Sunday, September 23, 2012

Mooncake

Okay mooncake itu sedap~

Bersempenaan Mooncake Festival yang bakal berlangsung pada 30th September ini, aku dengan happynya telah membeli mooncakes untuk dimakan bersama family aku~ hohoooho

Mooncake ni ada sejarahnya tersendiri dan aku memang dari kecil lagi memang suka makan mooncake walaupun aku ni kurang suka makan kuih yang terlalu manis..maka caranya aku potong 12 mooncake tu huhu~ eat a small slice in one time~ okay Mooncake tahun ni~~

bekas yang cantik~kyahaha~



Yang ni plak untuk Popo aku~

cantik kan? (^-^)
hehe saje aku beli jenama Tai Thong ni sebab jenama ni halal..yang lain tu aku x sure sangat..tiap2 kali beli aku akan cari Tai Thong xpun Kam Lun Tai sebab dua jenama ni je yang boleh dipercayai~hoho~

Tahun ni pun mama dengan kakak aku ade beli jelly mooncake..okay sedap woo~ (asyik makan je..)


Oh selain mooncake, ari 2 aku ter'mengidam' nak makan durian..huhu dah la off season maka..aih mahal sungguh harganya..tapi kerana teringin sangat maka beli jela..


Yang bestnye..abis je solat Isyak, tengok ayah dah siap kawtimkan durian tu~ hehee xpayah nak lukakan tangan ~ kyahahhaa~

No comments:

There was an error in this gadget