Friday, September 21, 2012

MC



First time aku amik MC sepanjang 2 bulan aku bekerja ni..

Dimulakan kisah dengan aku bangun Subuh tadi..

Macam biasa bangun, pastu rasa blur2..baru teringat hari ni start kerja pukul 1 sebab aku kena ikut shift mentor aku..skang ni aku dah start mentoring dengan senior..kiranya aku dah kena take live call bersama senior disebelah.

Semalam hari yang paling kelam-kabut..1st day mentoring...senior aku tampak garang tapi alhamdulillah dia baik je dengan aku semalam hihi~ terus terang call pertama yang aku dapat memang difficult customer tapi alhamdulillah mentor aku tolong2..call kedua plak dapat customer yang baik huhu nasib baik~ call ketiga dapat customer yang nak access code je hehehe bertambah nasib baik..tapi apa2 pun aku menggelabah so semua benda jadi x betul..hilang segala ilmu sekejap..

Ok sambung balik cerita Subuh..dah bangun tu teruslah solat Subuh sebab dah dengar azan..

Pagi tadi lepas breakfast, sakit mula menyerang..mau 2-3x gak la aku masuk tandas..huhu dan ketika itu aku dah bersiap sedia dah nak g kerja...last2 aku pun rasa memang aku xleh g kerja ari ni..maka aku pun call trainer & Team Manager aku..Trainer aku nasib baik ok je sebab aku bukan suka2 amik MC..TM aku plak suh aku call the higher up..ohohohoho..kecut perut seketika..so aku tunggu ayah aku balik dan g klinik amik MC dulu barulah aku call dia..yang xleh blahnya dia boleh plak suh aku terangkan simptom2 diarrhea kat dia..aih aku dah sakit manalah aku nak story lebih2..tapi nasib baik la dia bagi aku off gak..hmm kalau x bagi pun ada aku kisah? MC dah dalam tangan ma..

InsyaAllah esok aku akan join career fair kat MidValley Megamall..nak tinjau2 gak peluang pekerjaan lain..huhu (^-^)
There was an error in this gadget