Friday, June 29, 2012

Positive


Aku rasa buat masa sekarang aku kena jadi lebih positif dari biasa. Ye benda 2 yang dah terjadi ni kalau dok ingat lama2 mau gila. Segala kesilapan lalu tu sebaiknya kita amik sebagai pengajaran dan kembali kepada Allah sebab Dia Maha Pengampun..kalau dok fikir apa yang orang lain fikir memang haru..

Ayat yang aku dok nasihat kat seorang sahabat "kita ni semua manusia bukan malaikat..ni semua dugaan yang Allah beri kat kita..ko kena tabah hadapi semua dugaan ni..kalau ko dah dapat lepas dugaan ni insyaAllah ada ganjaran untuk ko..kalau x atas dunia ni nanti kat akhirat kelak". Aku sangat2 berharap sahabat aku ni dapat lalui dugaan yang Allah beri kat dia dengan tabah dan tenang. Dugaan itu sememangnya menyakitkan tapi insyaAllah, Allah sentiasa ada..dan aku sebagai sahabat insyaAllah akan sentiasa memberi sokongan moral atau apa2 jika perlu.

Baiklah..aku rasa insyaAllah minggu depan aku akan start dengan interview bagai..ye aku rasa aku kena buat sesuatu kalau tak otak aku akan 'berkarat' hehe..otak aku..kini disajikan dengan bahan bacaan ilmiah + bila bosan aku baca komik2 yang ada dalam bilik aku..ye best oo..library komik aku dah penuh weh sampai dok amik tempat barang2 lain..hmm xpe nanti ada rezeki beli rumah baru buat 1 bilik khas untuk buku2 ilmiah + komik kesayangan aku..huhu..

Baiklah sampai disini sahajalah aku menaip..insyaAllah ada umur aku update lagi..(^-^)

Thursday, June 28, 2012

Hancur luluh hatiku

 
Luahan hati seorang sahabat dan perkara sulit yang tak reti aku ungkapkan kini menyebabkan hatiku hancur berkecai. Dan akhirnya air mata itu tumpah jua..

Ya Allah tabahkan hatiku dan hati mereka..amin..

Housewify

Pernah juga dulu rasa macam x nak keja dan dok rumah je jadi housewife bila dah kahwin nanti. Oh reaksi mama aku memang sangat xleh blah..terkejut + marah. Ok mama saya memang sangat particular bab2 future..hmm dia memang jenis kalau boleh nak aku ada kerjaya aku sendiri..kiranya apa2 jadi kat laki aku, aku boleh survive la kiranya...hmm

Yang aku ni plak bukan sebab malas ke apa tapi...kalau boleh aku nak didik dan jaga anak aku sendiri..ye aku dengar banyak sangat berita2 yang x best pasal anak yang dibesarkan oleh pembantu rumah ataupun di daycare..hmm takut weh..tapi ikutkan aku pun sebenarnya nak bukak nursery sendiri jadi apakah? huhu

Kelebihan ada kerjaya sendiri:
-dapat bantu suami
-dapat menyumbang kat family
-boleh tanggung belanja sendiri

Kelebihan jadi surirumah
-dapat didik anak
-insyaAllah lebih rapat dengan anak
-rumah lebih terurus

Saje je aku letak 3 kelebihan ada kerjaya dan kalau jadi surirumah padahal banyak je..hmm apa2 pun buat masa sekarang aku xnak fikir lebih2..yela kita hanya merancang tapi Allah yang tentukan maka just doakan yang terbaik je untuk masa depan..amin~

#entry xleh tidur~
ok sila layan ni

Wednesday, June 27, 2012

Zero stage

 
Peringkat kekosongan..

Setelah tamat 4 tahun di IIUM Kuantan..perasaan aku sekarang...kosong..ntah aku tak tahu sama ada aku masih dalam keadaan terkejut aka tak percaya dah habis 6 tahun kat dalam 'kotak' IIUM atau aku tengah dalam keadaan 'numb' bak kata Wani..

