Thursday, June 27, 2013

Novel update

Switch from Sket Dance
Okay guys aku akan update novel aku tapi...sebelum tu aku nak betulkan dulu storyline..storyboard hehehe apa2 je la yang ada kaitan dengan dua novel aku tu..hmm nak buat lain skit dari novel biasa tapi nak merealisasikan idea tu agak sukar..heehee doakan aku cepat sikit dapat cara untuk merealisasikan idea aku dalam bentuk penulisan.  Rasa macam banyak je nak cerita dalam tu just seperti yang aku sebut dari awal nak merealisasikan (banyak la kau punya sarsi!) tu agak payah buat masa sekarang sebab kalau boleh aku xnak klise.

Maka para pembaca (kalau adalah kan?) sila bersabar dengan akak hehehe~ akan ku gunakan segala ilmu2 penovelan yang aku belajar dari novel2 dan imaginasi yang ada!!! muahahahaha semangat waja gila lepas solat Asar hehehe~

Apa-apa pun insyaAllah aku akan update novel tu dalam masa terdekat ni..rasanya maybe sekarang aku nak habiskan Kisah Kita dulu lepas tu baru continue dengan Isteriku Ratu Ais ke anda rasa bagaimana? kuikuikui~

ini Switch yang sama menari kat atas tu huhu Kazuyoshi Usui!!!

Wednesday, June 26, 2013

Err..update?

Onizuka Himeko

Hi guys..it's been a while since the last update..so basically I'm currently unemployed or positively said that now I'm looking up for another opportunity since I finished my 3 months contract with my previous employer.

So there're many things happened to me like having a dengue fever a week before I finished my contract. Since there is no medical benefits in my previous company so I made a decision to not continue my contract as I need to pay for my own medical fees which is a lot since I often felt sick ever since I joined that company. Don't know why...stop asking why actually that is what Allah had planned for me so just go with it with an open heart~ (self-psycho)

So I already updated my Malay online novel so please take a good read at it yeah? InsyaAllah will keep updating my novel since I got plenty of time at home..well just hope that I didn't get any writer's block..teehee~

my novel Kisah Kita & Isteriku Ratu Ais

Tuesday, June 18, 2013

Meh..


Start dari hari Rabu macam tu aku dah start demam..Khamis aku g gak keja sebab nak target 30 peoples for the next intake but...sampai tempat kerja mula2 okay lagi lama2 terus macam sayur lembik..siap pakai baju sejuk ala2 dok Alaska. Okay seharian aku mendapat simpati orang ramai..terima kasih kerana anda prihatin.

Malam tu nak ke pagi juga la..pukul 1 am aku dah xleh tahan, aku ketuk pintu bilik parent aku minta diorang anta bilik kecemasan ke apa sebab seriously badan aku semacam..giler aku kelam kabut dengan muntah, cirit-cirit, badan shacking x berenti dan sakit kepala tu toksah ceghita la..pukul 1.09am macam tu kami bertolak g Hospital Selayang..

Aku ingat malam xde la orang rupa-rupanya.....ramai juga!! Tensen akak!! Aku amik angka giliran dan bayar rm1 pastu terus duduk tunggu giliran. Mula2 masuk bilik diagnose biase. Nurse tu amik temperature, blood pressure dan tanya soalan2 berwajib. Siap bagi aku telan ubat demam dulu. Dah tu aku kuar tunggu pula giliran nak jumpa doktor bertugas..lama juga la tapi nasib baik doktor ni memang muka menyejuk mata dan sopan..alhamdulillah..bila tengok temperature aku 40.2 degree Celcius dan tahu plak kat tempat aku duduk ni memang kawasan denggi maka aku disuruh buat ujian darah. Aku kuar la dari bilik doktor untuk cari bilik no 9 aka bilik amik darah..sementara tunggu result aku g cari toilet dulu..dah lepas tu masuk balik bilik doktor bertugas tadi. Check punya check nasib baik aku ni xde denggi ke apa just demam panas. Dapat MC ari Jumaat tu..

