Monday, April 23, 2012

Portal Mimpi


Amaran: Sesungguhnya entry ini datang dari minda creative + melalut penulis sendiri. Jika anda kurang imaginasi baik jangan baca.

Aku x tau sama ada korang perasan atau x.  Tiap2 kali kte nak tidur kte mesti amik masa skit (kecuali yang penat giler letak kepala terus tidur). Ye dari segi scientific ada penjelasannya..pasal REM tu sume tapi..huhu ikut imaginasi aku, kte sume macam tunggu portal terbuka untuk roh kte menjelajah ke alam lagi 1 iaitu alam mimpi..kadangkala kte boleh control mimpi kte, kadangkala x..maka penyelesaiannye just go with the flow..mmimpi kte plak ada yang kombinasi dari alam nyata + imaginasi sendiri xpun hasrat yang terpendam huhu dok pk sangat sampai mimpi2~~huhu aku ni jenis kalau asal tidur je mesti mimpi x kira la tidur sekejap ke lama..ada yang cakap sebab aku ni banyak memory storage..err x tau..okay berbalik kepada portal ni..masa nak masuk portal tu pun ikut suka hati roh dan tahap kepenatan...well ini ikut imaginasi aku maka suka hati aku la nak kata apa hahahah (okay makin gila).
Lepas tu bila nak bangun dari tidur pun macam ada masa2 tertentu portal ni akan terbuka dan hantar kte balik ke alam nyata..kalau bangun lambat tu kiranya portal ko lambat terbuka xpun ko sesat kat alam mimpi x jumpa2 portal~~huhu kekadang cara kte tersedar dari tidur pun agak pelik..huhu macam tengahari tadi (aku tidur jap nak menunggu Zohor) dalam mimpi aku ada letupan dan benda2 yang xleh blah tapi last2 aku terkejut sebab bunyi mesin potong rumput huhu..pernah aku bangun terkejut sebab mimpi aku terjatuh time nak panjat tangga..err agak creepy sebab bangun dengan minor heart attack (agak hyperbola). 
Lagi 1 kalau bunyi alarm korang adalah music yang dah terbiasa dengar memang susahkan nak bangun..aku boleh plak mimpi bunyi alarm tu sebagai ringtone aku huhu siap boleh bercakap2 lagi dengan orang yang kononnya call aku time tu dalam mimpi..okay aku pelik...baiklah saya akan tukar bunyi alarm~~~
Okayla rasanya ni je yang aku nak merapu..ingat ni semua imaginasi aku je bukan fakta tau!

No comments:

There was an error in this gadget