Saturday, January 14, 2012

Musim hujan dan makmal

Pemandangan sayu kanak2 yang baru abis exam terus g lab
Woohoo skema giler tajuk! Okeh agak lama juga beta x mengupdate blog beta..ada x rakyat jelata yang rindukan beta? oh xpe2 beta tahu rakyat2 beta semua malu nak mengaku~~hehe dah datang dah mood sengal~~

kanak2 yang berjiwa kental berhati waja bak pahlawan hehe..
Bukan xnak update tapi almaklum la bila dah start buat balik projek tahun akhir ni beta agak busy ye? Mau x nya dari pagi sampai ke malam dok kat lab je...hari ni baru la jumpa Mr Sun time jalan balik kalau x asyik jumpa Mr Moon xpun dok kena teman dengan Miss Rainy paling x best bila ade lembu pendek ataupun segerombolan anjing hoho takut2...
walaupun tiada kenderaan, kami tetap tidak berputus asa..
Disebabkan penat, maka asal balik dari lab je bukak le kejap laptop tp xsmpi brape minit dh tertido...hmm penat weh..try la buat skali..wa jamin lu olang x cakap apa2 dh..memang ar terasa nikmat kepenatan teramat sangat sampai benda2 len tergendala..ni aku ada lab report n assignment yang nak kena siapkan tapi aku dengan relaxnya x wat ape2 lagi huhuhu...ye aku memang malas nak serabutkan kepala otak aku..mungkin malam ni kot aku start buat..hmm..ari ni pun dapat balik awal sebab ade probs skit n ain & aina plak nak balik rumah diorang jaga anak2 buah diorang..huhu bahagianya mereka...maka esok tinggal aku, Su & Abang Baby aka Faisal ahaha..
hujan lebat sehingga menaikkan paras air "tasik" cafe pun x menghalang kami dari pergi ke lab..
Hehe pelik ye kenapa aku panggil si Faisal 2 Abang Baby? Macam ni, tengah ari tadi time kuar makan ramai2 dengan Kak Muiez aka lab assistant Microbe, Faisal yang tengah drive ni cte la kat kitorang kalau kat kawasan yang bahaya/ada potensi kemalangan kena bunyikan hon pastu die akhiri ayatnya dengan "Understand Babeh?!". Maka aku punya la gelak sambil kegelian terus namakan dia Abang Baby hehehehe padan muke ko Faisal..hehe makin sengal perangai pakcik 2 sejak akhir2 ni..boleh plak kata kitorang yang pengaruh die???? (=_=)" sendiri dah contaminate nak cakap orang~~~~
Oh benda menarik telah terjadi kat group semalam..huhu..macam ni, kitorang siap keja2 kitorang dalam pukul 10, so kitorang singgah kat Natural Product nak dissolve kan sample n tunggu Bro Muzammil alihkan oven sebab group kitorang nak pakai untuk FTC test nanti. Abis2 pukul 11.30pm gak la kitorang balik..tengah2 jalan 2, tetiba kitorang dengar bunyi anjing menyalak & makin dekat maka kitorang patah balik la..aiyoyo itu anjing kalau jinak xpe ni anjing liar kome tau? Punyalah cuak sampai jalan laju2 n mintak Bro Hasan anto kitorang balik mahallah..huhu punyalah syok Bro Nisad gelakkan kitorang time aku mintak tolong Bro Hasan yang time 2 tengah menghadap laptop die.. (=_=)..Faisal plak time 2 xde nak escort kitorang sebab die tunggu Bro Muzammil untuk angkat oven....hmm nasib baik la Bro Hasan tolong huhuhu..
Okla aku rasa cukup sampai sini jela aku menaip..huhu dah lama kot aku x buat entry bahasa Melayu..ok gudde bye yeom..

p/s:insyaAllah pulang menumpang Alia Aina ketika nak pulang untuk CNY huhuu..nak beli baju merah! nak makan limau mandarin banyak2 sampai sakit perut! nak buat tarian naga (ok ini tipu)
-hehe best x captions gambar2 diatas? mesti korang rasa nak termuntah kan? xpe beta faham perasaan orang yang jealous fufufufufufufufu~~~ (^o^)

No comments:

There was an error in this gadget