Wednesday, October 31, 2012

Tomorrow


will be the day I starts my new job...

Kindergarten teacher (^-^) InsyaAllah..

Sri Merpati will be my new workplace. It is located in Rawang Perdana so easy for me to go there as my mom and my sisters work at the same area.

Well hope everything will be okay and I can cope with children and teachers there.


Monday, October 29, 2012

Raya Korban yang lepas~


Macam dah lama sangat berlalunya pun...

Okay nak dijadikan cerita, hari Khamis lepas aku ikut gak parent, lisa dan wani balik Kedah...haih ni semua pasal desakan si Lisa tu la..siap nak rasuah aku dengan aiskrim Walls baru tu..ala yang strawberry cheesecake (aku menanti Lisa)! Maka dengan agak berat hati aku setuju..yela kang merajuk plak budak sengal tu..menyampah!

drooling!!!!
Pukul 12.35am macam tu kitorang bertolak keluar dari rumah..ayah aku g isi minyak dulu pastu baru naik highway. Sampai2 je kat highway PLUS....MAK AIH! Kereta bertali arus dan...ya jammed la apa lagi..terus terang aku cakap ni la antara jam yang paling teruk aku pernah alami..memang terbaik! Dan ayah aku naik fed-up la..sampai Slim River, terus keluar dari highway masuk jalan lama..woohoo~ alhamdulillah lancar perjalanan (^-^) Sampai Ipoh, ayah masuk balik highway..berhenti rehat kat RNR Sungai Perak..dapat memori buruk sebab g makan kat gerai yang x sedap dan pelayan dia kurang ajar..dah buat salah xnak mengaku pastu marah2 kte balik..adui la..xpe la lain kali x g dah gerai ko~


Pukul 6.35am macam tu dah sampai Sungai Petani..stop kejap kat Masjid Sultan Muzaffar Syah kat Sungai Layar untuk solat Subuh..sampai hotel dalam pukul 7.00am macam tu. Nasib baik la Seri Malaysia ni agak lenient dengan check-in time..kalau x maunya kena tunggu sampai pukul 2pm (berdasarkan pengalaman lepas di hotel lain). Sampai2 terus tidur sebab dalam kereta tak tidur sangat sebab temankan ayah yang memandu maka aku kena berborak, menyanyi dan kacau adik aku huhu~saje nak bagi bising miahaha~last2 aku sempat tidur x sampai 40 minit je..huhu mata panda menyerang!!!


Pukul 10am macam tu ayah aku dah bising suh aku bangun..waa aku xnak bangun woo sebab mengantuk teramat sangat..tapi bangun gak sebab kang x pasal2 aku kena leter panjang huhu~bangun, mandi n bersiap bagai sebab nak g rumah pak long aku kat Sungai Layar..hehe~ kat rumah pak long makan breakfast ketupat daun palas dengan serunding daging + kuah kacang yang super marvelous! Waa ini orang boleh jadi chef woo~ abis makan borak2 dulu dengan sanak saudara..chewah macam ramai~ pastu jumpa sepupu kesayangan gua, Syawel (konon)..dia dok panggil aku pembuli padahal dulu dia dengan aku lebih kurang je dok buli sepupu2 lain..hehe dia la kepalanya! ala borak biasa je sebab malu ma..lama x jumpa so x reti nak borak apa sangat huhu~

Abis rumah pak long, g plak rumah pak lang..huhu ni dok sekejap je sebab pak lang xde kat rumah dan terus g rumah makcik gee..kat situ jumpa ramai sanak saudara~ ada keluarga Pak Teh, Makcik Nana, Makcik Chah dan Mak Tam~dorang buat korban lembu kat situ..kumpul ramai2 memang banyak la story keluar hehe~ makan tengah hari kat situ pastu balik hotel untuk sambung tidur hoho~malam plak kuar g rumah Makcik Nana kat Taman Lagenda..huhu kat situ pun borak macam2 dengan Pakcik Hanafi n Makcik Nana hehee terus terang cakap aku memang suka berborak (^-^)


Keesokannya, lepas breakfast kaw kaw to kat Seri Malaysia, aku dok dalam bilik je sebab sakit perut..huhu malam tadi makan kat kedai mamak la ni! kari pedas tapi sedap punya bahana huhu~yang lain g rumah Mak Ngah n malam tu g rumah Pak Lang..aku tinggal dalam bilik kemas2 mana yang patut dan berehat lo..dah kata sakit..


