Sunday, October 30, 2011

Having fun is all that matter


Dari pagi sampai la ke petang aku x buat apa2 dalam bilik dan hanya baca fanfic yang romantic giler2 sambil sengih sorang2 depan laptop..hehehe ye aku rasa ramai kot yang tau aku suke baca novel ke cerpen yang romantika de amoure ni haha...sambil2 2 online gak kat FB (masih membuli ain) layan kengkawan yang ada, layan peminat2 i~(ini tipu). 
Ok nak dijadikan cerita, semalam lagi rumate2 aku rancang nak g makan steambot and rancang nak g lepas Maghrib..giler ar excited nak kuar makan steambot sebab lama giler x kuar dengan rumate2 + steambot itu sedap~~~Maka lepas solat Maghrib kami pun bersiap2 la nak kuar..kami menyewa keta je dengan bad/pudin huhu..malangnya, penyewa sebelum kami masih x pulangkan keta sewa dan kami terpaksa menunggu selama 1 jam 20 minit...ok demi steambot, kami sanggup berlapar dari pagi memandangkan kedai2 steambot ni menawarkan hidangan dalam jenis buffet...maka kami berlapar ok? Bayangkan keadaan kami yang lapar dan terpaksa menunggu..huhu antara ayat2 kami "Kang kuar gak Mona Fendi dalam diri aku, xdenya potong 14 aku potong 20 terus kang budak 2!!" (aku). "Ade gak yang kena penampar aku kang!!" (Safarina). "Nas, ko jangan cari pasal dengan aku kang aku marah ko kang!!" (Ain) "Aish, on the way die kat mana la 2..ntah2 7.45 baru kuar!!" ( Mas). Tunggu punya tunggu, bila budak 2 sampai memang la die cakap sorry tapi ayatan die memang kasi gua panas tapi nasib baik la gua dari keturunan sabariah..die cakap ni "Sis ke yang pakai keta pasni? Sorry la sebab orang sebelum kitorang ter"drag" sejam so kitorang pun drag sejam" aku "................" (sambil pandang die dengan muka xde perasan n angguk skit) masalahnya, ade ke kitorang tau yang die nak drag sampai "sejam"? Weh die janji dengan Bad nak hantar pukul 6.30pm. kemudian pukul 7.15pm die cakap nak extend sampai 7.45.....pukul 8.20pm gak baru la die muncul~~ok aku panas weh!! tapi seeloknya senyap bila marah sebab kalau berkata2..aih aku rasa budak 2 terus tukar U kot..maaf aku juga boleh jadi kasar dan tanpa belas kasihan pada orang yang ignorant macam 2..
Tapi xpe, disebabkan aku memang rancang nak happy2 dengan rumate aku maka aku let it slide, and teruskan rancangan kami..kitorang mula2 nak g kedai steambot kat Berserah tapi disebabkan dah lewat n kami x reti sangat jalan kat sana maka kami tukar arah ke kedai steambot kat area Malaytown. Sampai2 je cari parking, and menuju ke arah kedai itu....errr x sempat masuk aku yang curios dok meninjau dari luar cermin kedai..yelah buffet style maka nak gak aku tengok ape yang ade..alangkah terkejutnya aku bila tengok ape je yang ade...crabmeat yang dipotong kecik2 dan tinggal skit + segala benda macam dah tinggal skit +xde pelangan pun dalam kedai 2..err semalam pun aku tengok 1 family je yang makan dalam kedai 2..hmm maka kami cancel rancangan makan kat c2 dan cuba cari tempat makan len..kami mulakan dengan g Megamall huhu tambahan pula Aina pesan suh beli McD untuk die..hmm budak 2 la~~
Sampai kat Megamall, aku beli Chocolate Coolblog hehehe favourite ni~~beli McD untuk Aina n bincang2 and tengok2 tempat makan..haih xboleh nak makan fastfood since we're so hungry..so we head back to Malaytown area..Ok sampai je Malaytown aku tengok2 kedai2 makan..fuhh penuh dengan orang yang tengok bola..tengah2 usha terpandang la 1 cafe yang agak best interior n x ramai orang..huhu
So settle in Red Flora Cafe..aku order la Marmite Chicken Rice n air Hawaiian Sea Breeze hehe..Mas plak order Traditional Coffee "O" n Spaghetti Chicken Carbonara, Saf Golden Sauce Fried Rice n Mango Red Tea, lastly Ain Spaghetti Bolognaise n Mocha Ice Blended..huhu gambar x banyak yang diambil sebab ntah apsal dapat rasa yang tingkahlaku kami diperhatikan oleh customer lain....haih ni yang susah jadi celebrity~ ahahahahhahaha~~~adalah skit gambar diambil tapi dalam kamera Ain le huhuhu..hp I kan 2 Megapixel je~~
Hawaiian Sea Breeze aku hahaha..coolblog yg kosong