Semalam, sebelum bertolak pulang dari IIUM Kuantan, aku menyaksikan banyak adegan2 drama air mata dikalangan teman2 T5..tapi..ntah kenapa perasaan aku langsung tak tersentuh..begitu juga ketika sahabat2 aku menyatakan yang mereka berasa sedih kerana kami akan terpisah..terus terang aku tak ada perasaan langsung...banyak kali juga Ain menyatakan yang aku ni manusia yang tak ada perasaan..hmm benarkah? Mungkin..

Aku tak tahu mungkin ini disebabkan oleh faktor ingin terus ke hadapan ataupun dalam bahasa Inggeris "move on"..terlalu lama masa yang dihabiskan dalam zon pelajar kini aku perlu menyiapkan diri untuk masuk didalam zon pekerja ataupun insyaAllah pemilik syarikat sendiri suatu hari nanti. Ye aku akui satu masa nanti aku akan merindui sahabat2 ku di IIUM dan zaman 'mudaku' tapi apa2 pun hidup perlu diteruskan. InsyaAllah kita semua akan bertemu lagi..paling dekat time clearance ataupun convocation nanti..insyaAllah..

Kepada sahabat2..pengalaman belajar bersama dan mengharungi kehidupan sebagai pelajar sememangnya amat berharga bagi diriku..sukar untuk aku mencari sahabat seperti kalian di dunia luar..kerana kita berkongsi visi dan misi yang sama..suasana Islamic di IIUM juga pasti sukar dicari di dunia luar tapi kita semua perlu pandai menyesuaikan diri dan semoga kalian tidak terpengaruh dengan budaya2 kurang baik tak kira di tempat kerja ataupun diluar..kekalkan image Islamic yang diterapkan sepanjang pembelajaran kita di IIUM tak kira dimana jua kita berada.

Akhir sekali, semoga kita semua berjaya di dunia mahupun di akhirat kelak..insyaALLAH

Monday, June 25, 2012

Officially alone


or should I says forever alone? Huhu..feeling kinda lonely because all my roommates already returned to their hometown. Me? InsyaAllah tomorrow.

Tonight I'll having fun with Fidah as I already submitted my hard cover bound thesis today..huhu after all the hardship that I've been through (teary eyes) and finally it's officially has ended today. Good bye thesis thingy!


Now I'm kinda excited to go home huhu..one more day and I'll be home with my beloved sons~


Well friends, I guess we'll see each other during final clearance and convocation day then~ adios amigos!

Menjaga hati


Kadangkala aku terfikir, dalam ramai-ramai manusia yang aku kenal, hanya berapa ramai yang betul-betul berusaha untuk menjaga hati orang lain, baik dari percakapan mahupun perbuatan? Adakah aku ini juga termasuk dalam kategori manusia yang tak pandai langsung nak menjaga hati orang lain?

Ayat yang selalu aku dengar, " Kalau asyik nak jaga hati orang, matilah kita! Hati orang ni lain-lain". Betul juga tapi, tak salah bukan kalau kita menjaga hati orang lain? Kita selalu nak orang layan kita sebaik mungkin tapi pernah tak kita fikir cara kita melayan orang lain? Baikkah kita dengan mereka? Adakah mereka turut melayan kita sebagaimana cara kita melayan mereka?

Ada juga sesetangah manusia yang melayan orang lain sesuka hati mereka tapi mengharapkan layanan yang baik dari orang sekeliling. Memarahi, menengking dan menuduh orang lain sesuka hati tapi apabila tidak disukai oleh orang lain, dia mula menyalahi masyarakat sekeliling daripada mengkaji salah silap dirinya sendiri. Tipikal bukan?

Ada juga yang berkata, "Hmm jagalah sangat hati orang, hati kita ni siapa nak jaga?". Jaga sendiri. Hehe gurau. Jika kita melayan orang lain dengan baik, insyaAllah mereka akan melayan kita dengan baik. Kata-kata yang aku pegang dari dulu, "Treat others just like how you wants the others treat you". Sama juga dengan menghormati orang lain. Ada ke orang yang akan hormat kita kalau kita sendiri tak reti nak hormatkan orang lain? Fikir logik la kan?