Hari terakhir..bangun Subuh terus mandi dan siap2..pastu turun breakfast lagi..abis breakfast rehat sekejap sementara si Lisa dengan Wani dok main2 kat kolam renang..err aku xmo join sebab kolam renang dia outdoor dan bercampur..huhu aku rindu giler2 kat kolam renang UIA Kuantan (TT^TT)
Pukul 10am, kitorang check-out dan terus bertolak pulang..dan seperti yang dijangka..jam teruk lagi! Lepas je hentian Sungai Perak, ayah terus ikut jalan lama..tapi jalan lama pun jam gak sebab ramai pun lari ikut sini..haih..kalau nak tau, mau 8jam terperangkap dalam jam kali ni..haih..geram gak dengan sikap sesetengah pemandu yang bawa perlahan tapi nak gak dok kat lorong kanan..menyusahkan orang lain je! Sampai2 rumah, terus mandi sebab rasa x selesa dan nak dekat Maghrib. Nasib baik tadi berhenti solat kat stesen minyak kat Perak.


Huhu..balik kampung memang seronok tapi yang tak seronoknya perjalanan yang sebenarnya kurang dari 5 jam jadi lebih lama sebab jam..oh apa2 pun syok jumpa saudara mara sebab bukan selalu jumpa diorang pun..insyaAllah kalau ada rezeki dan masa akan balik lagi (^-^)

Thursday, October 25, 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha~


In advance!

Huhuhu malam ni insyaAllah mama, ayah, wani dan lisa akan berangkat pulang ke Kedah. Aku? Tinggal rumah da..disebabkan Nadirah dan Kakak x pergi maka aku pun amik keptusan x nak ikut gak..lagipun parent aku pun tempah 1 bilik hotel je~

Sebenarnya kalau raya haji ni otak aku dok ingat daging je~waa bestnye sup ekor~daging kurma etc hohoho~ weh melampau kang batal plak puasa hohoho~


Okaylah semoga mereka selamat pergi dan kembali..amin~

Wednesday, October 24, 2012

Sekadar Peringatan Khas Untuk Remaja-remaja Diluar Sana


Aku makin x faham dengan perangai remaja belasan tahun sekarang. Makin muak pula bila tengok lagak diorang dalam Facebook yang sememang dah jadi lebih kurang shrine dorang tiap-tiap hari.

Mau xnya.."a day without Facebook means my life is over" auwww so dramatic and plastic. Baca buku x juga.


Makin ramai yang x malu mendedahkan status-status yang kurang sesuai dengan umur mereka. Ada boleh percaya ke 14 tahun dah divorced? Gila..yang paling xleh blah tangkap gambar lentok-lentok dengan boyfriend pastu ada la kengkawan lain yang like la comment la.." Semoga berbahagia ke akhir hayat~" lepas 2 hari break-up. Hari-hari g sekolah memang alhamdulillah la tapi sampai x sampai lain cerita. Ada yang sampai sekolah tapi ponteng kelas xpun lepak kelas kawan lain. "Ala relax la, boleh belajar sekali dengan kawan ma~" Yeke belajar ke kacau orang lain yang nak study xpun saje je bagi cikgu tu sakit kepala? Paling terer ponteng kelas pastu dating dengan pakwe kat belakang bangunan sekolah..woohoo romanticnye~ amboilah baiknya perangai.


Paling best g sekolah sebelum matahari terbit tapi balik selepas matahari terbenam. Wow terer tu! Banyak study? Tengok result lebih kurang yang sebelum ni x pun makin teruk..hmm apa lagi alasan? Study group? Aku dulu pun ada study group juga tapi pukul 4 aku dah sampai rumah kecuali ada latihan rumah sukan yang menyebabkan aku balik lewat pukul 6 macam tu. Result? Alhamdulillah makin baik sedikit lepas berbincang dengan kawan-kawan yang mempunyai matlamat yang sama bukan nak main-main je! Ni kata study group tapi hancus..err ada ke orang buat study group dalam tempat karaoke? Jangan nak menipulah! Ko study nak jadi penyanyi ke apa?


What's actually in your brain teenagers?

Kata nak jadi orang berguna tapi buat benda-benda yang merosakkan diri sendiri. Tipu mak ayah sebab nak kejar keseronokan dunia. X pedulikan nasihat orang lain sebab anggap orang lain xkan faham perasaan korang sedangkan korang sendiri yang berada dalam keadaan yang perlu dibantu. Bila orang nak menolong terus melabel sebagai penyibuk dan x sporting langsung padahal orang ambil berat pasal korang dan xnak korang terjerumus lebih dalam lagi dalam perangkap dunia. Dunia dianggap lebih penting daripada segala-galanya. Nasihat mak ayah dah x boleh pakai sebab pemikiran diorang dah lapuk tak updated macam kawan-kawan lain. Kawan-kawan dianggap teman sehidup semati padahal kalau kena cekup kawan lari dulu.


