Monday, February 13, 2012

Pejam celik dan bila mama keluar pasal kahwin~~

Haih x rasa macam dah 5 ari je aku kat umah huhuhuhu~~x puas weh!! Rasa macam nak amik cuti sebulan pastu g holiday kat mana ceruk dunia yang aku rasa xde sesapa kenal huhu any suggestion? huhu biasa la akak kan popular maka g mana2 pun ade je paparazzi yang mengekor huhu (ini tipu!!)
Hmm memang rasa macam nak g berehat jap..tak nak serabutkan lagi kepala ni seboleh-bolehnya tapi....boleh ke? Paling kantoi pun dalam 30 minit mesti 2/3 kali gak terfikir pasal masalah2...hmm sabar jela...
Pagi tadi lepas Subuh aku tak tido so aku ikut la adik aku anta mama dengan kakak aku...sebelum 2 macam biasa breakfast la nasi lemak kat kedai biasa kitorang g....huhu owner 2 siap kenal lagi kot~~huhu..pas anta mereka2..tima balik aku tetiba terfikir..'aku x sesuai keja macam ni'..'aku lagi suka persekitaran university'..'aku x suka buat keja yang sama over and over again'...keja apa yang ko buat ni wahai Cik Norlyana Nasrin? Hmm aku rasa aku lebih sesuai keja yang lebih kepada outdoor..hmm macam mana ye? Dalam kepala otak aku memang aku dah set aku nak apply National Geographic lepas grad nanti..insyaAllah~~walaupun aku dah dapat rasa yang aku akan dapat tentangan hebat dari mama aku tapi....ntah aku dapat rasakan jiwa aku kat sana..yang x leh blah, National Geographic ni, main office die kat US maka kalau aku dapat keja 2, aku kena pindah US..haih macam mana ni? Sedangkan aku bila aku beritau mama aku yang aku dapat banyak tawaran keja area Johor pun mama aku dah kata jauh ni kan plak US? Haiyo macam mana ni? (ceh padahal confirm pun x dah pening2 sengal!)
Sebelum ni aku ada gak pasang niat nak further bahagian ecology kat Korea Selatan tapi...mama aku plak suh aku keja and buat master secara part-time..hmm pulak~~ntah la weh...ikutkan aku, memang aku rasa nak travel je keliling dunia & belajar banyak benda huhu ala2 orang zaman dulu2~~best woo...huhu nampak sangat jiwa bebas teramat~~hmm xpe la tengok la macam mana nanti..
Oh ye tak ye..ari 2 ntah apsal mama aku boleh plak terkeluar bab kahwin..aiyak! huhu tapi yang die dok concerned is my elder sister..eleh kakak aku 2 tua setahun je kot dari aku..huhu..macam ni..mama aku risau sebab akak aku 2 ade tabiat berbelanja x hengat...haih budak 2 kalau asal keluar je mesti ade je baju ke ape2 barang accessories die yang die akan beli huhuhu..biase la orang dah keja~~maka mama aku pun kuar statement xleh blah die "Kakak ni nanti kena cari laki kaya, yelah dengan kereta pun x berani sangat bawak (serius weh sampai g Jusco pun suh ayah aku bawak!!), belanja 2 toksah kira la" huhuhu maka aku pun join la mama aku kutuk kakak aku huhu~~kalau nak tau, aku rasa akak aku ni kira innocent tahap max kot..yela nampak je macam kasar la up-to-date la..gaya city girl yang fashionista dan etc etc~~ok kalau korang nak tau..budak 2 dari zaman sekolah dulu mana ade men couple2 sampai skang kot! x ke innocent? aku ni yang bajet al-Islamiah ni pun dulu pernah la gak terjebak dengan couple2 ni (ok cte lama pas SPM). Kira 2 zaman jahiliah la bagi aku...hmm couple sekejap je pun..x sampai 3 bulan rasanya..break up sebelum masuk matrics sebab konon nak tumpukan perhatian kat belaja & feeling dah hilang~~huhu...sengal..ok stop!
Bakers Dolphin offer Royal Wedding experience
Masuk balik cte akak aku tadi...pastu mama aku bantai plak cte pasal ade seorang kawan family kitorang yang anak die dah masuk 30 something (perempuan) tapi x kahwin lagi..hmm xde jodoh lagi kot..ala benda2 ni sume bagi aku ketentuan Allah maka siapa kte nak mempersoalkannya? So aku pun cakap "Xpela ma, ada la 2 just x jumpa lagi kot. Lagipun  die ada keja kan so xde masalah la"...pastu mulut aku yang gatal bertanya ni tanyalah pasal anak lelaki diorang..huhu yang ni mama aku excited bercerita "Oh, Abang 2 dah jadi inspector dah Yana! Ikut macam ayah dia juga la"..dan lagi mulut gatal ini bertanya "Err Abang 2 dah kahwin ke belum ma?" ...."Belum lagi Yana".."Huhu apa kata kte kenen kan die dengan Kakak nak x ma?" Okay dan ketika ini ada kawan2 ku Rafidah yang dari tadi aku suh duduk sekejap sebab die datang time aku tengah gayut dengan mama aku dan ntah macam mana si Ain pun boleh terjenguk kepala dia skali dengan synchronous skali berkata "La buat apa bagi kat Kakak! Ko/Nas amik la!" ahahaha suke ati kome! hadui la...macam ni..time kecik2 dulu, aku ni rapat dengan abang 2 (ye dari kecik aku panggil die Abang sebab 2 panggilan die dalam family) kakak aku plak rapat dengan Kakak sulung huhu...macam mana nak terang da~~argh senang cte family kitorang memang rapat la sebab background sama...POLIS ma~~~tapi dah bertahun gak la x jumpa..aih macam mana la diorang sekarang kan? huhu~~`
Mama aku ni risau terlebih kat kakak aku tapi macam cool je dengan aku...siap warning lagi abis blaja & keja dulu sebelum apa2..errr mama saya pun xde ma~~maka agak lambatlah ye kanak2 UIA nak rasa nasi minyak saya...huhu maaf~~
Aih dah melalut banyak dah ni..okay la sampai sini dulu tulisan aku...till the next time then~~

No comments:

There was an error in this gadget