Tuesday, August 20, 2013

Incik Bos - Part 2



Alamak ada order yang kena cancel la sebab double issue' getusku dalam hati. Bila ditanya senior, kena amik sales order tu dan copkan 'cancel' pastu kena amik tandatangan incik manager..dengar je nama incik manager aku dah rasa malas huhuhu..dah tu aku pun buat la ikut kata senior..bila dah siap dan kena minta tandatangan incik manager, aku pun g la masuk ke bilik incik manager dengan ditemani senior sebab aku kan budak baru~maka sesi menerangkan kenapa order itu di'cancel' pun bermula..senior aku la yang banyak cakap aku just tambah sikit2 selebihnya aku senyap je..huhu~

dan tetibe incik manager berkata "yang ni kena minta Kevin sign juga bla bla bla (dia memang suka membebel benda yang sama)" aku just mengangguk memandangkan Ah Bin dah balik maka esok jela aku bagi kat Ah Bin..

Esoknya...

Tunggu punya tunggu mahu pukul 12 juga Ah Bin masuk..kira awal jugalah hari ni selalu petang baru sampai...lepas bagi dia berehat 2-3minit..aku pun masuk bilik dia suruh dia sign sales order yang kena cancel tu..aku sempat gak buat sengal..yela perasaan ingin tahu membuak-buak maka aku terus tanya perfume apa dia pakai sebab wangi..dia jawab dengan cool (tetibe plak jadi cool) "Polo Blue" hehehe maka wajiblah nanti aku beli perfume itu untuk hubby ahahahaha berangan!!

Sebelum g rehat Ah Bin tanya pasal 1 company ni tapi aku cakap bukan aku yang handle tapi Kak Nor yang handle..dah dia confuse..dolu2 dia panggil aku Nor skang aku suh dia panggil aku Nasrin untuk bagi dia senang boleh pulak dia cakap "Hah ini Nor, itu Nor..ada lagi satu Nora..hahaha" ceit boleh gelak plak Ah Bin ni..maka aku pun cakap "Itu sebab saya suruh you panggil saya Nasrin ma..aiyah ini Ah Bin!!" hamek kau aku terang-terang panggil kau Ah Bin huu..makin suka si Ah Bin tu bila aku panggil gitu..ceit sengal..aku dah rancang dah dengan Daphne yang aku nak minta nagpau bebanyak kat Ah Bin bila Chinese New Year tahun depan..huhu kalau aku kerja situ lagi la..

Hehehe nanti kalau ada lagi benda sengal si Ah Bin tu buat aku update lagi ye?

p/s: Doa untuk saudara di Mesir dan negara2 dimana umat Islam menderita jangan pernah putus ya sahabat sekalian?

2 comments:

perindu_خلافة said...

rajin update pasal incik bos skrg ni.. hehe ^_^

Norlyana Nasrin said...

@perindu_خلافة hihi dah dikurniakan incik bos yang lawak tu yang rasa nak update (^-^)

There was an error in this gadget