Fashion..oh nak ikut K-pop la J-pop la J-rock x pun sexy macam artis barat barulah nampak ada standard. Pakai baju kurung dan bertudung tu kampung sangat la weh..time raya boleh la. Hmm ada yang pakai tudung tapi....takat kepala je tutup tapi pakai baju takde lengan x jadi gak adik oii. Ni maybe salah mak ayah gak sebab mak pun pakai fesyen lebih kurang dan ayah dok biar je."Alah biarlah muda-muda ni la nak try semua jenis baju, tua nanti dah xleh pakai dah" hmm bagus punya minded.


Pertuturan..wow kalau dengar budak-budak zaman sekarang bercakap kalau x sakit telinga memang terer. Setiap ayat tu mesti ada perkataan mencarut. Ntah apa fungsi mencarut tu aku pun xtau..kalau marah sangat kalau mencarut tu boleh lepas geram ke? Lagi rendahkan martabat diri tu ada la. Ni ntah seronok ke marah ke malu ke apa terus mula bercakap je mencarut je tau. Nampak sangat dangkal pemikiran diorang ni. Orang pun naik menyampah bila dengar diorang ni bercakap " Oh yeke? Ada aku kisah? Lantaklah mulut aku!" ni balasan biasa bila ditegur pasal penggunaan perkataan yang x elok tu..hmm dah tegur baik-baik kena marah elok cili je mulut diorang ni!

Adik-adik sekalian..aku bukan nak menyibuk ke apa tapi aku nak korang berubah untuk masa depan korang juga. Aku x sanggup hidup dalam negara yang penuh dengan generasi baru yang x reti hargai diri sendiri, takde matlamat hidup dan kurang ajar. Jadilah anak yang boleh buat mak ayah korang tersenyum bila dengar kejayaan korang bukan menangis malu dengan perbuatan terkutuk korang. Ingatlah kita semua dilahirkan didunia ini selepas pertarungan epic mak korang kat dalam wad bersalin yang sememangnya antara hidup dan mati, jadi ni ke cara korang nak balas budi dia? Dengan memalukan dia?


Wahai adik-adikku yang aku kasihi. Pilihlah jalan hidup yang boleh buat korang semangat nak bercerita kat anak cucu korang bila korang tua kelak bukan terpaksa sorok-sorok sebab malu. Banggakan mak ayah korang dan diri sendiri juga. Jadi orang yang diingati sebab kebaikan bukan keburukan bila korang dah xde kat dunia ni nanti.

Thursday, October 18, 2012

Kindergarten or Primary School Teacher?


or 


Still in the midst of choosing between those two options..

Kindergarten teacher is my dream job actually. I love kids and being with them while teaching I think would be the best.

BUT

Teaching primary school would be fun too because they still kids what? However, the workload will be  more than kindergarten teacher and the stress handle with older kids also need to be consider..well I have less patient tho~

So solat isythikarah is needed~

So will update soon~

p/s: going to observe kindergarten convocation & doing mock teaching on Monday. Wish me luck (^-^)

Wednesday, October 17, 2012

Gatal~


Takde kaitan dengan alergi ke apa..

Gatal zaman kanak-kanak~

Waktu umur mula nak naik 10-17 tahun (walaupun usia ade belas-belas tapi aku akan tetap anggap kanak-kanak je) ramai sangat la kanak-kanak ni yang dok beria sangat nak ber'couple'. Kononnya nak perhatian lebih la, ada perasaan kat budak lelaki/perempuan sama/luar/lain tingkatan, nak amik pengalaman la apa la..lalalalala~ terus terang aku cakap kalau ada budak-budak umur macam ni dok garit sangat nak bercinta memang aku rasa nak bagi penampar je sebab waktu-waktu umur macam ni memang kritikal dalam pembesaran kanak-kanak ni. Masa ni la mereka seharusnya menumpukan perhatian dalam pelajaran mereka dan cari diri mereka sendiri. Soalan seperti "Apa yang aku akan buat selepas tamat sekolah?" "Pekerjaan apa yang sesuai untuk aku?" sepatutnya soalan wajib untuk setiap daripada mereka tanya pada diri sendiri dan rujuk ibubapa, guru atau kaunselor sebab soalan-soalan itu penting untuk masa depan mereka bukan " Siapa ye bakal suami aku?" "Agak-agak si A suka kat aku tak?" tapi aku tak halang daripada remaja umur ni untuk berdoa untuk mendapat jodoh yang baik di masa hadapan..yeah berdoa itu bagus (^-^). Doakan sekali untuk masa hadapan yang cerah dan menuju ke Jannah bukan Jahanam~