Aku juga paling pantang kalau orang yang tak reti nak hormat dan menjaga hati orang tua, terutamanya ibubapa mereka sendiri. Orang yang sebegini sememangnya aku takkan hormati sebab manusia yang paling layak untuk mereka hormat pun mereka tak reti nak hormat, apatah lagi dengan orang lain? Manusia sebegini selalunya akan bermasalah bila bersosial di luar mahupun di tempat kerja.

Kesimpulannya, menjaga hati orang lain sebenarnya secara tidak langsung melambangkan akhlak kita. Orang yang baik budi pekerti dan pandai menjaga hati insyaAllah mempunyai akhlak yang baik. Jadi pilihlah sama ada nak jadi orang yang dibenci ataupun orang yang sentiasa perbuatan baiknya dikenang dan disenangi ramai.

"Apabila kebaikan itu terlepas daripada dirimu, maka kejarlah ia dan apabila engkau temukan keburukan, maka tinggalkanlah ia." (Saidina Abu Bakar)

Sunday, June 24, 2012

Morning touring~

Yeay! Baru balik dari touring sekitar tasik bandar dengan Ain & Fidah. Mula2 ingat nak jalan2 sambil bergambar kat area UIA tapi tu rasanya petang nanti kot tunggu redup skit huhu~adalah amik gambar skit tadi huhu~

ain, me & Fidah b4 class Physio~zaman dulu kala~
Kat tasik bandar hari ni ada pertandingan memancing..huhu wrong timing la bagi kami yang nak jalan2 mengambil angin sambil menikmati permandangan tasik yang tenang di waktu pagi (=.=)"...punya la ramai orang kat sana dari awal pagi..family2 datang dengan berkhemah bagai..huhuhu ramai juga kaum2 adam yang dok memancing sambil merokok..aiyo betul2 sesak nafas! Last2 kami bertiga duduk kat area taman permainan sambil dok perhati anak2 orang main2 dengan gembiranya sambil tersengih bayangkan masa depan...hehehehehe (#>O<#)..

Boleh dikatakan kami dok perhati setiap kanak2 yang bermain..dalam ramai2 tu ada la 2-3 orang budak yang aku stalk habis-habisan hehehe comel sangat!! Ada seorang tu dok main sorang2 tapi senyum lebar je..kesian sebab dia cuba nak main dengan budak2 lain tapi budak2 lain x layan..aih nak aje aku g main dengan dia  tapi..huhu kang x pasal2 rosak mainan kat situ huhuhu~~ada sepasang adik beradik ni main sambil x pakai baju..yang seronok tengok diorang ni sebab diorang bergerak berdua dan x takut orang..ada sekali si abang balik ke khemah family dia sekejap, si adik ni dengan muka gelabah dok panggil2 nama abang dia..bila si abang datang, muka si adik tu berseri bukan main huhu~adoila comelnya budak2 ni!!!

Cukup drama sebentar kat taman permainan, kami terus balik sebab aku ni kan mana boleh dok tempat yang ramai dengan orang sangat..wa lemas oo!! Balik tu singgah cafe Kak Ana beli Neslo huhu~Neslo Kak Ani memang marvelous!

gambar2 otw g Tasik Bandar..oh kat Tasik Bandar x amik gambar pun sebab malu ramai sangat orang kat situ~










InsyaAllah petang ni kami akan sambung sesi touring sambil bergambar huhu~

To my 妈妈


妈妈生日快乐! Today is your birthday and yet I can't celebrate it with you because I'm in Kuantan..妈妈, I hope Allah will bless you always. 妈妈, you're 50 now but still you looks like someone that around their 30's (>O<). You know that I don't know how to express my feeling but I hope that you know that I love you so much and thanks for being such a great 妈妈 to me. 妈妈, 谢谢你! 我爱你 (^-^)


#妈妈 - mama
#生日快乐 - happy birthday
#谢谢你 - thank you
#我爱你 - I love you


this song is dedicated to you (^-^)




Parents visit

and they took all my thingy back to Rawang aka California..yeah my parents came this morning. They came with my two younger sisters, Wani and Lisa.
wani & lisa ngehehe~

Now my room quite empty and I feels quite lonely huhuhu~

InsyaAllah I'll go home on Tuesday with my friend, Wani aka WSS owner and she lives in Rawang too~

My feeling, hmm starting to feel empty but quite worry about my future..my friends keep talking about marriage, financial, future job and reunion. Little by little I feel quite sad and nervous about all things.

