Saturday, March 31, 2012

Career Fair (MICF)


Semalam aku g career fair kat Mid Valley Megamall. Memang best la sebab aku meninjau dari setiap booth ke booth yang lain~~paling best booth Nestle sebab bagi free milo~~maggi~~nescafe~~mcm2 la...pastu booth Panasonic sebab memang bagus la cara die layan pengunjung2 booth dia. Booth Lion Group pun x kurang hebat. Aku berminat nak sertai Lion Group punya Plantation sector. Berdasarkan apa yang diterangkan, untuk plantation ni kira benda baru yabf diorang nak ceburi so kalau boleh diorang memang nak pakai orang yang betul ada kelayakan dan professor yang bertanggungjawab untuk plantation ni yang akan short-listed the applicants. Memang menarik~~
Selain dari melawat booths, aku dok kumpul goodie bag, pamphlets dan free pen hehe bag yang paling epic skali ialah bag from AEON Group hehehe bling bling gold dan glittery silver..ni bag sungguh weh siap ade tanda harga lagi hahaha..yang x tahan tengok ada 2 budak lelaki bawak bag AEON color gold pastu aku gurau dengan Su "Su, kte pun nak bag bling bling jugak~" Su taking it seriously and when we're in AEON booth, the representative hands us the silver colored bag and she's like "Nas, impian awak dah tercapai~" hahahahahaha the innocent Su~~hehehe
Ada gak company dari Singapore yang buka booth mereka kat MICF ni dan bagi aku, merantau adalah salah satu cara untuk membangunkan diri sendiri disamping mengajar kita berdikari..chewah~~sedangkan study kat Kuantan pun rasa nak balik selalu~ tapi katakanlah aku dapat offer luar, aku angkut family aku skali~~problem? #memeversion


TAPI, ade je booth yang kurang menarik dan representative die x layan orang sangat..hmm biasa la..
Okay la len kali aku update lagi~~

p/s: Career Fair ni sampai 1st April 2012 (^-^)

Thursday, March 29, 2012

Kehilangan


Pagi ini aku dikejutkan dengan berita pemergian datuk saudara ku, Wan Mohd Amin bin Wan Abdul Rahman. Ya memang terkejut sebab kami sekeluarga x dapat apa2 berita yang mengatakan beliau sakit atau apa2. Ajal dan maut memang ditangan Allah tapi...hmm xpelah aku doakan beliau aman di sana...
Selama ini boleh dikatakan air mataku x pernah gugur walaupun  ketika pengebumian nenek aku sendiri. Tapi kali ini...ya air mataku gugur..rasa sedih apabila melihat Koh Saerahku menangisi pemergian adik lelakinya..tiba2 aku teringat tentang adik2 aku sendiri dan..... (TT^TT) ya tangisan itu x dapat dikawal...aku membayangkan bagaimana keadaan aku jika perkara yang sama berlaku kepada aku...lagi satu, arwah merupakan seorang yang sangat baik dan tak pernah berkira dengan sesiapa seingat aku..arwah juga seboleh-bolehnya xnak menyusahkan orang lain sepanjang hayatnya..
Aku doakan arwah dilimpahi rahmat illahi dan semoga Allah menempatkan arwah ditempat orang2 beriman.

....... (kata yang x dapat disampaikan)

Kadang2 x semua benda kita dapat luahkan dengan perkataan, bahasa tubuh mahupun percakapan. Kerana apa? Mungkin kita terlalu memikirkan tentang kesan dari percakapan, tindakan dan penulisan kita ataupun tiada kata, gerak tubuh atau perkataan yang sesuai dengan apa yang kita ingin sampaikan. Aku sering tersepit dengan situasi begitu..haha mungkin ada yang terlihat aku akan kaku seketika apabila sedang berinteraksi dengan mereka..hmm mungkin...lagi satu, mungkin juga gaya pemikiranku yang agak 'aneh' bagi sesetengah orang menyukarkan komunikasi antara kami..maaf aku juga x tahu nak cara untuk memperbaikinya...
Pernah aku lontarkan pendapatku pada seorang kawan...akhirnya dia berang kerana gagal memahami maksud sebenar pendapatku aka misinterpretation and of course in negative way~~ aku tepuk dahi dan terus terang aku ingin sahaja menjerit menidakkannya tapi aku risau marahnya makin bertambah maka aku diam dan hanya mampu meminta maaf...haish...
Apa yang aku pelik, hampir tiada sesiapa yang sanggup diam dan dengar dengan teliti apa yang cuba seseorang itu sampaikan..mungkin aku jua begitu..ada sahaja buah fikiran yang keluar terutamanya ketika pensyarah menyampaikan ilmu di kelas..haish my bad...tetapi apa yang benar2 seseorang itu mahukan ialah pendengar yang mendengar dan memahami bukan?
Mungkin ini juga merupakan faktor mengapa sesetengah orang memiliki 'pendengar' kaku mereka sendiri aka patung beruang atau apa plush toy untuk dijadikan tempat meluahkan perasaan..ye mungkin kedengaran seperti orang hilang akal namun mungkin itu merupakan penyelesaian bagi mereka...dan mungkin juga aku...
Ada yang kata, kaunseling mungkin penyelesaian terbaik...hmm aku x tau sebab aku belum berkesempatan lagi berjumpa kaunselor~~hmm..
Haih mood mula kurang baik bila cuti hampir habis tapi apa yang dirancang x menjadi...ye kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan segalanya...tapi sesetengah benda kalau dah dirancang tapi tiada usaha untuk melakukannya masih juga tiada hasil~~