Gatal zaman pra-dewasa~

Umur 18-20. Macam ni bagi aku gatal masih boleh dimaafkan jika dah ada haluan hidup sendiri dan memang nak mengakhiri kegatalan dengan hubungan yang sah aka berkahwin. Tapi....sekarang ni macam trend pula, couple 2-3 bulan pastu break-up dan cari orang lain yang kononnya lebih memahami..err aku tak boleh komen sangat sebab dulu aku pun pernah ada hubungan yang tahan selama 3 bulan je time umur ni..ye aku sebenarnya memang ada niat pun nak end-up with marriage tapi apa boleh buat takde jodoh dan ketika ini aku masih tak dapat lihat hala tuju hidup aku.

Gatal zaman dewasa..


Umur 21-40. Gatal sebab nak berkahwin sangat boleh dimaafkan tapi kalau gatal sebab nafsu serakah je...err aku rasa baik hentikan jela..ye sangat menjelekkan kalau tengok orang-orang sebegini...ada juga yang dah berkahwin tapi masih mengatal sebab nak test market or cari potential bini no 2, 3 & 4 or perempuan simpanan wallahua'llam

Gatal zaman senja~

41-80. Kalau menggatal sebab masih belum berkahwin atau dah kematian suami/isteri takpe lagi tapi....seperti gatal zaman dewasa, kalau gatal sebab nak cari no 2, 3 & 4 / perempuan simpanan saya galakkan bertaubatlah..rumah kata pergi kubur kata mari...bertaubatlah sebelum terlambat.

p/s: kalau perempuan pula selalunya yang kaya-raya & dah tua tapi x sedar diri suka pasang anak ikan..errr sepatutnya jagalah ikan besar (suami) anda sebaik mungkin sehingga ke akhir hayat.

Tuesday, October 16, 2012

Downloading~


Woah you know what? What? Huhuhu~ okay actually I'm having my own sweet time downloading Running Man from a blog that have all episodes (almost).

It has been long since the last time I downloaded episode 101..yeah been busy because of my previous job and housewife thingy~I collected Running Man since the 1st episode so...I feel uneasy when I left out some episodes in my external hard disk even though I'm watching it every week (Astro channel 393)..


So now download like crazy lo~ the latest episode is 114 and now I downloaded till 109 huhu 5 more to go~~

Other thing is..there are many drama, tv series and movies on that particular blog huhu..soooo much fun!!! Well it's been a long time since I'm hovering over the net to find a site which I can download so many things easily hohoo~

Okay I think that's enough for today..so till we meet again (^-^)v

p/s; downloading Arang and The Magistrate as well~ (^O^)v ooohh~~ Lee Jun Ki <3

Monday, October 15, 2012

Blackberry dan PVR

So what's the relation between those two?

Nothing~

Okay change back to Malay~zuuushh!


Blackberry Curve C8500 merupakan hadiah yang aku dapat from.....? Haha saje buat suspend tapi tak sangat la kan? Okaylah aku dapat sebab consistent bayar bill streamyx tiap2 bulan..eleh bagi la BB Bold kan? Barulah best skit..huhu memang tak bersyukur punya budak! Baiklah..tapi terus terang aku cakap aku pakai hp tu tak sampai sehari pun sebab beberapa jam selepas sakit kepala tak reti nak handle BB, terus aku hadiahkan BB tu kat ayah aku~ hehehehehe~ senang cakap aku guna hp untuk call dan sms je maka aku tak suka meng'complicated'kan benda yang senang...sekarang ayah aku pakai BB tu dan dia pula yang sakit kepala heheehe..takpe2 ramai yang sedia membantu kan ayah? hehehe~


PVR...Astro kat rumah aku dah ditukar kepada PVR. Dengan seronoknya aku record segala anime yang aku nak tengok petang semalam hehee~ tetiba tengah record aku tanya ayah aku, "Ayah macam mana nak tengok cerita yang kita dah record?" Ayah aku terus geleng kepala..huhu sebenarnya time orang tu dok pasang segala benda aku dok berkurung dalam bilik sebab malu + malas nak keluar hehee~ maka aku teruskan record cerita..macam mana nak tengok tu nanti2 la aku cari huhu..tapi takdela lama sangat sebab sekejap tu aku tengok balik manual PVR tu dan buka user guide~malam tu habis je tengok berita pukul 8, terus je aku tengok balik semua anime yang aku record huhu TV tu milik aku malam tadi muahahaha~alang2 dah cuti segalanya maka gunakan segala peluang yang ada huhu~aku record anime Sket Dance dengan K kat Animax huhu best~ terus hilang gian aku yang dah lama tak ber'anime' ni..

