Saturday, December 29, 2012

Addict

game controller
Games addict is everywhere~

Hoho~

Aku dengan adik2 aku semua dah ketagih main game Harvest Moon Back to Nature.

Main yang PS1 punya je pun~
Dah bertahun aku main game tu tapi start bulan 11 ari tu aku sambung main balik selepas beberapa tahun x main. Ayat apa da~ apa2 pun kira aku tetap suka main game tu walaupun game tu kira veteran gak la hahah~

Seronok sebab kena uruskan ladang dan semuanya mula dari kosong. Woah suka2~

Dah kata ladang mesti la ada haiwan dan segala tanaman. Ada ayam, kambing biri-biri, lembu, kuda, ikan dan anjing sebagai teman ko semasa uruskan ladang hohoho~ Tanaman pula ada lobak putih, timun, kentang, rumput, strawberry, nanas, kobis, jagung, bawang, ubi keledek, lobak, anggur, truffle etc..

your farm preview.
Ladang tu sebenarnya kira tinggalan atuk yang dah mati kepada ko dan kiranya ko dan diamanahkan untuk uruskan ladang tu. Masa yang diberikan adalah 3 tahun untuk buktikan ko layak atau x untuk uruskan ladang tu kepada penduduk Mineral Town. Jadi kena rajin menanam dan menjaga haiwan2 anda untuk cepat kaya pastu boleh besarkan reban ayam, kandang lembu dan kambing dan rumah anda juga~ hoho lepas 2 boleh kahwin dengan salah seorang penduduk perempuan Mineral Town (okay dalam game ni ko jadi lelaki tapi ade je versi perempuan tapi aku xde). Dah kahwin lepas satu musim, isteri akan mengandung dan selepas semusim lagi dapat anak dan memang x leh pilih jantina pun, anak ko lelaki~ 

the girls~ Ann, Karen, Popuri, Mary & Elli
Adik bongsu aku, Lisa dah tahun ke-5 dalam game tu dan dah ade semua huhu...adik aku, Wani plak main balik, reset game, saje je nak buat lain skit sebab dah tahu semua trick haahahahaha~ suke2~ aku? aku main yang diorang punya je sebab memory card dah penuh so xleh save pun kalau aku main maka....xpe aku x kisah sangat sebab seronok je~

the baby boy~
Tapi xde la sampai lupa solat ke ape..tu yang best main game adik punya sebab bila aku nak g solat je, aku suh la adik aku take over balik~ gilir2 ma~that's why sharing is caring (ada kaitan ke?)

Okayla..ape2 nanti aku update lagi~adios!

No comments:

There was an error in this gadget