Saturday, July 9, 2011

Selamat Tinggal LI, Selamat Tinggal Putrajaya


Semalam merupakan hari terakhir latihan industriku di Hospital Putrajaya. Banyak benda yang telah aku pelajari disini. Terima kasih semua.
ok meh aku bagi summary.

Blood Bank:
Tempat pertama aku g. Mula2 aku takut2 sebab yelah manalah aku tau sangat pasal blood bank ni. Alhamdulillah Kak Mila & Kak Wani sabar mengajarku yang sengal ni. Terima kasih.
Kat cni aku blaja pasal GSH, GXM, Coomb's Test & macam2 huhuhu. Apa2 pun memang best kat cni sebab deal dengan darah orang huhu.

Hematology:
Second place yang aku g. Huhu kat cni memang banyak test kena buat tapi memang relax la. Kak Anis, Kak Bava, Kak Ruzie & Cik Ain memang relax je hehe cool~ Kak Anis pun memang layan je dengan kpale otak mereng aku ni hahha Kak Bava plak asyik kena je...so hemato is fun!

Histology:
Hoho terus terang aku memang kecut skit kat unit ni hahaha takut do...nasib baik la ade Kak Roz yang sengal so aku ikut jela dia. Kat cni banyak hal dengan tissue so ok la. Kak Ita banyak bagi info tapi terus terang gua takut wo dengan Kak Ita sebab dia garang hoho. Ape2 pun Kak Mar dengan Kak Siti pun sebenarnye ok huhu.

Cytology:
Mula2 aku macam lost kat cni huhu tapi bila dah terbiasa aku bleh la adapt huhu. Kak Shida & Kak Yuzie memang terbaik la hehe. Aku mula2 takut dengan Kak Shida tapi bila dah kenal die, rupa2nya die pun kpale gila2 gak heheheh siap boleh main2 lagi dengan die huhu. Kak Yuzie....hahahaha die lagilah sengal huhuhu macam2 dialect kuar huhu.

Counter:
Tempat paling busy kat HPJ ni aku rasa huhu giler la dalam sehari 2 sample yang sampai boleh kata nak dalam 1k gak la..huhu siap aku gurau dengan Abang Gopi & Alfpen yang kalau charge satu sample rm1 kita dah kaya dah huhuhu....

Biochemistry 1:
Hoho kat cni pun busy gak tapi staff2 die memang sama sengal hahahahha. Kak Fiza, Kak Ifah, Kak Emy, Abang Rizal & Kak Mimi memang best la hehe. Siap bagi aku pangkat lagi...Pegawai Urine hahaha sebab diorang suruh aku handle sampple urine FEME sepanjang aku kat cni huhu kekadang bila free aku g la tolong run samples kat luar huhu...

Biochemistry 2:
Aka Endocrinology hohoho....mula2 kat cni, Abang Firdaus le yang rajin ajo aku operate mesin Cobas kat cni huhu mula2 aku x banyak cakap dengan Kak Jamilah sebab takut2 huhuh..bila dah kenal...hahahah banyak gile cerita yang kitorang kongsi..huhu aku memang suke giler2 dengan Kak Jamilah huhu.. hari Jumaat barulah jumpa Kak Shermee huhu dia pun boleh tahan best gak hehehehe. Terima kasih kat Puan Murni & Cik Isma sebab bagi aku dengan Su peluang jadi committee time Endocrine Update.

Microbiology:
Memang best. Itu je yang aku boleh cakap kot hehehe. Encik Nizam memang terbaik dari ladang la hehe banyak yang Encik Nizam ajar aku selama aku kat cni. Abang Faizal, Kak Ekin, Kak Ily & Kak Nadia pun best gak huhu..terima kasih la sebab layan aku yang sengal ni...

Serology:
Disebabkan orang kuat Serology, Abang Zack sakit, maka x banyak aku dapat blaja kat sini sebab Kak Kazu baru je tukar dari Microb ke Serology. Haih xpe la. Semalam baru la aku dapat jumpa die huhu...punya mengigil aku sampai pegang pipette pun x btol....huhu

Kesimpulannya, aku nak ucap terima kasih la kat semua yang ade kat makmal Patology ni. Terima kasih...

No comments:

There was an error in this gadget