Sekarang ni..huhu aku update blog sambil makan kuih bulan inti Jade Custard yang sebenarnya aku nak bagi kat seseorang time convo hari tu tapi lupa nak bawa sebab kelam kabut sangat dipagi convocation hari tu huhu~

Jade Custard Mooncake and my beloved hp hoho~

Friday, October 12, 2012

Just get over it


Get over it! Yeah that's the words that I want to tell some people that keeps whining. I used to whines over things but later I realized that it is totally wrong because when we whine, we block up our mind to think about another possibilities or alternatives.

Like traffic jam, if we know that some places going to be crowded at certain time so why must we travel at that particular time/ peak hour or just find another alternative such as use another road.

Some people love to whine on Facebook, Twitter etc. Honestly, I hate it. Just imagine, I go online and open my Facebook in happy mode. Suddenly I saw a stupid post whining about trivial things which made me feeling like killing that so call unhappy human...sometime I want to put a harsh comment but..well I'm too well mannered to do that.

Well some might say, " Why not you advice that people to not be so negative instead of feeling angry/ fed-up?", yeah why not? Done it but later it's really awkward when that people starts to whine on everything and expect that I'm going to solve their whatsoever problems from time to time. Honestly, I'm quite a good listener but when it is too much..I don't think that I can compromise with that. I'm a human and I got my own problem which I need to take care by myself so hope people will understand.

BUT it doesn't mean that I don't want people to share their problem with me. Just put some limit and try to solve it by yourself before turn to other people for help because it is better in that way.

Lastly, try to be positive in every situation if possible. Remember we are stronger when our mind set in that way (^-^)

Thursday, October 11, 2012

G-Dragon ft Kim Yuna of Jawolim - Missing You


(Feat. Kim Yuna of Jawolim)

Yeah (maybe I’m missing you)
아무 생각 없이 평소와 같이 
보통 사람들과 만나 웃고 말하지
밤이 되면 TV가 내 유일한 친구고
아침해가 떠오르면은 
그제서야 잠이 들죠
너무 초라해 나 널 많이 좋아했나봐
네가 떠난 후 파란 하늘 
내 눈엔 노랗게만 보여
그댄 어디서 아파해요 나 여기 있어
아님 혹시 다른 사람과 
다른 사랑하니 보고싶어 my baby

내 맘은 이리 울적한데 
말할 사람이 없다
나도 가끔 활짝 웃고 싶은데 
곁엔 아무도 없다
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you

그땐 그랬지 우리사인 
투명하고 깨끗했지
처음에는 애틋했지 다들 그래 
알면서 왜 그랬지
(but) 갈수록 유리 깨지듯 
손에 낀 반지가 빛 바래지듯
날카로운 칼에 베이듯 속박이란 
사슬에 목이 죄이듯
늘 좋을 줄 만 알았던 
너와의 기억도
풀리지 않던 오해 및 상처만 남아 싫어도
헤어져란 말은 끝까지 
참았어야만 했는데
(그래도) 싸우고 다투던 그때가 
지금보단 나을텐데

내 맘은 이리 울적한데 
말할 사람이 없다
나도 가끔 활짝 웃고 싶은데 
곁엔 아무도 없다
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you

나는 아직도 매일 눈을 뜨면 
네가 옆에 있는 것만 같아
우리 함께했던 많은 시간들 
되돌릴 순 없나 아-아-아-
내 맘은 이리 울적한데 
말할 사람이 없다
나도 가끔 활짝 웃고 싶은데 
곁엔 아무도 없다 아-아-아-아-

내 맘은 이리 울적한데 말할 사람이 없다
나도 가끔 활짝 웃고 싶은데 곁엔 아무도 없다
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you oh oh
Maybe i m missing you


Romanized:

