Friday, November 4, 2011

I starts my day with a smile (^-^)


Bangun awal hari ni sebab g makan breakfast dengan Rubiah..hohoho x abis2 kitorang dating b'dua ahahaha....dimulakan dengan aku yang excited t'lebih ni turun awal dan tunggu Rubiah sambil b'tegur sapa dengan rakan2 yang ade exam pagi ni hehe...sempat gak jumpa Syas n nak tau die nampak aku je terus tanya "Nas birthday awak bila?" sambil senyum2 hehehe maka aku pun menjawab " Sama dengan Fahmi awak la" die terus senyum and cakap " 2 la ari 2 dah la korang tangkap gambar berdiri sebelah2, elok la 2 dua2 pun birthday ari yang sama. Fahmi cakap mana boleh sebab die dah booked ari 2" haha suke hati ko je eh Fahmi? Maka aku pn jawab " Haha ramai lagi kot yang lahir ari 2 haha". Rubiah plak yang tadi dah turun tapi naik balik sebab tertinggal log book tunjuk muke blur die sebab x tau hujung pangkal haha sengal punya Rubiah.
Maka aku g makan kat Bay route (btol ke macam ni eja?) buat pertama kalinya sejak dok Kuantan ni hahaha mesti korang cakap apa la ini worang kan? Yela aku mana la ada kenderaan nak kuar sangat ni pun Rubiah yang ajak kalau x sampai grad pun aku x tau kewujudan kedai ni hahaha..abis makan kitorang g la isi minyak dan pam tayar huhu Rubiah excited nak balik ni..tengah jalan tadi, nampak ade orang accident kat traffic light sebelum Petronas Indera Mahkota, motor dengan kereta x silap aku..motor 2 die tinggal je kat tepi traffic light..orang 2 duduk dekat tepi sambil ditemani kawan die dan pemilik kereta yang side mirrornya dah rabai..elok plak time kitorang lalu orang 2 pandang dengan muka yang penuh kesakitan -_____-lll aku dengan Rubiah terkejut gak bila tengok die buat macam 2...
Sampai IIUM, kitorang g KAHS sebab Rubiah kena hantar log book die..huhu nampak la budak2 Indust especially Yan Shella yang dok wat tarian sengal, yang kuar awal sebab kata mereka senang (ini Nik Aiman, yang cakap),,huhu ramai kot yang tayang muka bahagia hahaha suke ye korang? Tengah2 Rubiah hantar log book n cakap dengan Kak Wani, Datin K call hp aku sebab nak cakap dengan Rubiah maka aku yang kuar sebab nak jawab phone ni, bagitau yang Rubiah tengah cakap dengan Kak Wani. Rupa2nya, datuk Datin K meninggal dunia..innalillah..terkejut aku..maka Datin K x join kitorang balik sebab die nak balik cepat..sedih dan semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..lepas Rubiah anta log book, kitorang g ofis KAHS untuk hantar form booking exam hall untuk exam Toxico malam 16 ari bulan 2..balik dari menghantar borang terjumpa Jimbei dan Rizqan..tegur2 sekejap n kitorang terus g KOS untuk jumpa Bro Faezal sebab nak bincang pasal transportation.....malangnya Bro Faezal xde la plak, maka kami balik dengan hampa....
Sebenarnya dalam hati ni tengah melompat2 sebab dah nak balik rumah..ye ada benda seronok dan ada benda sedih yang berlaku dalam masa beberapa jam selepas aku buka mata pagi ni..apa2 pun harap Datin K bersabar dan redha dengan ujian yang melanda ni..
Okla ni saje update aku untuk pagi ni..(^-^)
p/s: Datin K adalah nama panggilan aku untuk kawan aku..Izzati Hazmi

4 comments:

RuBy said...

amboila~
laporan hangat dari seketul nasrin!!
hahaha..
thanks teman aku!!! hehehe

Norlyana Nasrin said...

@RuBy
hihi biase je..agak2 dpt elaun x?
ahaha...
u r welcome la Rubiah oiii~~
aku x kisah ma~~

RuBy said...

hahahhahah~
thank you!!
ni sayang ko lebey ni!! hahah
^______________^

Norlyana Nasrin said...

@RuBy hohoho u r wlcm ma~~
^___________^

There was an error in this gadget