Oh tomorrow morning, insyaAllah I'll do some touring with Ain and Fidah so need to get my beauty sleep now..안녕히 주무세요~평!! (>o<)

p/s: happy birthday to my mom (^-^).

MOTHER'S DAY PIC HUHU~

Thursday, June 21, 2012

Mood swing + memories


Hmm my friend just let me know that our hard cover bound thesis is not ready yet..well it's not unexpected because some thing happened to my friend when they promised her hard cover bound thesis will be ready by Monday or Tuesday but end up to be dragged till Wednesday. Yeah some might says "It's only one day so what's the big deal?" Oh honey did you know that even in one day many things could be happened? We need to get five or six signatures on our thesis before submit it..do you think these peoples always will be around? 


Well if I don't get all signatures by tomorrow evening..hmm I guess I just can't go home yet. My parents still will come here to take my things but I just can't go home with them..huhu sad~ because I really want to go home now.

Pessimist.

Okay should turn back to optimist. Okay at least I can spend a little bit more time with my friends here..yeah we'll be separated as soon as we graduate and we don't know when we'll meet again. Honestly I got no feeling right now when people keep talking about separation, graduation or work but I know as soon as I'm out from this university that feeling will come to me thus making me devastated..I'll miss my friends so badly when I'm alone and I'll laugh whenever I remember anything funny about them. Yeah that's normal for me.
my bestie~
 
 
To all my friends,
I really appreciates everything that we've gone through together. There are some misunderstanding or sad things happened during our friendship but that's what making our friendship colourful and meaningful for us. I'll try to remember each of you guys and I hope we'll be friend till jannah insyaAllah. Thank you for the memories (^-^)

Biomed students
 
my lovely roommates
Envi kids~

Students under supervision of Dr Taher & Dr Deny


envi kids again~ hehe 
These memories are priceless..can't even trade it with anything else..hopefully all of you will be successful in your future and will be blessed. I hope all of us can be a good vicegerent on Earth insyaAllah.

Wednesday, June 20, 2012

Things that I can share with my dad hehe


I don't know why I really love sharing things with my dad huhu~

1. Socks - As I preferred thick sock, I always "steals" my dad's hehe..at the end of the day he will buck up his socks storage because he knew whenever I'm around  his sock will be gone huhu

2. Shoes - I can always wear his shoes because of same size. Hehe sometimes he even offered me to wear his shoe whenever I wants to go outing (^-^)

3. Food - I'll eat whatever he eats and sometimes even took it from his plate hehe~ oh even drank from his mug~

4. Sandal - Same case with shoes but I always borrow his sandal whenever I'm going to night market because I feel comfortable with it hehehe~

Hehe only 4 things that I can remember for now..will update whenever I feel like it huhu~

Tuesday, June 19, 2012

Hectic~


The only word that can describe my life these few days..been busy with finalize and printing the thesis. Today I've sent it to SN Printing so hopefully can get it by Thursday as I planned to go home on This Saturday..my parents will come and fetch me insyaAllah.

So after this..hmm I'm going to take a rest for today..tomorrow, insyaAllah will starts my journal writing since my "daddy" keep asking for it since the beginning of the semester..huhu..

Yesterday, my SV and Co-SV treated me and my fellow friends ( who under their supervision) dinner at Phuket Restaurant huhu..thanks to both Dr Taher & Dr Deny for wonderful dinner and we're having a great time. Oh not forgetting, thanks for all the knowledge (^-^)



Later, we went to TC (w/o Dr Taher & Dr Deny) just hangout, taking pictures and sharing moments with each other.