Yeah (maybe i’m missing you)
Amu saenggak eobsi pyeongsowa gachi botong saramdeulgwa manna utgo malhaji
Bami doemyeon tvga nae yuilhan chingugo
Achimhaega tteooreumyeoneun geujeseoya jami deuljyo
Neomu chorahae na neol manhi johahaennabwa
Nega tteonan hu paran haneul nae nunen norakeman boyeo
Geudaen eodiseo apahaeyo na yeogi isseo
Anim hoksi dareun saramgwa dareun saranghani bogosipeo my baby
Nae mameun iri uljeokhande malhal sarami eopda
Nado gakkeum hwaljjak utgo sipeunde gyeoten amudo eopda
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you
Geuttaen geuraetji urisain tumyeonghago kkaekkeutaetji
Cheoeumeneun aeteutaetji dadeul geurae almyeonseo wae geuraetji
(But) galsurok yuri kkaejideut sone kkin banjiga bit baraejideut
Nalkaroun kare beideut sokbagiran saseure mogi joeideut
Neul joheul jul man aratdeon neowaui gieokdo
Pulliji anteon ohae mit sangcheoman nama sirheodo
Heeojyeoran mareun kkeutkkaji chamasseoyaman haenneunde
(Geuraedo) ssaugo datudeon geuttaega jigeumbodan naeultende
Nae mameun iri uljeokhande malhal sarami eopda
Nado gakkeum hwaljjak utgo sipeunde gyeoten amudo eopda
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you
Naneun ajikdo maeil nuneul tteumyeon nega yeope inneun geotman gata
Uri hamkkehaetdeon manheun sigandeul doedollil sun eomna a-a-a-
Nae mameun iri uljeokhande malhal sarami eopda
Nado gakkeum hwaljjak utgo sipeunde gyeoten amudo eopda a-a-a-a-
Nae mameun iri uljeokhande malhal sarami eopda
Nado gakkeum hwaljjak utgo sipeunde gyeoten amudo eopda
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you oh oh
Maybe i’m missing you

English Translation:

Yeah (maybe i’m missing you)
I meet ordinary ppl and talk to them
Laugh w/ them, just like usual, w/o any thoughts.
Tv is my only friend at night
I finally go to sleep when the sun rises in the morning
I’m too shabby, i might have liked you a lot.
After you left, the blue sky seems like it’s just yellow
Where are you feeling hurt, i’m here
Or maybe you’re in love w/ someone else
Some other love, i miss you my baby
My heart feels this sad but i have no one to talk to
I wanna smile broadly sometime but have no one beside me
Maybe i’m missing you
Back then, we were like that
Between you and me it was all clear and pure
First it was all about love, just like everyone says
Why did we do that though we all know
(But) as time goes, like the glass breaking
Like the ring in hands losing its light
Like getting a cut by a sharp knife
Like strangling my neck w/ the chain of restriction
The memories that i have w/ you
Which i thought they’re gonna be always good
Though i hate it, only the wounds and unsolved misunderstandings are left.
I needed to hold back till the end
The words of “i’m breaking up w/ you”
(Yet) the time we fight and argue
It was better than now.
My heart feels this sad but i have no one to talk to
I wanna smile broadly sometime but have no one beside me
Maybe i’m missing you
I still feel like you’re next to me everyday when i open my eyes
Can’t we turn the times back that we’ve been together ah- ah-
My heart feels this sad but i have no one to talk to
I wanna smile broadly sometime but have no one beside me
Maybe i’m missing you

Wednesday, October 10, 2012

28th IIUM Convocation 3rd Session

Credit to R3zchE



LINK: http://youtu.be/BbMV7peAACI

mine at 1:52: 26 huhuhhu..sadis..

Tuesday, October 9, 2012

Pemulangan robe dan gambar epic..


Macam biasa hari ni bangun pagi walaupun lewat skit dari kebiasaan dengan bersebab..huhu x payah cerita la sebab apa hehee~

Bangun je terus buka peti ais check lauk dan terus buat perancangan ataupun draft masakan dalam kepala otak ku yang masih belum cukup 'bangun'. Tutup peti ais terus g ruang tamu amik idea dulu..huhu takat jalan skit pastu patah balik ke peti ais bila dapat idea..

Makanya hari ni masak lauk simple dan senang huhu..ayam masak kicap dan sayur yaumak je..hmm ikutkan si Nadirah kalau makan x cukup 3 lauk x sah tapi...arghh ada aku kisah??!! Preparation untuk memasak dilakukan dengan agak slow..hmm ntah apasal macam sengal2 je pagi ni..hehe..tengah2 syok masak tiba-tiba lifelong friend aku, Jed hantar sms tanya aku nak ikut x dia g pulangkan robe hari ni..hmm ok jugaklah kan..maka aku terus setuju dan siapkan aktiviti masakan aku secepat mungkin sebab nak g pukul 12 katanya..time tu dah pukul 10.45am..hmm nak mandi lagi makan lagi..

