Thursday, July 28, 2011

Berpelajaran tapi tak beradab


Ok kengkawan, aku nak bagitau yang aku ni baru je balik solat Zohor tapi hati aku terbako ni ha...aih aku xtau la apsal la aku asyik encounter orang yang jenis x reti nak tutup mulut walaupun kat tempat beribadat..haih....macam ni, tadi disebabkan dah masuk waktru, aku g la solat dulu sebab kalau lambat2 kang x elok n aku lupa...sampai musolla, alhamdulillah aku tengok banyak kasut & aku assumed sume yang datang solat dengan aman kat dalam...bila aku masuk je...........aku tengok berapa kerat je yang solat yang len dok tepi sambil borak2...haih xpe maybe dorang dah abis solat..yang tdo 2 bior la x kaco orang pun kan...maka aku start la amik wuduk dan solat...sekejap lepas 2 makin kuat volume2 orang yang berborak aish xleh jadi sebab terus terang x khusyuk aku weh! maka aku ulang semula bacaan tapi mereka2 ini masih berborak dengan kuat walaupun dah jelas lagi ternyata aku dok solat tepi dorang je weh..abis solat je dorang masih berborak..ok mesti korang cakap " la apsal ko x tegur je weh?" hoho memang aku nak tegur tapi meh aku bagi tau siapa yang dok borak kuat2 2.....mereka adalah lecturer2 yang dah belajar sampai tahap master kot sebab dok terdengar gak lepas solat tadi yang dorang dok cite pasal master...hmmm so nak tegur? hahaha aku bukan x berani tapi aku rasa dorang sendiri patut sedar salah dorang n lagipun aku xnak la bertikam lidah bila aku tegur hmm yela aku kan student lagi...hmm so korang..ape korang buat kalau encounter this kind of situation?
p/s: ni entry lebih kurang yang lama punya.

No comments:

There was an error in this gadget