Even though I've already sent my thesis for hard bound, I;m still restless and nervous..I hope everything will go on smoothly tho~

Saturday, June 16, 2012

50 THINGS YOU DON'T NEED TO KNOW

50 Things You Don't Need to Know

Ohoi mengidam la pula


Seperti tajuk diatas..ntah apasal skang ni dok rasa nak makan kek..macam-macam la tekak aku ni..ni dari celik mata tadi minum milo je (malas nak keluar beli makanan punya pasal). Haih dah la skang ni kena berjimat cermat sebab nanti nak print untuk hard cover and hard cover je pun dah makan berapa banyak duit..aiyo..pokai lo~

Huhu ade ke nak hadiahkan kek kat I? hehehe sengal (mood x betul sebab tengah edit thesis)..

Friday, June 15, 2012

Alhamdulillah

Alhamdulillah..aku betul-betul bersyukur kerana berkat sabar dan sokongan moral Azrain, aku berjaya mendapat semula softcopy thesis yang hilang kerana pendrive aku kena infect dengan virus kedai printing..

Softcopy itu amat penting ye kengkawan sebab dari berapa hari aku dok betulkan sedikit demi sedikit dan semalam pula Fidah dengan baik hatinya membantuku membaiki format thesis aku yang sememangnya agak tunggang langgang..hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasa kalian..

Aku menggunakan software PC Inspector File Recovery untuk mendapatkan semula file tersebut..huhu sebenarnya dari petang tadi aku dok depressed dan air mata tak usah cerita la..dok berjurai-jurai sambil ditenangkan oleh Azra yang agak kelam kabut bila tengok aku dalam keadaan yang sangat x stabil. Mana taknya, examiner kedua aku nak aku betulkan the whole Chapter 3 (sebenarnya aku memang dah start betulkan dari hari tu) dan tetiba pula dok rushing nak buat hardcover bagai..sesungguhnya aku sangat tertekan..bantai petang tadi time nak minta tolong Su ajar buat error bar softcopy yang dah diedit tu hilang..mau x haru?

Tapi apa-apa pun alhamdulillah sebab dah dapat softcopy tu dan buatkan aku sedar yang sahabat sebenar memang amatlah berharga disaat aku betul-betul memerlukan bantuan..terima kasih Azra (^-^)

Human Puzzle

Human Puzzle

Thursday, June 14, 2012

Thesis reconstruction


In the process..done my presentation yesterday..alhamdulillah..but still feeling depressed. I guess maybe after submitting hard cover bound thesis then I'll feel relieve~
Watched Madagascar 3 yesterday and that movie is awesome! Love it to the core huhu..had fun with Azra and met my classmates huhu you guys are releasing your tension too I bet..
Feeling quite blue because of my thesis hard cover thingy..yeah need to do 5 copy of it and it cost a lot..haih stress!
But nevermind for now just reconstructing my thesis and try to finish it as fast as I could..