Pukul 12, aku minta Jed amik kat rumah aku sebab ayah aku x balik lagi dari aktiviti blasting dia tu..nasib baik la dia sudi datang amik aku huhu thanks la kawan~

Sampai2 UIA je ternampak ada lagi students yang dok bergambar depan CAC..oh semangatnya mereka~ maka aku dengan Jed terus g pulangkan robe kitorang kat bilik pemulangan la~ nak amik gambar convo tengok line panjang bebenor maka baik pulangkan robe dan amik scroll dulu..

Abis je aktiviti pemulangan~ terus kitorang g beratur nak amik gambar convo..oh kitorang terjumpa Aya  dalam bilik pemulangan robe..huhu chingu yah! terjumpa plak Hanita dan Dhiya time tengah beratur amik gambar hehehe~

Sampai je turn kitorang...'bismillahirrahmanirrahim!!" ucap aku bila dapat gambar aku atas stage ari Ahad yang lepas..mak aih sengal giler..err aku nampak muka Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin yang dok sengeh sebab aku buat aksi circus atas pentas ari tu..aih why la..maka aku beli jela gambar compulsory dengan 1 gambar optional (4 orang before naik stage huhu ada Azrain, Pokcix, Kak Aina & me ma~)..Jed dengan Aya dah gelak dah bila aku ucap kalimah terkejut aku tadi..huhu tahu la aku ni selalu sengal maka aku redha jela~




Abis urusan, kitorang pun balik la apa lagi..anta Aya kat Greenwood pastu terus pulang ke Rawang aka California huhu..panas terik juga ini hari~ g Tesco jap sebab Jed nak amik lesen mak dia..huhu nak beli coolblog tapi tutup kaunter plak..huhu nasib aku la..maka beli jela Milo kat drinks stall dalam Tesco..

Sampai rumah..terus letak gambar dalam frame yang aku beli dari Faisal hari tu..huhu lawa frame tu (^-^)
tapi x gantung lagi la..heheh xpe nanti aku suruh ayah aku drill lubang baru untuk gantung gambar sengal aku huhu~

Monday, October 8, 2012

Kerana Nama


Kisah ini terjadi sehari sebelum, hari konvokasi penulis~ chewah~

Pagi (6/10/2012)

Lepas Subuh aku dah x tidur dan terus ke ruang tamu menonton televisyen. Pukul 9.39am aku menerima sms dari kawanku yang hampir menyebabkan aku terkena heart attack (hehe melebih pula). Kawanku, Adib menghantar mesej menanyakan sama ada aku sudah tiba di UIA atau belum. Punyalah aku panik sebab aku takut aku salah tengok hari konvokasi ke apa..terus aku hantar sms ke Su menanyakan hari konvokasi kami. Setelah 3 minit barulah aku terima sms daripada Adib memberitahu yang dia tersalah hantar sms. Sebenarnya dia nak sms Nasrun tapi ter'sms' aku sebab nama kami dekat2..elok pula dalam mesej tu dia bahasakan 'Nas' memang boleh bagi aku kelam kabut la..huhu~

Maka aku pun bagi cadangan tukar nama Run untuk Nasrun dan Rin untuk aku huhu barulah x tertukar haha~

Boleh pula si Adib cakap x mau sebab lain kali boleh buat kitorang sentap lagi huhu..Adib la..

Moral of the story : Sila check betul2 sebelum hantar sms..nasib baik la time tu aku memang dah bangun kalau mamai2 lagi mau haru..

Sunday, October 7, 2012

Grad (^-^)

Grad ad..well met a lot of friends today (^-^)

Err almost fell off when I'm on stage..





Hot weather caused my family not willing to wait until 2pm to get my scroll so we just go home without it..will take it later when I return my robe.

Hopefully all my friends will achieve whatever their wishes in this live and hereafter. v(^-^)v

p/s: this song keep repeated inside my brain since after grad


GDragon - That XX MV (Uncensored Audio, Eng... by darynrose

Thursday, October 4, 2012

Conservative or old-fashioned


Somehow I feel like I'm stuck between these two words.

I loves being conservative because I can practice moderation while in my conservative mode.

BUT....

My sisters always said that I'm too old-fashioned and they feel ashamed whenever they're hang out with me...err guys??

For me I rather be conservative and old-fashioned than revealing my aurah for the sake of being fashionista because I'm not!

However, I didn't say that covering your aurah stop you from look good because you still can look good, try new fashion while still covering your aurah as long as it is not too extravagant.


Remember, moderation is important. Well it can prevent you from becoming a Christmas tree of course (>0<)

oh suddenly I remember something : Sometimes rich people love to dress poor because too little dress to cover their body~

Wednesday, October 3, 2012

Bacaan~


Aku suka komik.

