Sunday, July 3, 2011

Saya ke UiTM Sg Buloh


Semalam aku temankan kawan aku si Jed g wat keje die kat UiTM Sg Buloh yang jelas lagi ternyata terletak kat Sg Buloh la kan hehehe. Pagi2 lagi aku dah bangun & mandi sebab x sabar nak tengok keadaan tempat praktikal si Jed ni yang die kata best huhuhu.
Pukul 8.30am macam 2 aku kuar menuju ke rumah Jed dengan motor ayahku sebab die malas nak anta huhu nasib baik dekat je kalau x...hehehe. Sampai2 rumah Jed terus bagi salam & parking motor. Duduk kejap borak2 pastu terus gerak g stesen komuter, adik Jed anta. Dalam komuter, macam2 la cte yang kuar. Ye inilah kami, kami akan kongsi semuanya bersama-sama (ececeh). Jed bercerita tentang pengalamannya di UiTM manakala aku pula di Putrajaya. Berkongsi cerita & pendapat memang best nak2 lagi dengan orang yang dah tau perangai & cara kita.
Sampai kat stesen Sg Buloh dalam pukul 9.30am macam 2 & kitorang naik teksi g UiTM 2 sebab jauh jugak la dari stesen 2. Sampai2 je aku kagum gak la dengan bangunan kat sini sebab lawa gak & perlukan pas untuk masuk lab hehehe kat lab kitorang redah je sebab kamikan mesra pelanggan heheheh alasan.
Sampai2 kami ke pantry dulu untuk sarapan pagi dan kemudiannya aku terus mengekor Jed ke mana sahaja dia pergi huhu ni gambar2...















kak pah & jed
Bila dah start xde benda aku boleh tolong maka aku pun buka laptop Jed & download citee2 yang dia nak huhu xp nanti boleh la pinjam external ye? hehe. Sekejap lepas 2, supervisor jed, Kak Pah datang maka setelah sesi beramas tamah , mereka memulakan kerja & saya terus mendownload huhu yela ko ingat senang2 je nak menyibuk?
Pukul 12 macam 2 kami lunch sandwich Subway yang Kak Pah beli..terima kasih la ye (^-^). Abis lunch Jed sambung keje & aku macam biasa la.


Pukul 4 macam 2, kami mula bersiap2 untuk pulang. Kak Pah& family anta kami ke stesen komuter. Sepanjang perjalanan, kami berborak lagi sehingga sampai ke destinasi. Sampai Rawang, kami naik bas mini pula untuk balik ke rumah huhu. Sampai rumah Jed, aku terus amik motor & vroom2 la balik rumah.
Memang seronok la aku habiskan masa kat UiTM & aku juga dapat banyak maklumat pasal peluang pekerjaan selepas tamat belajar.
ok that's all folks! bubbye (^-^)

7 comments:

perindu_خلافة said...

suatu travelog ni ^_^

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة ye dan terima kasih kerana membaca (^-^)

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

berapa tambang bas darinktm ke uitm sg buloh ya?

Unknown said...

Berapa ya tmbg teksi dari ktm ke uitm sg. buloh?

Unknown said...

Berapa ya tmbg teksi dari ktm ke uitm sg. buloh?

Norlyana Nasrin said...

Maaf saya tak pasti sebab saya hanya pergi sana sekali sahaja. Memandangkan sekarang harga minyak dan barang semakin meningkat maka saya yakin harga tambang juga sama. Sediakan sahajalah rm20 dalam poket untuk tambang.

There was an error in this gadget