Tuesday, March 27, 2012

Pictures Come With Stories


Korean snacks bought at JJ Kimbab. Yellow - Baby snack, Pink - 'Kan Jyo' & Green - 'Sshi ri ol' aka Cereal. Now whenever I visit JJ Kimbab, the manager will recognize me on the spot huhu~~got free desert~~bananana~~


Girl keychain bought from a deaf and mute girl in Megamall. It's a beautiful keychain right?



Seafood Fried Rice from JJ Kimbab..it's included in lunch set where u can have it with Peach tea..totally awesome! 


This salamander cross road without any fear~~hehe but when I shouted 'Hoi Encik Biawak!' this salamander was shocked & ran away~~hehehehe


The latest Islamic book that I bought..interesting title but really need time to read this because I can be totally absorbed with book meaning will neglect other things..


Chocolate Affair from Red Flora Cafe...delicious!!! u ca see Rubiah with her innocent peace there huhu~~ the cafe's manager is nice too (^-^)


Rubiah + sleepy eyes + her spaghetti bolognese~~


Spaghetti Carbonara with grilled chicken breast...huhu yummy~~


my food~~ totally full~~huhuu my diet goes to the drain~~


Group 3 & 4 presentation day~~ kinda shocked because we got emergency class in the very last minutes huhu...but still I took my own sweet time~~unfortunately, at class, we waited for almost an hour since we got problem with the equipment~~bananana~~



uncertified technician for that day~~ Dr Suzana looks worry~~



Group 4 presentation~~ Zu, Adib & Meng are their panelists~~


Again Rubiah with her sleepy eyes..Dilla control~~hehe


Diligent Su~~


Naked face~~huhu excited because at this time I'm inside Rubiah's car~~ we're going home!!!


Back-seater~~~


The glamorous driver~~~


good day milk + dutch lady choco milk + whipped cream + milo~~again my diet goes straight to the drain~~~


cuttlefish with carrot~~~ yummy~~


Unagi onigiri!!!! Hontoni oishi-desu!!!!!


Fettuccine Carbonara~~~ arghh starts drooling~~~again and again~~~bananana~~ 

Monday, March 26, 2012

Fettuccine Bolognese and Carbonara

Okay since I made a promise with my sisters, so yesterday I cooked fettucine bolognese and carbonara hehehe...why fettucine? It's because spaghetti was out of stock huhu~~So guys here my work..(for bolognese my sis didn't took any pic (TT^TT)
 

well i used the same methods as cooking spaghetti huhu~~ this morning, i packed this for my sisters (^-^)

Saturday, March 24, 2012

"Jar of Hearts" - Christina Perri (Sam Tsui Cover)

Somebody that I Used to Know (A cappella cover) - Sam Tsui

Bromance (Official Music Video)



Like usual, I love Ryan Higa antic and this mv really something hehehe (^-^)

"We Are Young" - fun. (ft. Sam Tsui)

Night market with two giant (^-^)