Sejak dari zaman kanak-kanak lagi aku memang suka membaca. Bahan bacaan kat rumah aku sentiasa di'update' oleh mama aku yang juga suka membaca. Tapi memang sah la bahan bacaan tersebut kurang sesuai dengan kanak-kanak macam aku. Penyelesaiannya, mama aku belikan aku komik Kawan, Kuntum, Dragon Ball, Misteri Naga dan macam-macam lagi. Walaupun aku dah ada buku aku sendiri, aku tetap suka membelek buku-buku yang mama aku beli.

Ayah aku pula kurang suka membaca. Tapi dulu ada je buku yang ayah aku bawa pulang seperti Dewata Raya. Komik aksi Hong Kong yang boleh buat aku leka seharian membaca sebab penuh warna dan lukisan yang cantik. Seingat aku koleksi Dewata Raya aku dulu boleh kata menggunung juga la. Sekarang, err aku tak tahulah sama ada dah diberi kepada orang lain atau mama aku dah jual kat tempat recycle.

Bila aku masuk sekolah menengah, aku minat mengumpul komik penyiasatan seperti Detektif Conan dan Penyiasat Remaja Detektif Q. Tak cukup dengan komik penyiasatan, aku beli juga majalah Kreko yang penuh dengan manga Jepun dan info-info untuk 'otaku'. Ketika ini juga virus membaca novel sahabat baikku tersebar kepadaku lantas menjadikan aku pembaca novel yang agak tegar.

Bila dah memasuki alam matrikulasi, minat membaca aku masih tidak luntur tapi aku mula membaca bahan bacaan yang lebih kepada keagamaan walaupun begitu, aku tetap dengan minat lama aku membaca, membeli dan mengumpul komik. Boleh dikatakan semua komik Jepun keluaran Gempakstarz aku beli.

Masuk alam universiti, masih tiada perubahan. Boleh dikatakan setiap kali aku keluar aku akan membeli komik baru. Terus terang aku cakap, komik-komik ni merupakan penyelamat aku bila aku down dengan study dan segala macam benda. Sekurang-kurangnya aku boleh lari sekejap dari masalah walaupun cuma 15minit (aku boleh habiskan sebuah komik dalam masa 15 minit tapi ikut ketebalan komik tu juga la).

Sekarang bila dah jadi penganggur semula aku baca balik komik-komik lama aku. Masih seronok walaupun komik tersebut telah diulang baca berkali-kali. Entah aku rasa seronok sangat bila membaca komik sebab aku bayangkan aku berada dalam situasi watak dalam komik tersebut. Ye imaginasi memainkan peranan yang penting ye..hehe~~

Buku-buku lain seperti buku motivasi, keagamaan, fizik dan lain-lain juga aku baca bila ada masa terluang. Al-maklumlah sekarang dah jadi surirumah semula. Bangun pagi je terus fikir nak masak apa untuk adik-adik yang balik dari sekolah. Bila dah takde idea, terus call ayah hehehe...ayah jugalah yang bagi idea nak masak..

Okaylah aku rasa macam banyak sangat je aku update kali ni. Okay till we meet again (^-^)

Tuesday, October 2, 2012

So sick

Don't know why this song always grab my attention + Sam Tsui is totally nailed it!
I know I'm quite outdated but..whatever because love it!

Hunter kembali~


Tanggal 26 September 2012 merupakan hari terakhir aku bekerja..

Ya aku dah berhenti kerja..

Loser? X aku rasa puas yang teramat sangat sebab aku dapat rasakan yang aku telah membuat keputusan yang paling tepat. Bagi aku buat apa kerja gaji banyak tapi hati x tenteram?

Aku mengalami kesukaran dalam menunaikan ibadah yang paling penting dalam hidupku, solat. Bayangkan pukul 7pm tapi masih belum dapat menunaikan solat Asar..bila aku suarakan, mereka mempersoalkan tentang professionaliti..dan ketika itu aku tahu yang ini bukan untuk aku..rezekiku mungkin ditempat lain.

Seorang rakan baikku juga mengambil keputusan yang sama denganku..alhamdulillah kami berasa lega tiada langsung rasa berat hati..cuma agak terkilan kerana terpaksa berpisah dengan rakan2 yang lain..

Kini aku bahagia dirumah sendiri..memasak unutk keluarga, bermain dan mengajar adik2 ku yang lain~huhu

InsyaAllah Ahad (7/10/2012) merupakan convocation day untuk aku dan juga pelajar IIUM yang lain..so maybe I'll starts my job hunting after the convocation~huhu
There was an error in this gadget