memotong. Ayahku yang curiga dengan perkembangan masakanku terus ke dapur & menollongku memotong nanas setelah melihatku agak struggle mengendalikan pisau hehee...maka aku terus ambil bawang merah & potong setelah nanas tadi telah "diuruskan" oleh ayahku. Sesudah itu, aku merebus mixed vegetable kerana x mau sejarah mixed vegetable keras yang aku masak dulu kembali~~
Aku mula memasak dengan menumis bawang & cili giling. Kemudian aku masukkan sos cili & sos tomato secukup rasa atau kata lainnya ikut suka hati aku. Garam dan gula juga ditambah ikut suka hati aku huhuhuhu...kemudian mixed vegetable dan nanas dimasukkan & dimasak hingga aku puas hati hahaha...
dan akhirnya wallah!!!
sweet sour grouper
aku x sure lagi macam mana rasanya sebab dua orang pengkritik khas belum balik dari sekolah lagi hehehehe..apa2 pun seronok bila dapat masak2 kat rumah huhuhu...
ok that's all folks bubbye (^-^)

Elecoldxhot and HMC Phlow Showdown 2011 Live WeeK 9

Elecoldxhot Showdown 2011 Live Final 1st Performance

Elecoldxhot Showdown 2011 Live Final 2nd Performance

Elecoldxhot Showdown 2011 Live Final Battle

Elecoldxhot Showdown 2011 Live WeeK 9

Monday, July 11, 2011

Selepas LI


Meh aku cite benda2 yang aku wat lepas LI huhuhu..
Ari jumaat:
sampai rumah nak dekat pukul 7.30 so mandi & solat pastu kuar g pasar malam dengan ninja (Zareef) hehehe...

Ari Sabtu:
Bangun awal2 pagi sarapan dulu & tengok kartun kat tv ngeheheh...petang 2 g balik rumah Koh Saerah kat KKB. Malam 2 lepas solat Maghrib terus kuar g pasar malam hohoho pasar malam dua ari berturut2!!! tapi yang kat KKB ni best skit sebab ade banyak stall and just 2 kali je dalam sebulan. Maka aku pun g beli "zhenzhu nai cha" (btol ke ejaan aku ni?) or org dok sebut bubble tea ohohohohoh


zhenzhu nai cha

Ari Ahad:
Bangun agak lewat sebab dah alang2 kat umah Koh Saerah maka rehat puas2!! Bangun je buka laptop men game sambil sarapan hehehehe nikmat2.....pukul 4.10pm mcm 2 kitorang bertolak pulang ke Rawang~
Sampai Rawang singgah Tesco beli barang2 nak masak huhu aiskrim pun aku borong gak tau ngehehehe....


Ari Isnin:
Bangun pepagi terus solat Subuh & start memasak sebab nak bagi budak2 ni bawak bekal g skola..yela kesian plak kalau pepagi ni lapo kat skola 2 huhu..ni akak tengah rajin masak le...siap tapaukan untuk si Zulaika untuk bawak g keje ngehehehe...sedap x sedap belakang kira janji gue ikhlas dong!!!

Ok now aku nak online sepuas2nya muahahahaha~~
There was an error in this gadget