Sunday, October 30, 2011

Adoila


hoho xtau la mood study ni x datang2 lagi weh!!! adoila..brape hari lagi je nak exam  tapi...adoi~~macam mana ni? nak kata terer..jauh dari terer, terrorist ade la...hohoi~~rasa macam nak pakai macam M.Daud Kilau sambil menari2 kat belakang T5 ni huuhuhu tension punya pasal~~aku tengok ain study..ok...aku tengok kenkawan aku rancak kat twitter...ok..aku tengok kat FB ramai plak yang dok anta gambar2 baru artis korea yang aku minat..err ok...dan sepatutnya aku tengok notes dari tengok segala benda diatas..hohohoho..sape2 yang rasa ade tips nak bagi aku concentrate skit untuk study silalah kongsi kat aku..sesungguhnya aku ni senang kena distract..tolonglah daku~~~ (=.=')

5 comments:

perindu_خلافة said...

dalam industrial hygiene: kami mengistilahkan kesemua gangguan tersebut sebagai noise,

terdapat 5 langkah mudah yg dapat digunakan bagi mengurangkan kesan buruknya kepada manusia,

1# elimination
2# substitution
3# engineering
4# administration
5# PPE (protective personal equipment)

menurut madam baru kami terdapat satu lagi cara yg digunakan bagi mengurangkan risiko kebahayaan noise ini kepada manusia; iaitu ...isolation, ^_^

p/s: jika kurang faham, sila rujuk expertise2 spt industrial hygienist dan industrial toxicologist dari kelas kami, tQ

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة dear rizqan,
do you mean that i need to isolate myself?
hohoho nampaknya kena bertapa kat hutan belakang UIA~~tanpa laptop...tanpa hp..tanpa Ain hohohohoho~~~

perindu_خلافة said...

nope.. you must follow the hierarchy of action; starting with elimination of the noise first (shut off your laptop/hp and place them far2 away from you),

if cant you should move to the next step which is by substitute the laptop with other device (since you need some backgroud music during your study), so you may use some sort of mp3 devices, ipod etc.. ^_^

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة ok meaning doing it step by step..since I easily get distracted, so I don't need any b/g music huhu~~

huhu should eliminate my laptop but I need to google few things for study purpose such as bioremediation huhu dilemma~~dilemma~~

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة however, thanks and I'll do my best to follow ur instruction~~
(^-^)

There was an error in this gadget