Wednesday, October 19, 2011

Terperangkap


Aku dalam dilemma...diluah mati mak diltelan mati bapak..ape yang patut aku buat? Sebagai saudara sesama Islam aku patut menegur tapi sebagai seorang yang dianggap berada di hierarchy lebih rendah + muda, aku takut menegur. Bukan aku takut ape..aku takut jika die terasa hati dan akan menyukarkan keadaan. Ya Allah ape yang aku patut lakukan?

9 comments:

RuBy said...

saya sep anda!!
aku malu tadi weiii!!
malu ngan classmate lelaki!!
aaaaaaaaa~
pastu nak buat pe?

Norlyana Nasrin said...

@RuBy 2 la psl..
mood aku trs x elok td..
hmm aku takut nnt klu kte tgr kang die sentap je..

Cahaya Mata Hamba Allah said...

insyaAllah..doa bnyak2 pada Die agar beri kekuatan pada kita tuk menegur n mencegah dengan cara yang paling berhemah..n..doa agar Allah buka kn pintu hatinya tuk "menjaga" dengan sendiri:)

Norlyana Nasrin said...

@Cahaya Mata Hamba Allah insyaAllah akan cuba..sebenarnya hal ni sbbkn kte x sedap hati..dan agak complicated..insyaAllah kte doakan die sdr..

perindu_خلافة said...

err.. saya sedang lost ni~
apa pun keadaannya moga ALlah beri bantuan / kekuatan untuk lyana menegur perbuatan sifulan tu, n baiki situasi ni utk jadi lebih baik :D

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة huhu ssh nk critakn..
mgkn rizqan boleh tny bro yg amik envi..
insyaAllah akan cbe menegur die
(^-^)

RuBy said...

tu la pasal,
-____________-lll
aish tolong la jangan ade yang merajuk lagi sem ni!!
aku pulak yang tolong malukan~ dia tak malu ke?? #sentaptak
hahahhaah

Kisah Aku... said...

merajuk tu tanda2 berusia,=p..dah nama pun 4th year kan, paling senior jadi paling sensitif jugalah...huhu

Norlyana Nasrin said...

@RuBy huhu trauma kot..
time yg jd dulu 2 pun aku dh rs x best nk blaja..
huhu aku jua pk begitu..
weh sila utarakan cdgn dlm kt klas td ke insan itu
@Kisah Aku...
ohoho ni klu merajuk mau affect sume bdk2 envi yang oii..huhu ssh2..

There was an error in this gadget