Giraffe Look Up Clip Art Giraffe Look Up Clip Art
Hehe tajuk macam apa ntah..okay semalam aku g pasar malam dengan dua orang kawan aku yang tinggi melangit, Zareef and Helmi..dua2 tinggi 182 & 185cm so aku ni macam alien pendek bila jalan dengan diorang. Ade skali tu, sorang budak lelaki terlanggar diorang, yang xleh blah budak tu terpaksa mendongak smbil ternganga bila tengok diorang ahahahaha gelak guling2...
Disebabkan nak match dengan ketinggian diorang, aku kena pakai sandal yang ada heel skit..ok bukan skit tapi boleh la..nasib baik la aku x terjatuh ke terpelecok ke huhu...dan alhamdulillah la sandal tu selesa dipakai...huhu
Mesti ada yang pelik kan? "Apsal la budak yang konon bajet Muslimah ni boleh kuar dengan dua orang lelaki bukan mahram sesuka hati je?" Okay jawapan untuk semua..memang mereka bukan mahram aku, aku keluar pergi pasar malam tepi rumah aku beli makanan lepas tu makan sama2 kat rumah aku yang sememangnya ada mama & ayah + adik2..ye tetap salah tapi kami dah berkawan sangat lama & family aku kenal mereka ni..insyaAllah takde masalah..
Okay kalau nak tau si Zareef tu aku dah kenal dari form 1 lagi..manakala si Helmi ni aku kenal daripada si Zareef time zaman aku matric dulu..sebenarnya ada lagi dua orang, Zal & Ijat tapi lama juga x jumpa mereka..aku ni sebenarnya memang dari dulu berkawan dengan budak2 lelaki (sebab xde budak perempuan yang betul2 nak kawan dengan aku dulu). Aku ingat lagi masa aku form 1, aku sorang je perempuan dalam kelas KMT memandangkan budak perempuan lain masuk ERT. Okay sebenarnya budak lelaki dalam kelas aku dulu ada la dalam 11 orang maka cikgu masukkan beberapa budak perempuan dalam klas KMT tapi...aih macam biasa hanya aku sorang je yang tahan manakala yang lain lari masuk ERT balik.  Arghh malas aku..aku lebih rela bertukang daripada menjahit & memeasak time tu..plus aku suka giler system paip dalam rumah yang diajar dulu..walaupun aku x berkenan sangat dengan cikgu tu..so aku ni kira berkawan la dengan group kecil budak lelaki klas aku..ye seronok giler time tu sebab sumenya kaki Pokemon..memang best sebab Melayu, Cina & India + Singh ada dalam group kitorang walaupun group kecil tapi complete berbanding dengan group budak perempuan huhu bukan nak kata apa tapi pk sendiri la...
Okayla melalut plak aku cite pasal ni..will update soon :)

p/s: laptopku dihantar ke Senheng centre maka...VAIO Zulaika ku lenjan!

Friday, March 23, 2012

Kelly Clarkson - Mr. Know It All



to those who think they know everything about me..you're wrong! I'm like a complicated puzzle that only can be completed by the special piece not just a random shape~~

Perubahan dan dilamar?

 
Memang memerlukan usaha tapi aku nak lakukan secara perlahan-lahan..maka benda2 yang aku x suka aku buang, benda yang melalaikan aku aku tinggalkan perlahan-lahan...aku bukan maksum seperti nabi maka jangan harap aku akan berubah secara drastic dan jangan pula mengutuk aku bila aku x berubah seperti mana yang aku (dan mereka) inginkan..arghh aku benci manusia sebegitu! Bukannya nak memberi galakan tapi mengutuk dan mengeji bila orang lain melakukan kesilapan padahal diri sendiri? Arghh x perlu aku nyatakan..faham2 sahajalah..
Hmm aku x tau kenapa..sepatutnya sem terakhir ni aku habiskan dengan gembira tapi...arghh biarlah..x siapa pun yang boleh faham aku rasanya..hmm mesti ada yang cakap aku twisted sebab kat luar orang nampak aku macam happy semacam tapi hahaha dalaman..ok aku akui aku ada konflik dalaman..lagi 1 aku sebenarnya lebih sensitif dari yang korang fikirkan..maka jangan ingat aku sorang je kena fikir pasal perasaan korang tapi bila tang perasaan aku korang boleh buat bodoh..hmm mortals..
Okay nak cerita skit..semalam dengan bestnya aku tumpang Rubiah balik rumah..ye aku excited giler nak balik sebab aku rasa aku nak tenangkan diri dengan keyboard aku..tv..masak..ok aku dapat rasakan aku lebih relax bila memasak dan buat kerja rumah..siap segala kerja baru la aku bukak laptop kakak aku ni..laptop aku..haih rosak hari selasa lepas..haih macam2 dugaan datang..nasib baik aku dah buat backup kat external HD..
Mama aku juga memberi perkhabaran gembira kat aku dua hari lepas..alhamdulillah..aku dilamar....okay x payah fikir bukan2..aku dilamar oleh 1 company ni untuk jadi sales coordinator bahagian export maka aku akan berurusan dengan pelanggan dari luar negara..manager tu cakap dia booked aku dulu so insyaAllah lepas abis sem ni aku akan terus bekerja..hmm agak lari skit dari perancangan asal aku..xpela just go with the flow..dan sekarang aku sedang merangka perancangan yang baru pula..
Okay I think that's enough for now (^-^) Gudde bye yeom!

Tuesday, March 20, 2012

My dream house~

Dream kitchen:


Dream dining room:
Glitzy-Glam meets Farmhouse-Chic eclectic dining room


Dream outdoor dining place:

Dream bathroom:



Dream small library:

but I prefer this:


Dream Bedroom~





Dream kid's room hehehehe:




Dream personal home office:

Dream living room:







Dream backyard hammock:
 

Fireplace (as if I'm living in Alaska..)




Dream porch:

Hehehe what do you guys think? Beautiful right? Can't wait to have my own place to decorate...

There was an error in this gadget