Kat rumah, oh penderitaan akak masih belum habis...sepanjang malam cirit-birit dan muntah2. Dapat tidur pun berapa jam je. Oh aku juga xleh makan apa-apa sebab asal makan je aku muntah. Minum milo pun muntah balik Ribena pin sama..makan ubat tahan muntah pula bantai tertido lepas tu. Sampai sekarang aku tak boleh nak makan sangat..ni dari pagi aku minum air dan karipap sebijik ni pun seksa nak menghabiskan..berat badan kalau x turun memang menipu..bayangkan turun 5kg akibat sakit..tensen...

p/s" tengah2 aku sakit ni pun ada gak yang x sensitip nak macam2 dari aku..ada gak aku pelangkung baru tau! elok layan elok2 kang aku mengamuk mau x kenai sapa cheq dah!

Thursday, June 6, 2013

Annoyed

taken from here  

Honestly speaking I'm type of person that can get easily annoyed. Okay let me list it out things that can annoy me most:

1. Not punctual

Well if you promise me to meet up at 10 so be there sharp at 10 or at least 5 minutes earlier. Later than 15 minutes means you're not coming.

2. No manner

Q when you wait for the train or do not cut the Q. Be polite to the elder. Respect others. Is it hard to do?

3. Keep asking out for help

Do not ask for help unless you are already put an effort but still not working. I mean be independent la!

4. Keep whining

What? Others got no problem?

5. Selfish

Well that fish won't get you anywhere tho..

6. People who keeps spouting nonsense

Keep saying useless thing and keep repeating it. Joking is not one of it of course. 

Sometimes I just want to ignore these type of people but well I just can't. So just keep up with them and try to advise them little by little~

p/s: Kejadahnya dengan English aku ni?? huhu okay visit my novel's blog Kisah Kita and Isteriku Ratu Ais

Tuesday, June 4, 2013

Demi Lovato - Heart Attack

Gara-gara Rubiah yang dok nyanyi lagu ni..menyebabkan cacing-cacing dalam otak aku dok nyanyi huhu maka silalah enjoy~


Puttin’ my defences up
‘Cause I don’t wanna fall in love
If I ever did that
I think I’d have a heart attack

Never put my love out on the line
Never said yes to the right guy
Never had trouble getting what I want
But when it comes to you, I’m never good enough

When I don’t care
I can play ‘em like a Ken doll
Won’t wash my hair
Then make 'em bounce like a basketball

But you make me wanna act like a girl
Paint my nails and wear high heels
Yes, you make me so nervous
And I just can’t hold your hand

You make me glow, but I cover up
Won’t let it show, so I’m

Puttin’ my defences up
'Cause I don’t wanna fall in love
If I ever did that
I think I’d have a heart attack [x3]

Never break a sweat for the other guys
When you come around, I get paralyzed
And every time I try to be myself
It comes out wrong like a cry for help

It's just not fair
Pain's more trouble than love is worth
I gasp for air
It feels so good, but you know it hurts

But you make me wanna act like a girl
Paint my nails and wear perfume
For you. Make me so nervous
And I just can’t hold your hand

You make me glow, but I cover up
Won’t let it show, so I’m

Puttin’ my defences up
'Cause I don’t wanna fall in love
If I ever did that
I think I’d have a heart attack [x3]

The feelings are lost in my lungs
They’re burning, I’d rather be numb
And there’s no one else to blame
So scared I take off in a run
I’m flying too close to the sun
And I burst into flames

You make me glow, but I cover up
Won’t let it show, so I’m

Puttin’ my defences up
‘Cause I don’t wanna fall in love
If I ever did that
I think I’d have a heart attack [x5]

lyric taken from azlyrics



Monday, June 3, 2013

Cuti saya 01/06/2013 - 02/06/2013

Cuti hari minggu yang paling busy. Akak busy dik!! Heehehehe gedik..


Okay macam ni hari Sabtu hari tu aku bawa adik-adik aku, Wani dan Lisa g Aquaria, KLCC..terus terang cakap memang penuh dengan orang sebab minggu gaji dan cuti sekolah..masuk je aku dah rasa menyesal huhuhu...x suka!!! Tapi yang bestnya bila dah masuk bahagian Oceanarium..ni je bahagian paling best dalam Aquaria ni aku rasa..oh aku jumpa Nazim Othman yang excited masuk Oceanarium dengan kawan perempuannya..semangat gila kawan tu amik gambar bagai ahahhaa..adik aku cakap yang perempuan tu pun pelakon gak nama Bella..hmm aku tak tau..kenal Nazim ni pun sebab tertengok cerita kat TV3 dulu..dia jadi lelaki psiko maka aku ingat..abis je round Aquaria, adik-adik aku dah mengadu lapar..aku bawalah dorang g makan..adik aku cakap ada spaghetti sedap kat Food Court maka aku turutkan saje..abis makan aku g la turun bawah untuk solat Zohor..oh ye baru aku tau yang kalau nak solat kat KLCC sila solat awal waktu sebab masa ni tak ramai sangat orang maka boleh solat dengan selesa (^-^)