Saturday, June 9, 2012

Semakin hampir ke penghujung


Mood swing walaupun dah habis jawab final exam sebab memikirkan thesis presentation. Alhamdulillah semalam aku dah settlekan clearance untuk lab kat Kuliyyah of Science (KOS). Agak memenatkan tapi alhamdulillah ianya berjalan dengan agak lancar. Slide untuk presentation....err masih belum dapat disiapkan padahal banyak je masa kat dalam bilik ni..hmm kenapalah time2 ni la nak mood swing..mesti ada yang fikir "Haih susah betul la perempuan ni!" hahaha ye perempuan memang agak complicated sedikit dari lelaki ye..ini fakta bukan auta.
You, a trouble maker
si otak yang lupa dia pun ade menyumbang dalam perembesan hormon~
Tapi takpe apa2 pun kita kena fikir positif huhu (tetibe je..err kan dah kata mood swing) hari Khamis hari tu adik aku, Nadirah tanya "Ko x balik ke minggu ni?" aikk bukan ke baru hari Selasa hari tu dia hantar aku ke Pekeliling? hehe YOU DO MISS ME DON'T YOU? hehehehe depan aku berlagak cool, apa punya adik..
Ramai yang tanya "Nasrin balik bila?" err semua dok tanya aku pasal balik ni la yang buat aku rasa nak balik lagi hehehe..ntah aku pun x bincang lagi dengan mama dengan ayah aku..yelah kali ni kalau balik memang betul2 balik la (hehehe macam xyah datang clearance benda lain). Untuk pengetahuan baju2 dah siap dikemas dan yang tinggal skang ni untuk pakai harian, presentation dan kalau tetiba rasa nak keluar. Semangat x? Semalam la aku dok kemas bilik dan baju bagai sebab tengok kawanku, Fidah dah siap kemas barang..huhu semangat la makcik tu..
Baiklah rasanya sampai sini jela update untuk kali ni..insyaAllah akan update lagi bila rasa nak update hehe..

Smile and Silent

Agree..?

Another picture post..well I love visiting 9gag~ sometimes there're many agreeable quotes so I just post it here..huhu problem? #trollface

Petabyte~

The Petabyte Age

Honestly if there's 1 Petabyte external I'll be satisfied enough I think (^-^)

Friday, June 8, 2012

The problem with giving into the urge to please everybody

The problem with giving into the urge to please everyone

Habit or weird behavior


As a human I tend to have bad habits and some odd behaviors..just wanted to share and if you guys have it meaning that I'm not alone huhuhu~

- Food - nobody shall touch my food before I did..weird but I just don't like it..

- Book - nobody should read my book before I did..it's okay after I read 2-3 pages then you guys can borrow it (only with my permission tho)~

- Seat-belt - I'll pull my seat-belt as soon as I take a seat..for me it's a must

- Comic - mostly my comic books still inside plastic cover..I don't like it when they're "naked"

- Cinema - I must eat popcorn while watching a movie in the cinema without it I'll feel lost and something missing..

- Outing - Morning is the best, Afternoon is the worst, Evening no mood ~ Night after Maghrib is kinda okay

- Trauma - Just because I got food poisoning after eating unagi onigiri from Jusco, now whenever I hear onigiri, unagi or Jusco I'll feel sick~

- Whenever I visit a restaurant or stall I only order ice milo, lime or carrot juice + milk

- Shopping - I like window shopping but when I shop, I just buy whatever that I've been set in my mind & usually didn't take lots of time..

- Room - I must have at least one glow-in-the-dark item inside my room..I love when I switch off the light but I can still see something glowing and it's green hehehe~

- Room item - everything that originally inside my room shouldn't be taken out unless I'm the one who did it..

Huhu I think that's all I can remember right now..so guys wanna share?

Thursday, June 7, 2012

Last paper~


Gara-gara Fidah dok ulang "last paper~last paper" dengan slang cina Johan maka teringin gak nak buat post pasal last paper ni huhu~oh untuk pengetahuan, Fidah dh amik "last paper" dia awal pagi tadi~
InsyaAllah esok petang aku akan menduduki exam terakhir sebagai pelajar tahun akhir. Dah tengok dah CAM tadi dan alhamdulillah boleh la..exam esok pukul 2.30pm huhu time tu la aku paling mengantuk sebenarnya..tapi takpe kerana exam last aku turutkan..tapi risau jugak kalau petang2 ni tahap nak cepat fed-up dengan soalan2 memang sangat tinggi lalu mengakibatkan hamba Allah ini keluar awal~ err sesungguhnya kalau dah fed-up sangat aku memang terus keluar je..
Berbalik kepada last paper~ walaupun lega bila dah habis exam tapi aku masih tak boleh nak bersenang-lenang ye kengkawan? 13/6/2012 ni aku ada thesis presentation di depan Dr Nurziana & Bro Yusoff aka thesis examiners aku..ufufufufufufufufu naya weh naya~ tapi takpe skang aku pakai idiom ni "if you can't avoid it, just enjoy it" ufufufufufu ni kira idiom pasrah deme tau...
Petang tadi kakak aku call beritahu yang manager kat tempat kerja dia dah confirm nak amik aku kerja dengan dia..err yang ni sebenarnya aku ni pun still nak fikir2 dulu tapi..takpelah kalau itu dah ditakdirkan maka aku terima jela dan alhamdulillah sebab Allah bagi rezeki ni kat aku..maka insyaAllah bulan 7 ni aku dah boleh start kerja (dalam kepala ingat nak rehat sekejap tapi takpelah)..
Baiklah semoga semuanya berjalan dengan lancar..(^-^)