mocha ice blended n spaghetti chicken carbonara

abis makan, jumpa kawan ain jap..hmm yang ni aku pernah jumpa sekali je dulu time kat Cenfos huhuhu maka berborak la sekejap.......abis borak kami yang dah lemau2 ni balik la..sampai UIA, mesej Bad/Pudin tanya pasal bayaran n tunggu jap dalam keta sebab nak tau nak kena bayar brapa huhu..tengah syok borak2 dalam keta sambil men2 kabus kat cermin, tetiba aku nampak macam ade 1 motor ni terhuyung-hayang macam nak langgar kitorang maka aku menjerit sekuat hati (ni bad habit aku, asal aku terkejut aku terus jerit). Terkejut giler rumate2 aku...haha paling obvious Ain la sebab die sebelah aku huhu..rupa2 nya si Pudin datang..hahhahaha aku rasa mesti Pudin pun terkejut bila dengar aku jerit hehehe..sempat gak aku cakap "Ko ni buat aku sakit jantung ko tau?"..huhu agaknya kalau betul aku ade sakit jantung dah lama aku kiok kot sebab tadi aku sungguh terkejut ye rakan2? 
Sampai bilik, aku terkejut sebab Saf bagitau kaki Mas berdarah sebab terlanggar batu time jalan tadi..haih kesian kawan aku..selesai solat..rumate2 ku berkumpul kat bilik aku settlekan bayaran2..huhu pastu story morry sampai Azra datang huhu makcik 2 kononnya nak download anime pakai laptop aku tapi xleh sebab aku dah exceed 6GB maka lambat nak download ape2 huhu...x abis dengan 2..aku borak plak dengan Azra huhu biasala, cte2 masalah, dengar masalah, cte pasal anime, mengarut benda sengal dan sebagainya huhu aku memang suka bercakap (tapi dengan orang yang aku suka n selesa jela).
Dalam masa yang sama aku dok perhati timeline twitter, post kat FB and comment2 dalam blog huhu biasalah aku suke buat banyak2 keja dalam satu masa~~
Okla ni aku rasa panjang giler kot update aku huhu..tahan jela ye kepada pembaca2 (^-^)

8 comments:

RuBy said...

panjang gila~ HAHAHHA~
kiteorg plan nak makan steamboat gak nanti~ hhHH
yang kat berserah tu best ke??
rate dia brape??

perindu_خلافة said...

selesai membaca post yg amaaaaaattt panjang ni.. hohohoo ^_^

#1 yg sewa kereta utk certain time period, lepas tu drag masa sesuka hati memg masalah besar kn, rasa geram jep =_='.. kalau semua org bagi alasan yg sama, yg last x mendapat la jawabnya~

#2 berkenaan dgn steambot kat malaytown, rizQan x pernah makan lg.. tp dr kawan2 yg pernah ke sana, dorang kata makanan buffet limited sbb tu x ramai org dtg sana, pheww~

#3 macam bes je Red Flora Cafe tuh, tp kenapa rizQan x noticed kewujudan dia ep.. kt mana lokasi cafe ni!? udah lama guwe tidak rasain spaghet yg sedap, ^_^

#4 terhuyung-hayang tuh salah satu seni dalam cara pudin bawak motor.. err~ HaHaHa XD

Norlyana Nasrin said...

@RuBy hehe ni la klu dah ade mood nak bercerita n mmg byk kot bnd jd maka..hahahah
yang kat berserah 2 ramai yang kata best..xsilap aku nama tmpt 2 East Coast Steambot
rate die rm22
hehehe ajak la aku len kali~~
@perindu_خلافة haha tahniah2~
1) huhu tau xpe..sakitnye hati sebab kte mmg x suke menunggu..masa itu emas~sabo jela~
2) huhu memang limited la kot..tapi harga boleh tahan mahal gak..aih ape la..nak je tanya "nak berniaga ke x?"..hahaaha
3) hehehe nak g? ok die terletak kat depan restaurant Wak ape ntah..restaurant die kaler merah ade free wifi..bangunan ketiga rasanya kat Indiantown huhu ku x begitu prihatin sebab lapo kot time 2~~
4) HAHAHAHHAHA ni statement terbaik~haha kelakar bila tengok die macam 2 hahaha dah 2 buat muke blur~~aiyoyo ini pudin-chan~

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة oh lg 1..teringat kat rizqan bila tengok spaghetti chicken carbonara itu~~hehehee anda suka kan?

perindu_خلافة said...

segala yang creamy + ber-cheezy bagai adalah favourite rizQan..
woot woot ^_^

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة Ooo..no wonder..lasagna..spaghetti carbonara..huhuhu (^-^)

RuBy said...

lasagna~~~~~~~~~~~~~
masih lagi aku ngan lasagna....
#selagitakdapatakusebut
hhahahaha

Norlyana Nasrin said...

@RuBy ceit! aku pun nak weh~~
xpe2 nnt aku komplot dgn rizqan br ko tau~~huhuhuhuu

There was an error in this gadget