Friday, February 3, 2012

Rentetan peristiwa~~

Wah~~sebenarnya dah lama gak aku x dapat mengupdate blog aku dengan sopan (??)...hehe maksudnya,
banyak entry tangkap muat je sebelum ni sebenarnya sebab akak busy dengan lab work FYP~~ kyahahaha~~asyik update je FYP mesti disebut~~huhu nasib badan kena buat FYP yang methodnye bertimbun huhu~~ tapi xpe, ilmu tu~~
Ni ha~skang ni ramai bebenor la kanak2 tahun ke-4 jurusan bioperubatan ni kat sekitar lab kat KOS ni~~huhu la ni x kira siang malam, lab sentiasa meriah~~lab assistant pun naik pening nak handle students bukan men ramai~~kepada student2 sekalian, nak bagi nasihat na~ kalau nak apa2 barang ke booking lab ke, sila buat dengan lebih awal ye? bukan apa, kalau last2 minute nanti, susah...susah sebab barang kat KOS ni bukannya dapat menampung keperluan semua student sekaligus..x percaya ar? ini pesanan dari makhluqot yang dah dok bertapa kat lab KOS kira2 7 bulan jugaklah maka akak dah faham dah situasi kat sini~~

Sebelum ni aku ada bagi guidelines untuk FYP kan? sila rujuk sini kalau sesape yang x pernah baca tapi kang terhegeh2 dok tanya soalan sama kat akak yang super duper busy ni~~huhu busy la sangat~~tapi sebenarnya kalau nak tanya akak x kisah pun~~tanyalah~~janji time tu aku x busy..kengkadang aku busy tapi kesian la plak tengok bila kengkawan minta tolong xpun tanya apa2 maka aku pun terpaksa berhenti sekejap dari kerja aku..dan akhirnya aku kena 'sound' dengan group members aku..yela..aku ni kerja berkumpulan, kalau aku x jalan maka terkandas la skit perancangan kumpulan kitorang...aku harap lepas ni sila faham ye kengkawan? aku minta tolong sangat ni...
Oh lagi 1, aku ni memang jenis clumsy & kengkadang kelam kabut skit so aku selalu buat mistake2 yang x sepatutnya berlaku..haih ni lagi buat group member aku hangin...aiyoyo minta maaf la anda2 sekalian, saya x sengaja~~ huhu kalau korang perasan, kengkadang bila korang tanya, aku x dapat bagi jawapan yang korang nak btol x? Aku x tau la kenapa tapi sejak akhir2 ni, disebabkan lambakan maklumat telah berlaku di kotak memori kanak2 yang bernama Norlyana Nasrin Bt Zulkifli ini, maka aku senang sangat tersalah bagi maklumat & kengkadang buat orang confuse..kengkadang aku pun confuse dengan apa yang aku try nak cakap..aiyoyo apa macam ni? So aku nasihatkan korang consult dengan supervisor korang xpun lab assistant  ke..postgraduate ke..yang insyaAllah yang dah otai bab2 lab ni huhuhu aku ni hanya sekadar dipinggiran (????)

Aku nak story skit pasal apa yang jadi hari ni huhu~~ aku masuk lab NP tadi & dengan selamba kodoknya Bro Muzammil buat muka comel(??) minta angpao kat aku pastu siap cakap dia xleh bagi angpao sebab dia x kahwin lagi..aku pun jawab la aku pun x kahwin lagi maka x afdal bagi aku nak bagi angpao kat die huhu boleh plak dia cakap dia ingat aku dah kahwin.....(=O=)" errrr..ni mesti sume gara2 aku suka gelar rumate aku Safarina 'adik ipar'...hehe dia plak mesti curi2 dengar time aku borak2 dengan Su kat NP cerita pasal adik ipar aku huhuhu sengal~~nampak sangat suka pasang telinga huhu~~
Petang tadi, group aku kemas2 la barang2 kitorang, mana yang patut pulang, kami pulangkan..yela kang naya time clearance kalau ada barang x cukup..huhu x sanggup aku nak bayangkan...tengah2 dok kemas 2, macam biasa, si Faisal aka Abang Baby ni asyik dok 'bertelagah' dengan si Aina aka janda si Faisal huhu (yang ni Abang Baby yang dok perasan sendiri~~)..tengah2 dok bertengkar tu..kuarla ayat x leh blah iaitu 'Janda jahat' huhu si Faisal dok panggil si Aina janda jahat sebab Aina ni suka lawan cakap dia & bertengkar dengan dia ahahaha dalam sehari tu boleh dikira hanya beberapa minit je mereka berada dalam keadaan yang damai huhu sengal la korang~~

Abis berkemas, solat jap pastu kami semua g pasar malam..kat pasar malam macam biasa..penuh dengan manusia2..nak2 lagi time tu dah pukul 6 lebih maka ramailah orang yang baru balik kerja~~huhuhu...aku rasa hampir semua orang tau yang aku ni x suka crowd maka..aih xpela makanan punya pasal~~maka aku pun beli la segala makanan yang dipesan oleh rumate2 terchenta & makanan aku sendiri~~aku? macam biasa lo~~nasi kerabu kosong+ayam tempayan~~muahaha ditambah pula dengan air vanilla mocha yang marvelous!! gyahaha nikmat weh!! x caya sila la cuba~~..oh kat pasar malam ni telah berlaku satu peistiwa yang agak sadis gak l kat aku..macam ni..Su, Ain & Aina nak beli yong tau fu yang dijual 30sen seketul...maka mereka yang time tu penuh dengan barang2 kat dua2 belah tangan suh la aku tunggu kat satu ruang kosong antara kedai jual rojak & Astro stand dengan barang2 dorang...barang2 tu dahla dorang letak btol2 depan aku dan aku plak yang skema dok tunggu tegak je kat situ..maka terdapat la aksi2 makcik yang buat lencongan sebab ingat dok jual barang, pakcik2 yang pandang aku macam aku kena tinggal dengan laki sebab muka resah menunggu aku (padahal depa 3 orang kat gerai depan tu je dan aku tau depa dok gelakkan aku ceit!!!!) dan yang paling x tahan bila pakcik rukun tetangga Indera Mahkota boleh plak berhenti kat tempat aku berdiri & buat pengumuman..kalau sekejap xpe ni sampai 3 pengumuman skali pakcik tu buat..haduila..aku ni orang dok pandang macam aku escort pakcik tu sebab mana aku nak g weh dengan barang bertimbun lagu tu..maka aku redha jela berdiri kat hujung jauh skit dari pakcik tu..sadis2..

Heheh balik pasar malam, mandi, solat pastu makan sesama dengan Safarina & Masniza huhu macam biasa sesi bercerita berlaku sampai kering tangan..ngehehe Ain sampai abis basuh 2 baldi baju pun kami x abis borak lagi..hehe biasala sesekali dapat borak apa lagi~~
Okay la aku rasa dah banyak giler aku taip sampai siap boleh berangan sekejap huhu...makanya aku nak berhenti & berehat jap sebab insyaAllah esok pagi2 dah kena g lab buat TPC..aku doakan eksperimen kami pada keesokan harinya berjalan lancar...Allah permudahkanlah segala urusan kami..AMIN~~~~

No comments:

There was an error in this gadget