Tuesday, June 5, 2012

Selamat Tinggal Pujaan

Err kata la apa2 pun skang ni aku tengah layan S.Jibeng - Selamat Tinggal Pujaan..hahaha ni sume gara2 pakcik bas Bulan Restu tadi yang dok pasang Classic fm dan lagu ni ade tadi..huhu selalunya lagu ni kita dengar time kenduri kahwin je kan...ahaha ok sila layan~

Pengalaman ketika bercuti dan taaruf


Macam tajuk karangan budak sekolah rendah pun ade..ok ni sampai Kuantan pukul 5.20pm tadi dan alhamdulillah Sol datang amik kat terminal huhu kalau x mau naya dok bayar rm15 kat pakcik taxi padahal dekat je pun..
Sebenarnya cadang nak balik semalam tapi semalam aku dok sibuk dengan thesis adik comel aku, Nadirah..aduilah budak tu memang "comel"..abislah aku dengan kakak aku dok tolong buat thesis dia sampai pening kepala fikir ayatan yang sesuai..semalam plak kami touring area KL cari tempat untuk buat hard cover..oh Jalan Semarak~susahnya nak cari tau? Tapi alhamdulillah la lepas beberapa ketika jumpa jugak G-Hard printing..kedai ni buat printing, hard cover dan macam2 la..harga dia? murah beb! Hard cover yang ada logo dia just amik rm25-rm30 je..sebenarnya rm48 tapi disebabkan adik aku ajak kengkawan dia buat skali maka dapat murah sungguh la huhu..mula2 nak buat hard cover kat Chow Kit je tapi kedai printing tu bagi harga yang betul2 "cantik"..hard cover skali dengan logo rm180! yenna?!! Mahal do! Haih kalau nak kaya cepat pun agak2 la beb~
nadirah n me (muka bosan)
Hari ni pagi2 lagi aku dah bangun sebab nak kena g renew licence untuk adik & kakak aku..aku? mana ada licence lagi..abis degree ni la akak g amik ye? Bukan ape..asal cuti je ade je keje nak buat & memang xde masa la..g renew kat Pejabat Pos Rawang je pun..adik aku yang "comel" tu bantai buat drama sengal kat kaunter time renew licence..boleh plak dia salah kira & bila aku betulkan, dia malu & terus lempang aku..okay jangan salah sangka, adik aku ni ada latah skit so bila dia melatah ke malu ke apa dia punya tangan memang laju maka bertabah la bakal suamimu Nadirah hahaha~
Habis renew licence, adik aku terus hantar aku g Pekeliling..hmm memang berat hati sungguh la nak balik Kuantan ni..disebabkan tiket pukul 12.30 abis maka aku terpaksa tunggu sampai pukul 2..sepanjang aku tunggu bas takdelah aku keboringan sebab macam biasa asal jumpa orang je aku tegur..nak2 lagi sesapa yang dok sebelah aku..mula2 aku taaruf dengan seorang budak perempuan yang tengah tunggu UPU, Maryam, dia nak balik Raub..maka sementara tunggu bas dia pukul 1.30, kitorang berborak la..macam2 la cerita kuar dan berkongsi pengalaman..huuhuhu disebabkan akak ni kira senior maka macam2 la nasihat akak bagi kat dia huhu..tapi memang syok la borak dengan dia sebab dia ni sementara tunggu UPU dia kerja sekejap kat Putrajaya jadi cikgu tadika..huhu kerjaya idaman akak tu~ bila nak dekat pukul 1.30, Maryam pun minta diri nak naik bas balik Raub..huhu dia cakap nanti dia add akak kat FB huhu okay akak tunggu~

