Saturday, July 28, 2012

"Semat" Phone

Smart phone..hmm okay aku xde..skang ni kalau orang pakai handphone (hp) macam aku, mesti orang pandang sinis je..apasal ha? hmm biarlah janji aku syok dengan hp aku sudah~

Teknologi makin hari makin canggih..okay bermula dengan zaman hp Nokia 3310..fuh kalau dulu ade tu hp pun orang dah cukup bangga..terus terang aku xde feeling pun..ayah aku time aku darjah 5 ke 6 dah bagi aku hp yela untuk emergency..tapi aku tinggal je hp tu kat rumah sebab bagi aku, aku x pakai sangat pun..hmmm kengkawan mana ada hp time tu..pastu kuar plak hp yang ada skrin berwarna..still aku xde feeling..time form 3 aku pakai Nokia 2100..okay hp aku tu kegunaan die just untuk jadi alarm aku bangun pergi sekolah je dan time tu kalau sms pun rm0.30 tau? hmm x kisah sebab aku x obses pun dengan benda2 macam ni..ringtone plak dari monophonic ke polyphonic..lagi la aku x kisah janji ade bunyi dan kekadang kalau ade lagu aku suka je aku buat ringtone..eleh tu pun selalu amik free je code kat majalah.


Lama kelamaan dah ade true tone la, 3G la camera la apa2 la..skang ni kalau pakai Iphone 4 pun orang dah kata outdated..err penting sangat ke nak kena up to date? X cukup dengan tu ramai yang dok obses dengan smart phone sendiri sampai dah jadi lebih kurang zombie..hmm mesti kata alah ko dengki la tu..hmm x pun sebab bagi aku hp aku janji boleh call & sms dah cukup baik..


Skang aku masih pakai SE K530i pemberian ayah aku time aku first year lagi (tahun 2008)...jodoh aku dengan hp aku ni memang kuat..macam2 rintangan kami lalui bersama (chewah!) jatuh longkang la, tertinggal berkali-kali la (okay aku memang pelupa) dan lain2~fufufu skang ni kalau jatuh pun aku dah x kisah sebab aku tau hp aku memang terer~bananana~

Kakak dan adik2 aku selalu dok ketawakan hp buruk aku..hmm ada aku kisah? yelah hp dorang boleh Whatapps la surf internet la instagram la..serious aku x jealous pun sebab aku tau skali masuk longkang gerenti out hp2 mereka itu muahahahaha~ (jahat x?)

Maka aku memang dah berazam dah selagi hp aku boleh dipakai, aku xkan tukar hp aku sebab buat apa aku nak mengikut trend? bagi aku hp aku dah cukup "semat" dah lantaklah ape orang nak fikir ke kutuk aku ke janji aku hargai hp pemberian ayah aku ni sudah..

hp aku yang belah kanan~
Bagi sesiapa sajalah diluar sana yang terlalu obses dengan smart phone ke android..err aku rasa x lama lagi kuar lagi gadget baru so apa yang korang ada skang ni akan jadi outdated gak huhu..


No comments:

There was an error in this gadget