Selepas solat, adik aku ajak jumpa Nadirah dengan Kakak..hmm dorang pun keluar gak tapi g area Bukit Bintang..episod perjalanan pun bermula..aku beli la tiket dari KLCC g Bukit Bintang..turun je dah nampak LRT menunggu maka kami terus naik..masuk2 je baru aku perasan yang aku dah salah amik tren..turun balik la dan tukar tren g Masjid Jamek..dari Masjid Jamek aku naik tren sampai Titiwangsa ni pun sebab ada orang beritahu..sampai Titiwangsa amik monorail sampai Bukit Bintang huhu..aku tertinggal organizer aku tu yang payah skit..dalam organizer tu ada peta perjalanan tren..sebenarnya boleh je tukar tren kat Dang Wangi huhu..xpe belajar dari pengalaman..sampai2 je terus cari mereka-mereka itu..kawan Nadirah, Yana pun ada..maka sesi penderitaan kaki itu pun bermula..berjalan-jalan sambil membeli-belah...yang x tahan tu dorang ni bolh stuck dalam kedai kasut nak deka berejam jugalah..aku terus meragui samada aku ni x cukup keperempuanan atau aku memang x minat sangat dengan shopping ni? hmm aku just beli apa yang aku dan terus balik..xdenya nak belek-belek bagai..


Rubiah in LRT Putra

Hari Ahad (02/06/2013) aku bangun dengan jayanya pagi tu..huhu selepas solat Subuh terus tak tidur. Mandi dan iron baju, bersiap bagai siap online sekejap huhu..tapi just check email dan Facebook jela xdela memblog bagai huhu..pukul 8.50am aku dah keluar dari rumah sebab mereka-mereka menunggu di stesen LRT Putra kat Gombak..Pukul 9.25am macam tu aku dah sampai Putra..hmm lambat skit sebab ayah g isi minyak dan aku beli breakfast huhu..aku menunggu la ketibaan mereka dengan penuh excited hehe..Rubiah samai setelah beberapa minit aku duduk..semangat je budak tu siap turn g tengok harga tiket g Genting Highland sengal itu memang Rubiah. Duduk borak-borak dengan Rubiah..tak lama kemudian Yan dan Zu pun datang huhu Yan datang dengan Myvi putihnya~ masuk kereta terus berborak dan berborak..buka macam-macam topik tapi yang paling best mestilah topik kahwin haha biasa la orang perempuan single..gelak-gelak sampai sakit perut..bayangkan kammi gelak sampai Kuantan kot..huhu nasib baik Dewan Maksak tu senang untuk dicari..sampai je kat majlis Doktor Rosliza dan letak hadiah, aku terus cari tandas hehe nak terkucil ma..ahaha..bila dah settle terus masuk dewan cari doktor..comel je doktor dengan pasangan dia..nampak secocok sangat (^-^)
dengan pengantin (^-^)




Rubiah yang kelaparan terus keluar mencari makanan setelah sesi bergambar dengan doktor dan pasangan hehe thanks to Jazli sebab tolong ambilkan gambo huhu..makanan dia memang best sebab buffet style dan ada banyak variasi hehe ade cendol pulut, keropok lekor, aiskrim..nasi dan pelbagai lauk tu xyah cite la huhu sedap woo~ kekenyangan akak (^-^)

inilah Rubiah yang lapo

Abis kenduri, kami singgah ke IIUM Kuantan huhu tetibe rindu plak kat tempat itu huhu..g singgah solat dan berehat dalam Masjid IIUM..ketahuilah dah banyak pembangunan di situ..kami bertolak pulang pada pukul 4 macam tu..oh ya jem teruk dari Karak sampai Gombak..hmm 5 jam lebih jugalah kami dalam kereta..tapi xpe sebab seronok berjalan dengan mereka-mereka ni hhehehe~





mengather bola kuasa hhuhu~
Oh sila lawat blog novel Kisah Kita dan Isteriku Ratu Ais
There was an error in this gadget