Lepas je Maryam naik bas, sekejap tu ada seorang lagi budak perempuan duduk sebelah aku..aku terpandang tiket kat tangan dia dan terus aku mulakan sesi taaruf kedua huhu..Hani namanya, belajar kat UniTAR..dia naik bas yang sama dengan aku huhu..sembang punya sembang rupa-rupanya rumah dia dekat je dengan UIA Kuantan ni..huhu dia amik TESOL kat UniTAR dan skang tengah cuti sem..elokla aku nak g balik UIA amik exam dia balik rumah bercuti huhu untungnya (padahal baru je balik rumah)..tengah2 sembang tetiba aku nampak ada seorang perempuan India yang mengandung berdiri maka aku pelawa la duduk sebab sebelah tempat Hani tu ada tempat kosong..Hani pun menginjak ke tempat kosong dan bagi perempuan India tu duduk sebelah aku..okay macam biasa sesi taaruf ketiga pun bermula~ Nama perempuan India tu Anita, dia nak ke Raub dengan naik bas pukul 2.30..Anita cerita yang dia datang dengan family dia skali huhu memang ramai kot 12 orang..suami dia kerja kat Singapore so xleh ikut..dia ni nak g lawat adik dia kat Raub dan dia ni dari Setiawan, Perak..dia cakap ni first time dia datang KL so dia macam blur2 skit..tapi kira bagus la kurang2 dia datang ramai2 so xdelah takut sangat..ahli keluarga Anita yang lain pun ramah juga dok borak2 dengan aku..anak sulung Anita (aku lupa plak tanya nama) pun petah berborak dengan aku..punyalah dia bercerita dia suka menulis karangan, makan petai dan macam2 la huhu..oh dia baru je 8 tahun tapi bahasa Melayu dia bagus (^-^)
Bila nak dekat pukul 2, aku pun minta diri sebab dah nak naik bas..aku & Hani naik la bas kami..huhu seat aku kat depan manakala Hani plak kat belakang skali huhu kesian dia..sepanjang perjalanan aku tido sebab aku duduk single seat dan xde sesapa nak ajak berborak huhu~
Alhamdulillah sampai Kuantan je aku singgah 7E beli roti buku dengan tuna huhu favourite akak ok? Sementara tunggu Sol, aku sempat gak la berborak dengan seorang budak perempuan yang blaja kat Poli, yang ni dia yang tegur huhu dari jauh lagi dia tegur sebab dia ingat aku tengah tunggu van atau bas dari kolej untuk amik aku..huhu UIA mana ada ma..dia tunggu van dari Poli amik dia..aku bagitau la yang aku tengah tunggu kawan aku datang amik & kalau naik taxi memang mahal bebenor..dia pun setuju dengan aku..dia cerita la ada je kawan dia yang panggil taxi datang amik kat rumah sewa diorang..bila taxi tu datang kawan dia x siap lagi maka pemandu taxi yang x suka menunggu ni marah2 dan ugut nak report police sebab ntah apa ada kaitan dengan hak pemandu taxi ke apa ntah..aku dok blur sebab bagi aku ala takat tunggu sekejap apa salahnya..tengah2 borak Sol pun sampai..aku minta diri dan terus naik kereta Sol..Sol datang dengan Yana..huhu nama lebih kurang aku~dalam kereta macam biasa berborak lagi pasal exam, pasal perasaan nak graduate macam2 la huhu..
Sampai UIA je rasa depressed balik hahaha xleh blah la kan..tapi takpe kita kena kuatkan hati dan cekalkan diri! apa da..Apa2 pun semoga final exam dan thesis presentation berjalan dengan lancar dan aku dapat grad dengan perasaan yang puas..amin (^-^)
There was an error in this gadget